Saltar apartados

Boletin quinzenal del 7 al 18 de gener de 2020

*


Dimarts 7

18.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Calendari: 7, 13, 20 i 27 de gener; 3, 10, 17 i 24 de febrer; 9, 16, 23 i 30 de març; i 1 d'abril de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres 8

20.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "Viaje inaudito de un músico errante. 2ª Travesía: navegando por el mar Bático" de Federico León, amb la col·laboració del pianista Benjamín Sun interpretant peces dels seus dos àlbums: Piano & Water / Emotions.

 

 

Dijous 9

18.30 h PRESENTACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del Calendari de la Dóna 2020. Intervenen: Mari Carmen Gil García, responsable de STEPV-Dons; i Anabel García López, Delegada de STEPV. Convidades: Conxa Ballester Pons, Guitarra; Gloria Revert Lázaro i Rosario Palma Moreno, Piano duo; Emilia Méndez Barrios i Inmaculada Azorín López, mezzosopranos en el cor de Cambra Contrapunctum; Raquel Álvarez, Artista alacantina, escenificació a capela; Natalia García Fernández i Judit Aliaga Nájar, Presenten taller d'instruments "Basubanda/Resonante". Coordina: Mari Carmen Gil, Responsable de l'Àrea de polítiques d'igualtat del STEPV Intersindical Valenciana. Més informació: https://intersindical.org/dones/ Organitza: STEPV Intersindical Valenciana.

 

20.15 h EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Inauguració de l'exposició AIGUA... LIBÈL·LULES I FOTOGRAFIES. TEODORO MARTÍNEZ I RICARDO MENOR. L'aigua com a element per a la vida d'aquests extraordinaris insectes voladors. Les libèl·lules com a punt d'unió i partida per a una amistat i un projecte que es materialitza amb aquesta exposició. Presentació a càrrec de Vicente Valero Costa. Calendari: Del 9 al 30 de gener de 2020.

 

 

Divendres 10

19.00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Continua el cicle XIV CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA, amb la projecció de la pel·lícula "El cartero de Neruda", Director: Michael Radford (1994). Presenta: Oscar Strada, Psicoanalista, Alacant, Doctor en  Psicologia, Soci de l'ELP de Madrid. Coordina el cicle: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Pròximes sessions: 21 febrer, 20 març, 3 abril, 29 maig, 5 juny de 2020. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica "El Molinet" i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiana.


 

Dilluns 13

17.30 - 19.30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el taller DÓNA CURS Al MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristes d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Calendari: 13, 20 gener, 3, 10 i 17 febrer de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

18.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Calendari: 7, 13, 20 i 27 de gener; 3, 10, 17 i 24 de febrer; 9, 16, 23 i 30 de març; i 1 d'abril de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença les XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA amb la primera sessió de dicada a "El millor i el pitjor del cinema de 2019". Intervenen: Gonzalo Eulogio, Cadena SER; Augusto González, Informació TV; Antonio Dopazo, Diari Informació; i Ludivine Homo, productora audiovisual. Modera i coordina: Luis López Belda. Calendari: 13, 17, 31 de gener, 14, 21 i 28 de febrer de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.30 h EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Inauguració de l'exposició MIRA'M! ARA EM VEUS, producte d'un procés col·laboratiu realitzat durant dos anys entre membres del Poble Gitano d'Alacant i alumnes i professors de la Universitat d'Alacant. Es va partir del respecte a la diversitat cultural, entenent que cada cultura és diferent i ha de ser acceptada en les seues formes de vida, sense exclusió, sense repressió, en igualtat de drets i oportunitats. Comissària: Mª José Pastor Alfonso. Calendari: Del 13 al 30 de gener de 2020.

 

 

19.45 h CONCENTRACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concentració en repulsa de la "violència masclista".
Convoca: Plataforma Feminista d'Alacant.

 

20.15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista amb el títol LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revuelta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Calendari: 2 setembre, 7 octubre, 4 novembre, 2 desembre de 2019; 13 gener, 3 febrer, 2 març, 6 abril, 4 maig i 1 juny de 2020. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

20.15 h RECITAL POÈTIC
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital Poètic "Gràcies per la vida (a papà i mamà)". Coordina: Conchi Izquierdo.
Organitza: Associació Crisálida.

 

 

 

Dimarts 14

18.30 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019-2020 amb la conferència "Caminant de la mà de la menopausa" a càrrec de Silvia Delgado García. Hospital General d'Alacant. Coordina: Carmen Vives Cases, Vicedegana d'Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut i Catedràtica de Salut Pública. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "Art, ciència i viatge. Alexander Von Humboldt" a càrrec d'Elisa Garrido Moreno, Universitat Europea de Madrid. Amb aquesta conferència es commemora els 250 anys del naixement d'aquest personatge polifacètic en el qual es fusiona la ciència, l'art i les humanitats. Presenta: Emilio Soler. Coordina: José Ramón Navarro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 
Dimecres 15

