Saltar apartados

Boletin quinzenal del 8 al 20 d'octubre de 2018Dilluns 8

20:15 h PREMI MIQUEL GRAU
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Compromís per Alacant celebra la sisena edició del lliurament del "Premi Miquel Grau", que enguany recau en la figura del periodista i escriptor Ismael López Belda. El premi Miquel Grau té l'objectiu de reivindicar la memòria d'aquest defensor de les llibertats. Organitza: Compromís per Alacant.

 

Dimecres 10

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el taller "Exercici Físic per a tots" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Julia Segura Martínez, Infermeres comunitàries. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripcions en la web de la Seu. Calendari: 3, 10 i 24 d'octubre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Dimarts 16

17:30 - 19:00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Continua el taller "Cuidant la teua memòria" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Julia Segura Martínez, Infermeres Comunitàries. Dirigit a persones majors de 60 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Inscripció completa Calendari: 2, 16, 23 d'octubre i 6 de novembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

 

19:00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a "Isabel Coixet". Projecció de la pel·lícula "La vida secreta de las palabras" (2005). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Pròximes sessions: 23 i 30 octubre, 6, 13, 20 i 27 novembre, 4, 11 i 18 desembre. Organitza: Servei de Cultura de la UA - Aula de Cinema de la UA.

 

 

20:15 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA. EL FLAMENC I EL MÓN DE LA IMATGE, amb la conferència "la necessitat de conrear i transmetre el coneixement en les penyes", a càrrec de la Peña Pedro Bacán. Intervenen: Vanessa Teba, cantaora, i Valentín Rosa, guitarra. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Inscripcions en la web de la Seu. Calendari: 16, 23 i 30 d'octubre, 6, 13 i 19 de novembre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres 17

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el taller ESCOLA D'ESQUENA. Es tracta d'un programa d'exercici físic, dirigit a la millorança de l'esquena. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció en la web de la Seu a partir del 15 d'octubre. Calendari: 17 i 24 d'octubre; 7 i 14 de novembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19:00 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el Seminari "CAP A UN NOU ÉSSER HUMÀ: CIBORG, BIOTECNOLOGIA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICAL, TRANSHUMANISME?" amb la ponència "El ciborg" a càrrec d'Igor Sádaba Rodríguez, Llicenciat en Ciències Físiques i en Sociologia, doctor en Sociologia, professor de la UCM i membre del Grup d'investigació de la Cibercultura i els moviments socials: cibersomosaguas.com. Coordina: María del Olmo Ibáñez, Directora de l'Arxiu Provincial d'Alacant i doctora en Filosofia i Lletres. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19:00 h AULA DE LA CIUTAT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Taula Redona ALACANT. UNA CIUTAT EN L'ENCRICIJADA. Fa uns mesos, amb motiu del fracàs del "tripartit" pensem que era necessari debatre les circumstàncies que havien portat a aqueixa crisi del govern municipal, sens dubte, la més greu des de 1979; però la reflexió que deuria fer-se no hauria de limitar-se al fet concret, caldria contextualitzar aquesta crisi en l'esdevenir de la  ciutat a fi d'intentar explorar què factors polítics, socials, culturals, econòmics, i fins i tot provinents de l'imaginari col·lectiu, estan jugant en els últims temps en aquesta ciutat per a impedir el seu progrés. Intervenen: Juan Ramón Gil, Director de Continguts del Diari Informació; Manuel Alcaraz, Conseller de Transparència de la Generalitat Valenciana; Francisco Moreno, Historiador; Carlos Gómez Gil, Professor de la UA; i José Ramón Giner, Periodista. Moderador: José María Perea, Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes.

 

20:30 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "Sacrum Castellum. Estudios artísticos sobre la Iglesia de Santa María, de Monforte", a càrrec d'Alejandro Cañestro Donoso, Doctor en Història de l'Art. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

Dijous 18

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el taller EL RIURE COM A EINA TERAPÈUTICA PER AL CANVI, dirigit a persones que vulguen millorar la seua qualitat de vida a través del riure. Docents: Isabel López Molina, psicòloga, i Mª Isabel Terol Andrés, psicòloga. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció en la web de la Seu a partir del 15 d'octubre. Calendari: 18 i 25 d'octubre; 8 i 15 de novembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).


 

18:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia "Comunicació del temps i clima: dels formats clàssics a les xarxes socials" a càrrec de Mar Gómez, meteoròloga de "El Tiempo.es". Presenta: Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 

 

19:00 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Contiúa el Seminari "CAP A UN NOU ÉSSER HUMÀ: CIBORG, BIOTECNOLOGIA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICAL, TRANSHUMANISME?" amb la Ponència "Intel·ligència Artificial i Transhumanismo dónes de l'ètica" a càrrec de Javier Sádaba Garay, Catedràtic d'Ètica emèrit en la Universitat Autònoma de Madrid. Contínua la ponència "Una nova medicina davant la biotecnologia" a càrrec de Benjamín Ferreros Ruiz de Valdepeñas, Director de l'Institut d'Ètica Clínica Francisco Vallés - Universitat Europea. Coordina: María del Olmo Ibáñez, Directora de l'Arxiu Provincial d'Alacant i doctora en Filosofia i Lletres. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia "L'efecte Antropoceno i el seu impacte sobre la producció artística" a càrrec de Jeannette Betancourt Díaz, artista visual. S'esbossaran els arguments que promouen situar en el temps present de la història, l'inici de l'Antropoceno o el que és el mateix, l'època de major impacte de l'ésser humà sobre el planeta Terra. Presenten: Mª Dolores Mulá i María Marco Such.

 

 

Divendres 19

10:00 - 19:00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el curs "Diversitat sexual i discapacitat" dirigit a professionals del sector de la discapacitat. Es tractaran conceptes bàsics sobre sexualitat, diversitat sexual i igualtat de gènere. Curs teòric pràctic on desenvolupar habilitats d'atenció i suport a les diversitats sexuals i trencar tabús i prejudicis. Calendari: 19 i 26 d'octubre. Organitza: Plena Inclusió CV.

Exposicions


Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

XIX Exposició FILATÈLICA ALACANT 2018. 80 ANIVERSARI DEL BOMBARDEIG DEL MERCAT CENTRAL D'ALACANT. La Societat Filatèlica i Numismàtica d'Alacant organitza aquesta mostra amb importants col·leccions nacionals i de la província d'Alacant.
Calendari: Del 3 al 30 d'octubre.

 

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició LA LLUM EN L'AQUAREL·LA. Cada lloc té una llum que ho caracteritza. Quan un pinta, cerca banyar-se en ella, intentant amb cada pinzellada que l'espectador, quan contemple la pintura, es veja identificat amb aqueixa llum. Alacant és aqueixa ciutat on la llum dorm. Obres d'Alfredo Gómez de Cádiz Pérez. Calendari: De l'1 al 24 d'octubre.


 

Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2018-19/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Cursos de llengua japonesa. Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. http://sri.ua.es/es/asiapacific.
Cursos del Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965 14 96 98. http://cjalacant.org/.
Classe de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales. Solament per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: https://web.ua.es/va/sedealicante

Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.


 
 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464