Saltar apartados

Butlletí setmanal març 7 al 12 de 2011

Programació Seu Ciutat d'Alacant

http://web.ua.es/sedealicante/

 

Dilluns 7

18:00 h. CICLE

Comença el cicle DONES MEDITERRÀNIES, amb la sessió Dones mediterrànies. Economia i desenvolupament.

Coorganitzen: Casa Mediterrani, Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis sobre la Dona. Més informació: http://casa-mediterraneo.es/

20:15 h. CONCERT

Concert a càrrec dels alumnes del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant. Departament d'Instruments d'Entenimentada-Arc. Organitza: Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle PREPARANT-NOS PER Al CANVI GLOBAL, amb la conferencia ¿Catàstrofes naturals o desastres anunciats?, a càrrec de Pedro Alfaro, Professor Titular del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat d'Alacant. Coordinador: Jorge Olcina Cantos.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle EL PATRIMONI URBÀ D'ALACANT: UNA EXPERIÈNCIA DIDÀCTICA, amb la conferència El barri de Benalúa: de la planificació unitària al creixement dispers per agregació-substitució, a càrrec de Raquel Pérez de l'Hoyo, Arquitecta i Professora de la Universitat d'Alacant. Coordinadors: Pablo Martí Ciriquián i Francisco Juan Martínez Pérez.

 

Dimarts 8

18:00 h. CICLE

Continua el cicle DONES MEDITERRÀNIES, amb la sessió: Dones mediterrànies. Democràcia i ciutadania.

Coorganitzen: Casa Mediterrani, Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis sobre la Dona. Més informació: http://casa-mediterraneo.es/

20:15 h. CICLE

Continua el cicle PREPARANT-NOS PER Al CANVI GLOBAL, amb la conferència Vells i nous desafiaments en la gestió de les inundacions en el litoral mediterrani, a càrrec d'Anna Ribas Palom, Professora Titular de Geografia Humana de la Universitat de Girona. Coordinador: Jorge Olcina Cantos.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle VERSIONS D'HENRY JAMES EN LA GRAN PANTALLA, amb la conferència Les distorsions del classicisme: Whashington Square i l'hereva de William Wyler, a càrrec de Julio Pérez Perucha, President de l'Associació Espanyola d'Historiadors del Cinema. Coordinador: José Antonio Álvarez Amorós.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle EL LLIBRE INFANTIL II, amb la conferència Jo, de major volia ser escriptor, a càrrec de Roberto Aliaga, escriptor. Coordinadora: Verónica Mateo Ripoll.

 

Dimecres 9

16:00 h. AULA DE CONVERSA idiomas va

Aula de Conversa de la Biblioteca Enric Valor al voltant de l’article de Modest Fluvià: “Impacte del turisme sobre el territori” publicat dins “La terra i el medi. Cicle de conferències”. Institut d’Estudis Catalans. Publicacions de la Presidència. Barcelona: 2005. Organitza: Delegació IEC Alacant, tel: 965145986,, alacant@iec.cat.

18:00 h. CICLE

Finalitza el cicle DONES MEDITERRÀNIES, amb la sessió: Dones mediterrànies. Recursos naturals i desenvolupament sostenible. Coorganitzen: Casa Mediterrani, Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis sobre la Dona. Més informació: http://casa-mediterraneo.es/

20:15 h. CICLE

Continua el cicle PREPARANT-NOS PER Al CANVI GLOBAL, amb la conferència Mesurades d'adaptació i reducció dels desastres en la història moderna valenciana, a càrrec d'Armando Alberola Romá, Catedràtic d'Història Moderna i responsable del grup d'investigació “Història i clima” de la Universitat d'Alacant. Coordinador: Jorge Olcina Cantos.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC IV. DEL COL·LAPSE DE L'IMPERI ANTIC Al COMENÇAMENT DE L'IMPERI NOU: ENTRE ÈPOQUES DE CRISIS I ESPLENDOR, amb la sessió L'Imperi Mitjà egipci. Docència: José Lull García. Coordinadora: Carolina Doménech Belda.

20:15 h. CONFERÈNCIA

LA SITUACIÓ POLÍTICA A EGIPTE I LÍBIA, conferències i debat: Certeses i incerteses sobre la revolució egípcia de 2011 per Javier Barreda Sureda, Professor d'Estudis Àrabs i Islàmics, Departament de Filologies Integrades de la Universitat d'Alacant; La situació actual de Líbia per Khaled Omrán al-Zawán, Professor de Llengua Àrab, Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat d'Alacant. Coordina: Javier Barreda Sureda

 

Dijous 10

10:00 h. JORNADES

JORNADES UNICOMIC. Del 10 al 12 de març.

