Saltar apartados

Butlletí del 15 al 19 de juny de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions, a més de classes virtuals i xarrades inèdites.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 15

II JORNADES COMUNITÀRIES D'AGENTS DE SALUT, "Cercant la millor versió de tu mateix". Coordinen: Inés Montiel Higuero, Verónica Gasque Sánchez, María José Valls Torrecilla, Julia Segura Martínez, Irene Aliaga Aliaga, Adela Alonso Gallegos i Fernando Riera Giner. Organitza: Departament de Salut Alacant-Hospital General i Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Aula de Salut.

II Jornades Comunitàries d'Agents de Salut. Cercant la millor versió de tu mateix - 13/05/2019.
TALLERS DE SALUT ONLINE

Continuen els VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE, amb la sessió "Arròs de Cua de bou" i "Arròs melós amb roger". En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Docent col·laboradora: Cristina Juan, Directora del Restaurant Dàrsena d'Alacant. Coordinadora: Ángeles Ruiz García, Coordinadora Tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor Gastronòmic i de Gasterra. Calendari: 3, 8, 10, 15 i 17 de juny de 2020. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Centre Majors Salut, Gasterra i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

Dimarts 16

Concert MÚSICA ESPANYOLA PELS GRANS COMPOSITORS EUROPEUS. Intèrpret: Raquel del Val (piano). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert Música Espanyola pels grans compositors europeus. Raquel del Val - 27/05/2019.


 

 

SEMINARI ONLINE

Comença el Seminari FOGUERES 1928-1936. UN RECORREGUT VISUAL I DESCRIPTIU, la primera sessió del qual tractarà sobre els orígens de les Festes del Foc l'any 1928. Conferenciant: Armando Parodi Arróniz. Calendari: 16, 19, 23, 26 i 30 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h MASTERCLASS ONLINE EN DIRECTE

Masterclass “El teu home estudi. Crea el teu propi estudi i producció musical des de casa” a càrrec de Joan Miquel Pérez, Premi MAX de les Arts Escèniques (2011) i  Premi Broadway World (2014). Coordina: Marina Vicente. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Inscripció gratuïta: https://espacio17musas.com/courses/creatuhomeestudio/.

 Dimecres 17

DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4ª EDICIÓ), amb la sessió dedicada a "Terratrèmols i Art" a càrrec de Pedro Alfaro, Catedràtic Geodinámica Interna UA, i Antonio Fernández Alvira, Artista plàstic. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Divulgar-te. Terratrèmols i Art. Pedro Alfaro i Antonio Fernández Alvira - 28/05/2019.

TALLERS DE SALUT ONLINE

Finalitzen els VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE, amb la sessió "Arròs negre amb sepionet" i "Arròs amb calamarons i ajetes". En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Docent col·laboradora: Cristina Juan, Directora del Restaurant Dàrsena d'Alacant. Coordinadora: Ángeles Ruiz García, Coordinadora Tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor Gastronòmic i de Gasterra. Calendari: 3, 8, 10, 15 i 17 de juny de 2020. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Centre Majors Salut, Gasterra i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.


 

Dijous 18

Taula Redona "EL CERVELL HUMÀ: UNA PERSPECTIVA CIENTÍFICA I FILOSÒFICA" a càrrec de Javier De Felipe Oroquieta, Professor d'investigació en l'Institut Cajal (CSIC) i director del Laboratori Cajal de Circuits Corticals del Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid. Modera: Nicolás Cuenca Navarro, Catedràtic de Biologia Cel·lular. Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia.

Aula de Ciència i Tecnologia. El cervell humà: una perspectiva científica i filosòfica. Javier de Felipe Oroquieta - 30/05/2019.

 


10.00 h CONFERÈNCIA ONLINE EN DIRECTE

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia "Discussió sobre el tractament de superfícies sòlides contra el COVID-19". Ponents: Salvador Enrique Maestre Pérez i José Luis Todolí Torró, Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Cocentaina.

 

 


18.00 h CURS ONLINE EN DIRECTE

Curs LA COCATEDRAL DE SANT NICOLÁS D'ALACANT, amb la sessió "Programes Artístics" a càrrec d'Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Calendari: 4, 11, 18 i 25 de juny de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/81602863118 .

 

 


19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE EN DIRECTE

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia "Intel·ligència Artificial contra la desinformació: detecció de fake news en una pandèmia". Ponent: Estela Saquete, Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Torrevella.

 Divendres 19

Cicle sobre cultura fotogràfica INFOTOGRAFOS X, amb la sessió "La fotografia d'autor i les noves maneres de contar històries" a càrrec de Javier Arcenillas. Coordina: Javier Serrano. Col·labora: Fundació Caja Mediterráneo. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

INFOTOGRAFOS X. Javier Arcenillas. La fotografia d'autor i les noves maneres de contar històries - 03/06/2019.SEMINARI ONLINE

Continua el Seminari FOGUERES 1928-1936. UN RECORREGUT VISUAL I DESCRIPTIU, amb la sessió dedicada als anys 1929 i 1930. En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Conferenciant: Armando Parodi Arróniz. Calendari: 16, 19, 23, 26 i 30 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.


 

EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

 

CLASSES I CONFERÈNCIES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464