Saltar apartados

Butlletí del 22 al 26 de juny de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions, a més de classes virtuals i xarrades inèdites.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 22

Diàleg sobre LES MEMÒRIES DE JAVIER SÁDABA. HISTÒRIA VIVA DE L'ESPANYA RECENT, i en concret sobre el seu llibre "Memorias desvergonzadas", una autobiografia que transcorre des dels anys setanta fins a l'actualitat. Intervenen: Javier Sádaba Garay, filòsof i Catedràtic d'Ètica Emèrit Universitat Autònoma de Madrid; Carlos Arcaya, Radi Alacant SER; María del Olmo, Directora de l'AHPA. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Arxiu Històric Provincial d'Alacant.

Les memòries de Javier Sádaba. Història viva de l'Espanya recent - 04/06/2019.


19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE EN DIRECTE

Videoconferència "Desglobalització? Està accelerant la pandèmia el moviment desglobalizador?" a càrrec de Manuel Desantes, Catedràtic de Dret Internacional, Universitat d'Alacant. Coordina: Pascual Rosser. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Cercle Monàrquic d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/6188303536.

 

 

 

 

 

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE EN DIRECTE

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència "Perspectiva interdisciplinària en temps de pandèmia: Coronavirus, Immunologia i Studia Humanitatis". Ponents: Ángel Gómez Moreno, Universitat Complutense de Madrid; i José Miguel Sempere Ortells, Departament de Biotecnologia, Universitat d'Alacant. Modera: Vicent Martines, Departament de Filologia Catalana, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de La Nucía.

 

 

 

 

Dimarts 23


Cicle sobre cultura fotogràfica INFOTOGRAFOS X, amb la sessió "Mapa" a càrrec de José Miguel Cerezo. Coordina: Javier Serrano. Col·labora: Fundació Caja Mediterráneo. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

INFOTOGRAFOS X. José Miguel Cerezo. Mapa - 10/06/2019. 

 

 

 

 

SEMINARI ONLINE

Continua el Seminari FOGUERES 1928-1936. UN RECORREGUT VISUAL I DESCRIPTIU, amb la sessió dedicada als anys 1931, 1932 i 1933. En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Conferenciant: Armando Parodi Arróniz. Calendari: 16, 19, 23, 26 i 30 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 
 

 

 

19.00 h MASTERCLASS ONLINE EN DIRECTE

Masterclass "L'acompanyament amb la guitarra. Concordes i ritme. Una guia per a millorar el nivell dels teus acompanyaments" a càrrec de David Escudero, guitarrista. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció gratuïta:

https://espacio17musas.com/courses/masterclassguitarra/. 

 

 

 

 

Dimecres 24

 

Cicle sobre cultura fotogràfica INFOTOGRAFOS X, amb la sessió "El meu procés creatiu" a càrrec de María Moldes. Coordina: Javier Serrano. Col·labora: Fundació Caja Mediterráneo. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

INFOTOGRAFOS X. María Moldes. El meu procés creatiu - 11/06/2019.


 

 

 

 

19.00 h MASTERCLASS ONLINE EN DIRECTE

Masterclass "Una novel·la atípica. El Nom de la Rosa" a càrrec de Víctor del Árbol, escriptor. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció gratuïta: https://espacio17musas.com/courses/masterclass-una-novela-atipica-el-nombre-de-la-rosa/. 

 

 

Dijous 25

Presentació del llibre "El Barber de Godoy" resultat del taller "Escriurem una novel·la històrica" dirigit per Manuel Avilés Intervenen: Jorge Olcina, Catedràtic, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; José Asensi, Senador, Catedràtic de la UA; Francisco Pastor, Magistrat Jutge Penal nº 5 Alacant; Manuel Avilés, Coordinador; José A. López Vizcaíno, Gerent de l'Editorial ECU. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Presentació del llibre "El Barber de Godoy" dirigit per Manuel Avilés - 12/06/2019.


 

18.00 h CURS ONLINE EN DIRECTE

Curs LA COCATEDRAL DE SANT NICOLÁS D'ALACANT, amb la sessió "Els Aixovars" a càrrec d'Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Calendari: 4, 11, 18 i 25 de juny de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/85620849608.

 

  

Divendres 26

CICLE CONNECTANT CORS amb la sessió "Piano i guitarra inspiradors". Intèrprets: Missatgers de la música Duo, Benjamín Sun, piano, veu; Gustavo Cafaro, guitarra. Coordina: María Marco Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert Connectant Cors. Piano i guitarra inspiradors. Missatgers de la música. Duo-13/06/2019.

 

 

 SEMINARI ONLINE

Continua el Seminari FOGUERES 1928-1936. UN RECORREGUT VISUAL I DESCRIPTIU, amb la sessió dedicada als anys 1934 i 1935. En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Conferenciant: Armando Parodi Arróniz. Calendari: 16, 19, 23, 26 i 30 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

 

 

 

EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.


 

EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

 

CLASSES I CONFERÈNCIES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464