Les Jornades de Còmic de la Universitat d'Alacant, UNICOMIC, se celebren des de 1999, la qual cosa les converteix en una de les cites sobre còmic més veteranes del panorama nacional, estant totalment afermades com una cita cultural de referència en la ciutat d'Alacant i en la resta d'Espanya. Horari: de 10:00 a 14:00 h i 17:00 a 22:00 h. Organitza: UNICOMIC, Consell d'Alumnes, Universitat d'Alacant i Consell de la Joventut d'Alacant.

11:00 h. CICLE

Continua el cicle FRASEOLOGIA I TRADUCCIÓ, amb la conferencia Fraseologia en la interpretació, a càrrec de Miguel Tolosa, Universitat d'Alacant. Coordinador. Pedro Mogorrón Huerta.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle MIRADES Al PRESENT DES DE L'ESPERANÇA (II), amb la conferència Davant els nous problemes de convivència: promoure nous comportaments, a càrrec de Salvador Peiró Gregòri, Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques, Universitat d'Alacant. Coordinador: Ginés Pardo.

20:15 h. CICLE idiomas va

Continúa el ciclo CONÈIXER ELS NOSTRES AUTORS. Carme Miquel. La mel i la fel. Tàndem Edicions. Coordinador: Ismael Vicedo. Més informació: La Cívica-Escola Valenciana. Tel. 965923145; lacivica@lacivica.cat

20:15 h. CICLE

Finalitza el cicle PREPARANT-NOS PER Al CANVI GLOBAL, amb la conferència ¿Es preparen els municipis per al canvi global?, a càrrec de Jorge Olcina, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant i responsable de l'Observatori Permanent del Canvi Global. Coordinador: Jorge Olcina Cantos.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle ÀFRICA A ALACANT A través DEL CINEMA amb la projecció El Jardinero Fiel, 2005. Intervé José Manuel Ramos, Hospital General Universitari d'Elx. Organitza: Medicus Mundi – Comunitat Valenciana

 

Divendres 11

10:00 h. JORNADA

Continua UNICOMIC 2011.

19:30 h. CICLE

Continua el cicle RETRATE D'ESPANYA. UNA APROXIMACIÓ DES DE LES CIÈNCIES SOCIALS, amb la conferència Dels Regnes Baixmedievals a la Monarquia Hispana, a càrrec d'Agustín Bermúdez Aznar, Catedràtic d'Història del Dret, Universitat d'Alacant. Coordinador: Eduardo Rúiz Abellán.

 

Dissabte 12

10:00 h.JORNADA

Finalitza UNICOMIC 2011.

11:00 h. CURS

Continua el curs ASSOCIACIONISME: Taller de comunicació per a associacions. Organitza: Consell de la Joventut d’Alacant. Tel. 965149698; http://www.cjalacant.org/

19:00 h. TALLER

Continua INTEGRACIÓ EN LA DIVERSITAT, taller que tracta la igualtat LGTB i la diversitat vista des de les relacions interculturals. Més informació: Associació Diversitat; cursos@somdiversitat.com.

 

Exposició:

IMPREVISTA. Calendari: 28 febrer – 17 de març. Coordinadors: Alejandro Alonso i Fabien Perreard.

 

Cursos:

Curs de llengua xinesa i japonesa. Centre d'Estudis Orientals de la UA. Tel. 965909669; http://www.ua.es/es/oriental/

Tallers i cursos del Secretariat de Cultura . Tel. 965903725; ofi.cultura@ua.es

Curs d'espanyol per a estrangers. Centre Superior d'Idiomes de la UA. Tel. 965903703; http://www.csidiomas.ua.es/

Cursos de valencià. Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965149698; http://www.cjalacant.net

Curs Photoshop i tractament digital de la imatge II. Consell de la Joventut d’Alacant. Tel. 965149698

Curs de japones dirigit a xiquets japonesos (Associació Japonesa d'Alacant)..

 

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de les sales només per a aquells actes que no necessiten inscripció prèvia. Es necessitarà inscripció prèvia en els cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència, i en ells es donarà prioritat als inscrits.

 

A partir d'ara els formularis per a les inscripcions es poden trobar el la pàgina Web:

http://web.ua.es/sedealicante/.

Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464