Saltar apartados

Butlletí del 29 al 30 de juny de 2020

 

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions, a més de classes virtuals i xarrades inèdites.

Aquest butlletí serà l'últim d'aquest curs acadèmic. Reprendrem l'activitat cultural a partir de setembre. Desitgem que passen un feliç estiu.

Dilluns 29

Taula Redona "Francisco Bernabeu i la Cultura a Alacant". Intervenen:  Concepción Bru, Ex-Directora de la Universitat Permanent (UPUA), i experta en temes d'envelliment; Tomás Escrivá, Membre de l'Observatori de Majors i Mitjans de comunicació de la UPUA; Rafael Pedauyé, Ex-Director del Centre Educatiu de Medi Ambient dels Molins de Crevillent; Juan Navarro, Professor de Filosofia de l'IES Navarro Santafé de Villena. Modera i coordina: José Ramón Navarro, Professor de la UA.

Francisco Bernabeu i la cultura d'Alacant. Coordina: José Ramón Navarro  - 28/06/2019.


Dimarts 30


SEMINARI ONLINE

Finalitza el Seminari FOGUERES 1928-1936. UN RECORREGUT VISUAL I DESCRIPTIU, amb la sessió dedicada als anys 1936 i 1939. En l'enllaç adjunt els comunicarem l'adreça web per a visualitzar la sessió. Conferenciant: Armando Parodi Arróniz. Calendari: 16, 19, 23, 26 i 30 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 

 

 

 

 

18.00 h ASTEROID DAY 2020

DIA INTERNACIONAL DE L'ASTEROIDE així declarat des de 2017. El Grup de Ciències Planetàries (Astronomia i Astrofísica) organitza aquest esdeveniment en un format no-presencial amb breus presentacions i un temps dedicat a preguntes i debat. Poden consultar el programa en l'enllaç adjunt. Coordina: Adriano Campo Bagatín, Equip d'Investigació de les missions Hera (ESA) i DART (NASA). Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Ciències Planetàries, Grup d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/knc-bueu-ybj?hs=122&authuser=0

 

 

 

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE

Conferència online "La pandèmia de COVID-19: Evolució en acció". Ponents: Carlos Briones, Científic Titular del CISC del Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA); Inmaculada Casas, Investigadora Científica del Centre Nacional de Microbiologia, Institut de Salut Carles III; i Esteban Domingo, Professor d'Investigació ad honorem del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CSIC- UAM). Modera: Pepa Antón, Catedràtica de Microbiologia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/xuu-evrz-rcp

 

 

 

 

EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.


 

EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

 

CLASSES I CONFERÈNCIES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464