20.15 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el seminari SANT NICOLÁS, EN L'ORIGEN DEL NUCLI URBÀ D'ALACANT, I DEL NADAL: ASSENTAMENT URBÀ, TEMPLES, LLUITES I TRADICIONS. La Catedral de Sant Nicolás alberga les relíquies del Sant i Patró d'Alacant, a partir del qual sorgeix la tradició de Papà Noel en el món. La primera sessió estarà dedicada a l'origen “del culte a Sant Nicolás, la seua expansió pel Mediterrani i la seua arribada a la Península Ibèrica”. Coordina i imparteix: Pablo Rosser Limiñana, arqueòleg i Tècnic Conservador Patrimoni Cultural Municipal. Inscripció gratuïta en la web de la Seu disponible a partir del 8 de gener a les 8.30 h. Calendari: 15 i 29 de gener, 11 i 26 de febrer i 11 de març de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
 

Dijous 16

19.00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LITERATURA EN LA SEU. DE BAT A BAT, amb la sessió titulada "Poesia actual" a càrrec de Benjamín Prado i Raquel Lanseros. Coordina: Marina Vicente. Calendari: 24 octubre de 2019, 16 gener, 7 febrer, 6 març, 2 abril, 15 maig i 12 juny de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle EFEMÈRIDES LITERÀRIES, referides a any 2019, seguint el criteri cronològic de la data en què es produeix (naixement o defunció). La primera conferència estarà dedicada a "Vicente Gaos, poeta valencià". Coordina i imparteix: Consuelo Jiménez de Cisneros. Calendari: 16, 23 i 30 de gener, i 6 de febrer. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.30 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Continua CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI, amb “El cine de Agnes Varda, La Dama de la Nouvelle Vague (I)” i la projecció de “Los espigadores y la espigadora” (“Les glaneurs et la glaneuse”, França – Túnez, any 2000).Versió original amb subtítols en espanyol. Coordina: Luis López Belda. Pròximes sessions: 30 gener; 6 i 20 febrer; 5 i 26 març; 2 i 30 abril; 7 i 14 maig; 4 i 11 juny de 2020. Organitza: Casa Mediterrani.

 

 

 

20.00 h DOCUMENTAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/Sant Ferran, 40.
Projecció del documental "Ladrones de vidas". El documental tracta dels xiquets robats durant el franquisme a la Comunitat Valenciana, de Miguel Hernández i Luis Pla. Organitza: Associació Víctimes Xiquets Robats Alacant (AVA).

 

 

 

20.15 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el seminari ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA. Al llarg del temps els edificis han passat per diferents alteracions amb canvis d'usos. Això ha portat a intervenir amb noves arquitectures en l'arquitectura d'origen. La segona jornada versarà sobre "Intervencions en l'arquitectura musulmana". Coordinador i docent: Santiago Varela, arquitecte i doctor en Arquitectura. Calendari: 12 desembre; 16, 23 de gener, i 6, 13 de febrer. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Divendres 17

19.00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Curs "Formació Política bàsica per a un activisme eficaç", amb la sessió "Com aconseguir els nostres objectius sense que ens prenguen el pèl?" A càrrec de Sol Garcín Romeu, José Santamaría Ramírez, Reme Martínez Duarte i Andrés Abadía Escartín. Coordina: Carmen Sánchez Brufal. Informació i inscripcions: http://asociacioncontroversia.blogspot.com/. Calendari: 13 setembre, 18 octubre, 15 novembre, 13 desembre de 2019; 17 gener, 21 febrer, 13 març, 3 abril i 8 maig de 2020. Organitza: Associació Controvèrsia.


 

20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua les XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA amb la sessió dedicada a "Les millors i pitjors pel·lícules guanyadores de la història dels Goyas". Intervé: Antonio Sempere, comentarista cinematogràfic i televisiu. Modera i coordina: Luis López Belda. Calendari: 13, 17, 31 de gener, 14, 21 i 28 de febrer de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició AIGUA... LIBÈL·LULES I FOTOGRAFIES. TEODORO MARTÍNEZ I RICARDO MENOR. L'aigua com a element per a la vida d'aquests extraordinaris insectes voladors. Les libèl·lules com a punt d'unió i partida per a una amistat i un projecte que es materialitza amb aquesta exposició. Presentació a càrrec de Vicente Valero Costa. Calendari: Del 9 al 30 de gener de 2020.

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició MIRA'M! ARA EM VEUS, producte d'un procés col·laboratiu realitzat durant dos anys entre membres del Poble Gitano d'Alacant i alumnes i professors de la Universitat d'Alacant. Es va partir del respecte a la diversitat cultural, entenent que cada cultura és diferent i ha de ser acceptada en les seues formes de vida, sense exclusió, sense repressió, en igualtat de drets i oportunitats. Comissariat col·laboratiu. Calendari: Del 13 al 30 de gener de 2020.Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2019-20/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Cursos de llengua japonesa. Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. https://sri.ua.es/va/movilidad/idiomas/cursos-xines-i-japones/curs-2019-20/cursos-segon-quadrimestre-2019-20.html
Cursos del Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965 14 96 98. http://cjalacant.org/.
Classe de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: http://web.ua.es/sedealicante/.
Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464