Saltar apartados

Butlletí del 14 al 17 d'abril de 2020

 

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dimarts 14

Seminari "CAP A UN NOU ÉSSER HUMÀ: CIBORG, BIOTECNOLOGIA, INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICAL. TRANSHUMANISME?" amb la ponència "Intel·ligència Artificial i Transhumanismo des de l'ètica" a càrrec de Javier Sádaba Garay, Catedràtic d'Ètica emèrit en la Universitat Autònoma de Madrid, i la ponència "Una nova medicina davant la biotecnologia" a càrrec de Benjamín Herreros Ruiz de Valdepeñas, Director de l'Institut d'Ètica Clínica Francisco Vallés - Universitat Europea. Coordina: María del Olmo Ibáñez, Directora de l'Arxiu Provincial d'alicante i doctora en Filosofia i Lletres. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

“Cap a un nou ésser humà: ciborg, biotecnologia, intel·ligència artificial. Transhumanisme?” – Javier Sádaba i Benjamín Herreros Ruiz de Valdepeñas – 18/10/2018.

 

 

Concert "A la vida, vidita bona... Música barroca espanyola per Europa" a càrrec del grup Sense Mesura. El grup pren com a intenció principal oferir al públic obres i autors poc usuals dins del camp de l'anomenada "Música Antiga". Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “A la VIDA, VIDITA BONA… MÚSICA BARROCA ESPANYOLA PER EUROPA” – 02/10/2019.

 

 

 

Dimecres 15

Conferència “Mestissatges: Travessant les fronteres entre Art, Ciència i Humanitats” a càrrec de Gustavo Ariel Schwartz, Centre de Física de Materials – Centre Mixt CSIC-UPV/EHU, en referència al seu llibre #NODES. El Programa Mestissatges, finançat pel Donostia International Physics Center (DIPC) amb la col·laboració del Centre de Física de Materials (CFM) del CSIC,  constitueix un espai alternatiu per a la trobada d'artistes, escriptors, científics i humanistes. Un lloc per al debat, per a pensar diferent, per a imaginar.  Presenta: Augusto Beléndez, Universitat d'Alacant.

Mestissatges: travessant les fronteres entre art, ciència i humanitats – Gustavo Ariel Swchartz – 22/10/2018.

 

 

LA UNIVERSITAT ESPANYOLA EN EL TARDOFRANQUISMO amb la conferència "Dolores González, Enrique Ruano, Javier Sauquillo: El FLP III en la Universitat", a càrrec de Javier Padilla, escriptor premiat amb el Premi Comillas 2019. Presenta: Isabel Alonso Dávila. Catedràtica de Geografia i Història, integrant del moviment estudiantil. Coordina: Elías Alonso. Col·labora: Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

La Universitat Espanyola en el Tardofranquismo – Javier Padilla Moreno – 07/10/2019.


 

Dijous 16

Concert GAME OF TONES: EN CONCERT! Game Of Tones és un grup de cant a capela amb dos anys d'experiència en els escenaris de la ciutat d'Alacant i la seua Universitat. Components: Daniel Alonso González, Paul Torregrosa, Bernat Olivera, David Iribarren, Andrea Huertas, Susana Martínez, Agustina Kesselman. Directora: Alba Hernández. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Game of Tones: En concert! – 26/10/2018.

 

 

Cicle de l'Aula de la Ciutat amb el títol "UTILITZAR NOVES MANERES DE PENSAR PER A SOLUCIONAR ELS PROBLEMES CREATS PER LES VELLES MANERES DE PENSAR", amb la sessió "Escoltar i transformar la ciutat. Urbanisme Col·laboratiu i participació Ciutadana". Intervenen: Pilar Díaz, Arquitecta, i Iñaki Romero, Arquitecte. Membres de l'equip Paisatge Transversal. Madrid. Coordina: José Ramón Navarro i Jorge Olcina. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de la Ciutat. Escoltar i transformar la ciutat. Urbanisme col·laboratiu i participació ciutadana – 08/10/2019.

 

Divendres 17

Conferència "El canvi climàtic és mentida... o per què necessitem periodistes de ciència i medi ambient" a càrrec d'Alex Fernández Muerza, periodista especialitzat en Ciència i Medi Ambient. Coordina: Marina Limiñana. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

El canvi climàtic és mentida… o per què necessitem periodistes de ciència i medi ambient – Alex Fernández Muerza – 08/11/2018.

 


 

LA UNIVERSITAT ESPANYOLA EN EL TARDOFRANQUISME amb la conferència "La Dictadura perd el futur: El formiguer universitari", a càrrec de Nicolás Sartorius, advocat, polític, periodista i escriptor. Presenta: Manuel Alcaraz, professor titular del Departament de Dret Constitucional de la UA i exconseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. Coordina: Elías Alonso. Col·labora: Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

La Universitat Espanyola en el Tardofranquismo – Nicolás Sartorius – 14/10/2019.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CLASSES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464