Saltar apartados

Butlletí del 18 al 23 de maig de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020, i alguna activitat anterior que hem rescatat pel seu interès artístic i cultural.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 18

Concert COM HAN PASSAT ELS ANYS "Belades i Boleros" on es ret homenatge als grans autors de la música romàntica de parla hispana. Intèrpret: Marvin Labara. Coordina: María Marco Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “Com han passat els anys. Balades i boleros”. Marvin Labara – 30/01/2019.

 

 

 

Concert MÚSIQUES DE LA MEDITERRÀNIA. Andrés Beneit ens presenta un repertori de cançons pertanyents al seu nou treball anomenat "El que queda del meu". Intèrprets: Andreu Beneit, veu i guitarra; Rafa Semper, saxo i clarinet; Benjamí Sun, piano; Miguel Ángel Pérez, bateria; Iván Mitov, baix i acordió. Coordina: María Marco Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “Músiques de la Mediterrània” – Andreu Beneit – 21/02/2020.

 


Dimarts 19

Taula redona "Repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere". Intervenen: Blanca Valdivia, integrant del Col·lectiu Punt 6" de Barcelona; Carmen Cobela, Presidenta de l'AA.VV. del barri del Pla d'Alacant; María Catalina Hernández Martínez, Regidora d'Urbanisme i Igualtat de l'Ajuntament de Villena. Modera: María José Frau, Sociòloga. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat d'Alacant de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de la Ciutat. Repensar la ciutat des de la perpectiva de gènere – 12/02/2019.

 

 

Presentació del llibre "Conversa amb Ximo Caturla" de Laura Soler. Participen en l'acte: Manuel Palomar Sanz, Rector de la Universitat d'Alacant; Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Vicent Vidal Lloret, Professor de la Universitat d'Alacant; Ximo Caturla, escriptor; i Laura Soler, autora del llibre. Organitza: Càtedra Enric Valor, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Presentació del llibre “Conversa amb Ximo Caturla” de Laura Soler – 25/02/2020.

 

Dimecres 20

Concert MÚSICA PER A TOTS, es basa en versions de les inspiracions musicals de Nana (Heliana Matheus) i algunes músiques autorales. Intèrpret: Nana, Heliana Matheus (Veu i Guitarra). Coordina: María Marco Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “Música per a tots”. Nana (Heliana Matheus) – 13/02/2019.

 

 

 

CICLE CANTAUTORS, amb l'actuació de Vicky Gastelo, considerada una de les millors compositores del nostre país. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Cicle Cantautors - Vicky Gastelo – 27/02/2020.


Dijous 21

Taula Redona "Els Pols, el canvi climàtic i la pujada del nivell de la mar" a càrrec de Jerónimo López Martínez, professor de Geodinámica Externa de la Universitat Autònoma de Madrid i Membre Honorari del Scientific Committee on Antartic Research (SCAR). Modera: Pedro Alfaro García, Catedràtic del Departament de ciències de la Terra i del medi ambient de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. Els pols, el canvi climàtic i la pujada del nivell de la mar. Jerónimo López Martínez – 14/02/2019

 

 

JORNADES DE LA CÀTEDRA INTERUNIVERSITÀRIA AVANT-GV. Despoblació en el món rural propostes des de la comunitat valenciana. Amb la ponència “Ciutats agropolitanas i llogarets cosmopolites: responsabilitats conjuntes i noves funcions territorials” a càrrec de Jaime Izquierdo Vallina, Director General del Comissionat per al Repte Demogràfic. Govern del Principat d'Astúries, i la Taula Redona “El problema de la despoblació en els territoris valencians. Perspectives diferenciades, propostes condicionades". Coordina: Antonio Martínez Puche, Coordinador de la Càtedra Interuniversitària AVANT-GV en la Universitat d'Alacant i Director del Màster de Desenvolupament Local i Innovació Territorial (DELIT-UA). Organitza: Càtedra Interuniversitària AVANT-GV.

Jornades de la Càtedra Interuniversitària AVANT-GV – 04/03/2020.TALLERS DE SALUT ONLINE

Comença el taller PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió “La importància de les autocures en la nostra salut” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. En l'enllaç adjunt donarem accés per a visualitzar les diferents sessions els dies que corresponguen. Calendari: 21, 26 i 28 maig, 2 i 4 juny de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).Divendres 22

Cicle LA MÚSICA QUE ET SONA III, amb la sessió "Ànima llatina". Intèrprets: Laura Ortega, Raymond Arteaga, Joe Ott, Victoria Marco i Daniel Curichagua. Direcció del cicle: Victoria Marco i Daniel Curichagua (Associació de Música de Cambra d'Alacant, AMCA). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

La música que et sona III. Ànima Llatina – 21/02/2019.

 

 

DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (5ª EDICIÓ), amb la sessió dedicada a "Turisme i Art" a càrrec de José Fernando Vera Rebollo, Catedràtic Regional i Coordinador del Programa de Doctorat en Turisme de la UA; i María Moldes, Artista visual. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Divulgarte. Turisme i Art. José Fernando Vera Rebollo i María Moldes – 04/03/2020.Dissabte 23


20.00 h. CLASSE ONLINE EN DIRECTE

CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'ALACANT IMPARTIDES PER ALEJANDRO CAÑESTRO. La quarta sessió amb el títol "El Barroc i el Classicisme" tindrà lloc en el següent enllaç: http://us04web.zoom.us/j/78030376440.

Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020. Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.

EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

CLASSES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464