Saltar apartados

Butlletí del 25 al 29 de maig de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions, a més de classes virtuals i xarrades inèdites.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 25

I Edició Premis LUPA VIOLETA FILLES DEL FEMINARIO. Premiades: María Murnau, Cultura i Comunicació; Marcela Lagarde, Genealogia Feminista; i Marina Subirats, Coeducació. Organitza: Lupa Violeta.

I Edició Premis Lupa Violeta – 02/03/2019.

 

 

 

19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència “Penúltimes pandèmies: el cas d'Elda (1885-1918)”, a càrrec de José Ramón Valero, Departament de Geografia Humana, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària d'Elda.
 

Dimarts 26

Taula Redona "El litoral i el model de ciutat". Intervenen: Francisco Leiva, Arquitecte Grup Aranea; Andrés Silanes, Arquitecte Equip Subarquitectura; Jordi Cortina, Catedràtic d'Ecologia UA; Carlos Arribas, Ecologistes en Acció. Modera: Jorge Olcina, Catedràtic de Geografia UA. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat d'Alacant de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de la Ciutat. El litoral i el model de ciutat – 12/03/2019.

 

 

TALLERS DE SALUT ONLINE

Continua el taller PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió “Cultivar l'Atenció Conscient” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. En l'enllaç adjunt els comunicarem l'adreça web per a visualitzar la sessió. Calendari: 21, 26 i 28 maig, 2 i 4 juny de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).


 

18.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “COVID-19 i Festes no disfrutades”, a càrrec de Daniel Climent Giner, Professor d'Educació Secundària jubilat, i de Carles Martín Cantarino, Departament d'Ecologia, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de la Marina.

 

 

19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Robots Socials”, a càrrec de Félix Escalona Moncholí i Francisco Gómez Donoso, Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de la Vila Joiosa.

 

 

Dimecres 27

Taula Redona "Primeres solucions dels danys oculars per l'ús de pantalles Leds: Fonament científic". Ponent: Celia Sánchez Ramos, Doctora en Ciències de la Visió i Medicina Preventiva. Fundadora del Laboratori de Neurocomputació i Neurorobótica de la Universitat Complutense de Madrid. Modera: Pedro José Boj Giménez, Catedràtic Escola d'Òptica. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. Primeres soluciones danys oculars pantalles Leds: Fonament científic. Celia Sánchez Ramos – 14/03/2019.


 

19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Polls, adoctrinament i repressió: l'altra cada de les epidèmies (Espanya, 1941)”, a càrrec de Xavier García Ferrandis, Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, Universitat Catòlica de València. Organitza: Seu Universitària de Petrer.

 

 

Dijous 28

Concert "Miguel Hernández Romántico". Intèrprets: Manuel Ramos, piano i Oriana Quintero, soprano. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert Miguel Hernández Romántico. Manuel Ramos i Oriana Quintero – 15/03/2019.

 

 

 

TALLERS DE SALUT ONLINE

Continua el taller PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió “Respiració abdominal profunda i respiració conscient” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. En l'enllaç adjunt els comunicarem l'adreça web per a visualitzar la sessió. Calendari: 21, 26 i 28 maig, 2 i 4 juny de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

 

18.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Marca personal digital, claus per a la cerca d'ocupació”, a càrrec de Marga Cabrera Méndez, Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art, Universitat Politècnica de València. Organitza: Seu Universitària de Calp.

 


 

18.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Conscienciació sobre la problemàtica del soroll ambiental”, a càrrec d'Antonio  Pedrero, President de la Societat Espanyola d'Acústica. Organitza: Seu Universitària de la Vila Joiosa.

 

 


19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Covid-19, després de l'Huracà” a càrrec d'Ildefons Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández (Alacant, Espanya). President del seu Comitè de Polítiques de la Federació Mundial d'Associacions de Salut Pública. Vocal de Comunicació de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS). Presenta: Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 


19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència “Educació en temps de pandèmia”, a càrrec de Rosabel Roig-Vila, Departament de Didàctica General i Didàctiques específiques, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de la Nucia.

 
21.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia “Observació del cel nocturn”, a càrrec de Rubén García Lozano, José Joaquín Rodes Roca, José Miguel Torrejón Vázquez i Guillermo Bernabeu Pastor, Observatori Busot - Grup d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Petrer.
Divendres 29

Conferencia "Periodisme científic, una especialitat per al segle 21" a càrrec d'Antonio Calvo Roy, periodista científic i President de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica. Coordina: Marina Limiñana. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Conferencia periodisme científic, una especialitat per al segle XXI – 22/03/2019.

 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.

EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

CLASSES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464