Saltar apartados

Boletin quinzenal del 9 al 21 de setembre de 2019Dilluns 9

9:00 - 19:00 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
XV SEMINARI INTERNACIONAL DE GOBERNANZA I SOSTENIBILITAT. Calendari: 9 i 10 setembre. Organitza: Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals i Universitat Brasilera UNIVALI.

 

 

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Comença el taller VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERAZGO. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autoliderazgo personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica amb l'especialitat de Literatura per la Facultat de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Calendari: 9, 16, 23 i 30 de setembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Dijous 12

19:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Conferencia "Petjades, dipòsits, sediments" a càrrec de Javier Vallhonrat, Premi Nacional de Fotografia, i presentació del Catàleg de l'exposició "Discontínua" de Cayetano Ferrández. Coordina: Enric Mira, comissari de l'exposició "Discontínua". Organitza: Curs d'Expert en Fotografia, Departament de Comunicació i Psicologia Social, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Divendres 13

9:00 - 20:00 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
VIII SEMINARI INTERNACIONAL D'ESTUDIS TRANSVERSALS. Poètiques i estètiques de l'alteritat. Coordina: Isabel Marcillas. Calendari: 13 setembre, en la seu C/ Sant Fernando, 40; i 14 setembre, a la Seu C/ Ramón y Cajal, 4. Organitza: Grup d'Estudis Transversals de la Universitat d'Alacant.

 

 

 

10:00 - 20:00 h JORNADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
JORNADA 20 ANIVERSARI COL·LEGI DE GEÒGRAFS D'ESPANYA, amb el títol "Passat, present i futur de la nostra professió". Inscripcions: inscripcion@geografos.org. Més informació: http://www.geografos.org. Organitza: Col·legi de Geògrafs d'Espanya. 

 

 

 

19:00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Curs "Formació Política bàsica per a un activisme eficaç", la primera sessió del qual estarà dedicada a la presentació del curs a càrrec d'activistes membres de l'Associació Controvèrsia. Coordina: Carmen Sánchez Brufal. Informació i inscripcions: http://asociacioncontroversia.blogspot.com/. Calendari: 13 setembre, 18 octubre, 15 novembre, 13 desembre de 2019; 17 gener, 21 febrer, 13 març, 3 abril i 8 maig de 2020. Organitza: Associació Controvèrsia.

 

 

20:00 h RECITAL POÈTIC
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival 15 aniversari del grup AMIGA MALA SORT, amb la participació de diversos poetes i músics. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza: Associació Crisálida.

 

Dissabte 14

11:00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Cinemacafé amb Henar Álvarez, Cadena Ser i ex-presentadora de Dies de Cinema en RTVE, amb projecció i debat del film "Carrie". Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven

 


Dilluns 16

17:30 - 19:30 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Continua el taller VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERATGE. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autolideratge personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica amb l'especialitat de Literatura per la Facultat de Filologia de la­ Universitat Complutense de Madrid. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Calendari: 9, 16, 23 i 30 de setembre. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

20:00 h RECITAL POÈTIC
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital poètic “Poemes del segle XVII. Poesia Barroca” a càrrec del Grup Amarilis. Coordina: José Antonio Asensio. Organitza: Grup Poètic Amarilis de l'Associació Espill d'Alacant.
 

Dimecres 18

18:00 - 20:00 h DIA MUNDIAL ALZHEIMER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
JORNADA DIA MUNDIAL ALZHEIMER AFA ALACANT amb el títol "Avances, prevenció i Jornada Portes Obertes Unitat de Neurologia Hospital de Sant Vicent". Introduirà la jornada i presenta: Mª Luz Rodríguez del Campo, Presidenta de l'Associació de Familiars i Amics de Malalts d'Alzheimer d'Alacant. Intervenen: Inmaculada Abellán Miralles, Cap de Secció de Neurologia i Coordinadora de la Unitat de Neurologia de la conducta i Demències; Natalia Pérez Carmona, Neuròloga de la Unitat de Neurologia de la conducta i Demències; i Gloria González Caballero; Neuròloga Unitat de Neurologia de la conducta i Demències. Organitza: Associació d'Alzheimer d'Alacant.

 

20:00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre de poesia de José Fernández i Homenatge a Dª. Pisda Abad, Professora de Castanyola, i a D. José Fernández. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió.

 

 

 

Dijous 19

19:00 h CONFERÈNCIA INAUGURAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Obertura del curs de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i de l'Aula de Ciència i Tecnologia, amb la conferència sobre Tecnologia CRISPR a càrrec de Francisco Juan Martínez Mójica, Professor Titular del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant i precursor de l'eina d'edició genètica CRISPR. Intervenen: Manuel Palomar Sanz, Rector de la Universitat d'Alacant; Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; i Salvador Ordónez Delgado, Director de l'Aula de la Ciència i Tecnologia. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

19:00 h INICI CURS LA CÍVICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte d’inici de curs de la La Cívica - Escola Valenciana de l’Alacantí amb el títol “Impacte i valor econòmic del valencià”. Hi intervé: Fernando Pascual Lavilla, tècnic d’investigació de l’IVIE; i Ignaci Carbonell, Mestre de llengües i membre de la Unitat per a l’Educació Multilingüe, Universitat d’Alacant.  Organitza: La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí

 


19:30 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Continua CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI, amb la projecció de "Harragas", Director Merzak Allouache, Algèria-França. Versió original amb subtítols en espanyol. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 5 i 19 setembre; 3, 23 octubre; 28 novembre; 12 i 19 desembre de 2019; 16 i 30 gener; 6 i 20 febrer; 5, 12 i 26 març; 2 i 30 abril; 7, 14 i 28 maig; 4 i 11 juny de 2020. Organitza: Casa Mediterrani.

 

 

Divendres 20

19:00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Presentació del poemari “Te llevaré a las playas de conchas dormidas” de Julián Llorca. Presenta: José Luis Ferris. Acompanyament violoncel a càrrec de Laura Vidal Climent. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20:00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia "Realitzacions econòmiques i estructurals a Algèria des de 1830 fins a 1962" a càrrec de Jean-Marc Veyron, d'origen franc-espanyol amb estudis agrícoles i culminant la carrera en la indústria com a director d'empresa. És president del Cercle Algérianiste de la regió Centre Val de Loire (França). Organitza: La Maison de France.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EN AQUELLA TERRA BENVOLGUDA. Fotografies de famílies que des d'Algèria van venir a Alacant. Organitza: La Maison de France d'Alacant. Calendari: Del 2 al 26 setembre.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició IGNIS RE. ALFONSO SÁNCHEZ LLUNA. Mostra titulada "Ignis Re" procés d'investigació en el camp de la pintura abstracta. Pintura gestual, de pinzellada solta i vigorosa, que expressa des de l'interior de la mateixa a l'exterior provocant un constant fluït de sensacions i emocions. Calendari: Del 5 al 30 setembre.

 

 

Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/va/tallers/2019-20/1/llista-de-tallers-culturals.html.
Cursos de llengua japonesa. Oficina de Relacions amb Àsia Pacífic. https://sri.ua.es/va/movilidad/idiomas/cursos-xines-i-japones/curs-2019-20/cursos-primer-quadrimestre-2019-20.html.
Cursos del Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965 14 96 98. http://cjalacant.org/.
Classe de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales. Solament per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: https://web.ua.es/va/sedealicante
Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.


 
 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464