Saltar apartados

Boletin quinzenal del 17 al 22 de desembre de 2018
Dilluns 17

10:30 h SESSIONS DE CONVERSA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
SESSIONS DE CONVERSA DE LA BIBLIOTECA ENRIC VALOR- IEC, enguany estructurades en un màxim de 10 sessions per persona, en les quals tractarem temes relacionats amb la nostra cultura: gastronomia, història, llengua, art...No són classes de conversa. Places limitades prèvia inscripció a alacant@iec.cat Calendari: dilluns i dimecres a les 10:30 h. Col·labora: La Cívica-Escola Valenciana, Ajuntament d'Alacant i Seu Universitària d'Alacant. Organitza: Delegació IEC Alacant, tel. 965 14 59 86 / 630 692 007.

 

17:00 - 20:00 h JORNADES
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
JORNADES PSICOLOGIA I ENVELLIMENT EN EL SEGLE XXI. NOVES FORMES I ESTILS DE VIDA EN ELS MAJORS. Intervenen en la presentació: Concepción Bru, Directora de la UPUA; Concepción Sánchez, Vicedegana COP-CV; Clara Aguado, Coordinadora Grup Treball Envelliment COP-CV, Secció Alacant. Inscripció gratuïta: https://www.com-cv.org/formacion, Tel. 965 21 11 85. Calendari: 17 i 18 de desembre de 2018. Organitza: Col·legi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana i UPUA.

 

 

17:30 h SEMIRARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Seminari MARX VERSUS MARXISME, a càrrec del professor Fernando M. Pérez Herranz (UA). Temes: Polèmiques del socialisme, Els elements articulats del marxisme (des de la perspectiva filosòfica). Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

Dimarts 18

19:00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Finalitza el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a "Kipling en el cinema". Projecció de la pel·lícula "The man who would be king" (El hombre que pudo reinar, John Huston, 1975). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA - Aula de Cinema de la UA.

 

 

17:30 - 21:30 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza el cicle LA DONA EN EL CINEMA ACTUAL. CICLE QUATRE MIRADES A LA RECERCA DE L'APODERAMENT FEMENÍ a través del com es proposa un viatge cinematogràfic que ens acosta a variats personatges femenins mitjançant un programa doble. En aquesta sessió, amb el títol "La mirada nord-americana", es projectaran "Janis Joplin: Pequeña chica triste" (2015) i "Frances Ha" (2012. Amb Greta Gerwing). Coordina: Luis López Belda. Calendari: 20 i 27 de novembre, 11 i 18 de desembre. Organitza: Associació Imajoven.

 

Dimecres 19

17:30 - 19:00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el taller ANEM A ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Calendari: dimecres del 7 de novembre de 2018 al 6 de març de 2019. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "Feminisme, bilingüisme et islamisation à travers la pensée d'un écrivain" a càrrec d'Amin Zaoui, Écrivain algérien. Coordina: Naima Benaicha. Organitza: Departament de Filologies Integrades, Àrea d'Estudis àrabs i islàmics.

 

 

Dijous 20

18:00 h XARRADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Xarrada dirigida a persones en duel per a l'afrontament del Nadal "És Nadal i algú molt especial ja no està", a càrrec de Javier Murcia Gil, Psicòleg Associació Espanyola Contra el Càncer i Pilar Marín Monllor, Psicòloga Associació Espanyola Contra el Càncer. Organitza: AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

 

 

20:00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Recital Poètic dins de la serie MEMÒRIA DE LA POESIA ESPANYOLA, amb el títol "Poesia hebrea mossàrab en Al-Ándalus" Qasidas, Moaxajas i Jarchas segles XI i XII, i Cantessis de Gesta Poema de Meu Cid. Organitza: Grup Amarilis, Associació Espill d'Alacant.


 

 

20:00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert de música antiga amb el títol FILL DEL SOL I LA NEU a càrrec del grup de càmera La Sablonara. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

20:15 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "Canciones frustradas". Autor: Javi Chispes, cantant i guitarra de Maniática i Banda Jachís. Coordina: Joan Miquel Rovira.

 

 

 

20:15 h PREMI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte de lliurament del Premi Adrián López, que enguany s'atorga a D. Alfonso Arenas. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició VAGINA DESDENTATA BY ALISSIA (María Penalva Leal). Mitjançant el dibuix, la pintura, el collage, l'escultura, la instal·lació i el text, Alissia ens fa reflexionar sobre la qüestió de gènere i la riquesa del diferent. Calendari: del 7 de novembre al 17 de gener de 2019.

 

 

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició TRIA. OBRES D'IRENE CANO, HELMUT I EMMA PASCUAL. L'obra d'Irene Cano és una al·legoria a la naturalesa, representada per imatges femenines que ens parlen de les dones com a portadores de vida. Emma Pascual ens acosta mitjançant pigments naturals a l'amor cap a la dona de l'Índia. I Helmut Irsch ens convida a visualitzar els seus olis sobre llenç. Calendari: del 27 de novembre al 19 de desembre.


 

Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2018-19/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Cursos de llengua japonesa. Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. http://sri.ua.es/es/asiapacific.
Cursos del Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965 14 96 98. http://cjalacant.org/.
Classe de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales. Solament per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: https://web.ua.es/va/sedealicante
Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.


 
 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464