Saltar apartados

Boletin quinzenal de l'1 al 13 d'octubre de 2018

 

Dilluns 1

19:00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació de la novel·la "La memoria robada". Autor: Andrés Rodríguez Domingo. Intervenen: Josep Ochoa i Monzó, Director General de Responsabilitat Social i Foment d'Autogovern; Carlos López Lozano, Bisbe de l'Església Espanyola Reformada Episcopal; David Manzanas Pelegrina, Pastor protestant de l'Església Evangèlica Espanyola; i Andrés Rodríguez Domingo, autor del llibre.

 

 

19:45 h CONCENTRACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concentració en repulsa de la "violència masclista".
Convoca: Plataforma Feminista d'Alacant.

 

20:15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Debat Feminista amb el títol POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES. Aquesta sessió estarà dedicada a "Nous formats del privilegi masculí" a càrrec de Lydia Delicado-Moratalla. Coordinadores: Mar Esquembre i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

20:15 h EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Inauguració de l'exposició LA LLUM EN L'AQUAREL·LA. Cada lloc té una llum que ho caracteritza. Quan un pinta, cerca banyar-se en ella, intentant amb cada pinzellada que l'espectador, quan contemple la pintura, es veja identificat amb aqueixa llum. Alacant és aqueixa ciutat on la llum dorm. Obres d'Alfredo Gómez de Cádiz Pérez. Calendari: De l'1 al 24 d'octubre.

 

Dimarts 2

17:30 - 19:00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el taller "Cuidant la teua memòria" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Julia Segura Martínez, Infermeres Comunitàries. Dirigit a persones majors de 60 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Inscripcions en la web de la Seu a partir del 24 de setembre. Calendari: 2, 16, 23 d'octubre i 6 de novembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "El Post-incendi: una oportunitat de gestió per a aconseguir boscos saludables i més resilientes amb els futurs incendis forestals" a càrrec de Jorge Mataix-Solera, President de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl. Grup d'Edafologia Ambiental (GEA), Universitat Miguel Hernández. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres 3

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el taller "Exercici Físic per a tots" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Julia Segura Martínez, Infermeres comunitàries. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripcions en la web de la Seu disponible a partir del 24 de setembre. Calendari: 3, 10 i 24 d'octubre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

20:00 h EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.
Inauguració de la XIX EXPOSICIÓ FILATÈLICA ALACANT 2018. 80 ANIVERSARI DEL BOMBARDEIG DEL MERCAT CENTRAL D'ALACANT. La Societat Filatèlica i Numismàtica d'Alacant organitza aquesta mostra amb importants col·leccions nacionals i de la província d'Alacant. Calendari: Del 3 al 30 d'octubre.

 

Dijous 4

20:00 h TROBADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Trobe HUMANITATS I EMPRESA. Presentació a càrrec de Nuria Grané Teruel, Vicerectora d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Alacant. Moderador: Juan F. Mesa Sanz, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA. Intervenen: José Manuel González Fernández de Sevilla, Catedràtic de Filologia Anglesa de la UA; Irene García Losquiño, Directora de Braelight - Development & Leadership i professora del Departament de Filologia Anglesa de la UA; David Santiago Vicente, President de JOVEMPA; Rafael Lafont Deniz, Director Gerent de FUNDEUN; Ezequiel Moltó Seguí, Director de Comunicació i Relacions Institucionals de VECTALIA. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres.

 

20:00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de poesia amenitzat amb música "100.000 poetes pel canvi. Canviem el món per ells". Presenta: Conchi Izquierdo.
Organitza: Associació Crisálida.

 

 

Divendres 5

19:00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA, amb la projecció de la pel·lícula París-Texas. Dirigeix: Wim Wenders, 1984 Presenta: Aurora Morilla. Psicòloga Clínica. Psicoanalista. Membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniano. Alacant. Coordina el Cicle: Roque Hernández. Psicoanalista. Director del Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica "El Molinet". Mancomunitat del Vinalopó. "El Molinet" Alacant. Col·labora: Aula de Cinema Universitat d'Alacant. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica "El Molinet" i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 

20:00 h TAULA REDONA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Taula Redona "Llums i ombres de la moguda" (en relació amb Mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano. Exposició Antològica organitzada pel MUA). Intervenen: Vicente Molina Foix, escriptor; Manuel Iborra, cineasta. Modera: Juan A. Roche Cárcel, Professor Titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts.

 

Dissabte 6

11:00 h LECTURA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Lectura Tirant el BlancIII LECTURA DEL TIRANT LO BLANC amb motiu del 9 d'octubre. La comissió foguera La Ceràmica ha escollit l'obra de Joanot Martorell per a presentar la cultura valenciana. Organitza: Associació Cultural Foguera La Ceràmica.

 

 

Dilluns 8

20:15 h PREMI MIQUEL GRAU
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Compromís per Alacant celebra la sisena edició del lliurament del "Premi Miquel Grau", que enguany recau en la figura del periodista i escriptor Ismael López Belda. El premi Miquel Grau té l'objectiu de reivindicar la memòria d'aquest defensor de les llibertats. Organitza: Compromís per Alacant.

 

Dimecres 10

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el taller "Exercici Físic per a tots" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Julia Segura Martínez, Infermeres comunitàries. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripcions en la web de la Seu. Calendari: 3, 10 i 24 d'octubre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Exposicions


Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

XIX Exposició FILATÈLICA ALACANT 2018. 80 ANIVERSARI DEL BOMBARDEIG DEL MERCAT CENTRAL D'ALACANT. La Societat Filatèlica i Numismàtica d'Alacant organitza aquesta mostra amb importants col·leccions nacionals i de la província d'Alacant.
Calendari: Del 3 al 30 d'octubre.

 

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició LA LLUM EN L'AQUAREL·LA. Cada lloc té una llum que ho caracteritza. Quan un pinta, cerca banyar-se en ella, intentant amb cada pinzellada que l'espectador, quan contemple la pintura, es veja identificat amb aqueixa llum. Alacant és aqueixa ciutat on la llum dorm. Obres d'Alfredo Gómez de Cádiz Pérez. Calendari: De l'1 al 24 d'octubre.


 

Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2018-19/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Cursos de llengua japonesa. Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. http://sri.ua.es/es/asiapacific.
Cursos del Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965 14 96 98. http://cjalacant.org/.
Classe de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales. Solament per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: https://web.ua.es/va/sedealicante

Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.


 
 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464