Saltar apartados

Butlletí del 4 al 9 de maig de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020, i alguna activitat anterior que hem rescatat pel seu interès artístic i cultural.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 4

70 ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES, Jornades "El declivi dels drets humans. Debats: Atreveix-te a pensar, atreveix-te a opinar", amb la Taula Redona "Drets Humans i Migracions". Ponents: Enrique Santiago, ex secretari general de CEAR; Inmaculada Montava, advocada especialitzada en migracions; Fatma Sidi Nafa, ex delegada sahrauí per a Alacant. Coordina: María Teresa Molares, Departament de Sociologia I. Organitza: Seu Universitària d'Alacant.

Setanta Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans – Sessió 9.00 h. –12/12/2018.

 

Cicle de l'Aula de la Ciutat d'octubre a novembre, amb la sessió "Projectar el territori en temps d'incertesa". Intervenen: Joaquín Sabaté, Catedràtic d'Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya. Coordina: José Ramón Navarro i Jorge Olcina. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de la Ciutat d'Alacant. Projectar el territori en temps d'incertesa. Joaquín Sabaté – 15/11/2019.

 


Dimarts 5

70 ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES, Jornades "El declivi dels drets humans. Debats: Atreveix-te a pensar, atreveix-te a opinar", amb la conferència "Els drets humans, guies imprescindibles de la nova era". Ponent: Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau i ex director General de la UNESCO. Coordina: María Teresa Molares, Departament de Sociologia I. Organitza: Seu Universitària d'Alacant.

Setanta Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans – Sessió 11.30 h. –12/12/2018. 

Taula redona "Juan Antonio García Solera: L'Arquitecte i la Ciutat". Intervenen: Juan Ramón Gil, Director General de Continguts del diari Informació; Manuel Alcaraz, professor de la UA; Martín Sanz, periodista. Moderador: José Ramón Navarro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Homenatge a Juan Antonio García Solera: l'arquitecte i la ciutat – 18/11/2019.

 


Dimecres 6

Taula Redona amb el títol "ESPAI PÚBLIC, ESPAI COMPARTIT?". Intervenen: Alcázar Moreno, Presidenta de l'AA.VV. del Centre Tradicional; Javier García Solera, Arquitecte; Juanma Agulles, Sociòleg i Professor de la UA; Rubén Bodeweig, Arquitecte. Moderador: Francisco Juan Martínez, Arquitecte i Professor d'Urbanisme en la UP de València. Coordina: José Ramón Navarro i Jorge Olcina. Organitza: Aula de la Ciutat d'Alacant de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de la Ciutat d'Alacant. Espai públic, espai compartit? – 16/01/2019.

 

 

Cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la presentació del llibre "Mundo y formas del Flamenco. La memoria que nos une". Intervenen: Josefa Samper García, Editora del llibre i coordinadora del cicle "Món i Formes del Flamenc"; Pablo Martínez Samper, Llicenciat en Filosofia; Gènesi García Gómez, Doctora en Filologia Hispànica, escriptora i investigadora; Josefina Bueno Alonso, Catedràtica de la Universitat d'Alacant; i Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. A continuació tindrà lloc la conferencia "Flamenca i Balladora: El gest de la llibertat", a càrrec de Gènesi García Gómez, Doctora en Filologia Hispànica, escriptora, investigadora, autora de la biografia de José Menese, Directora del Consell Editorial Almuzara (flamenc). Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Cajamar, Caixa Rural. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Dijous 7

Taula Redona "Paradoxes de la Intel·ligència Artificial" a càrrec de Senén Barro Ameneiro, Catedràtic de l'àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Director del Grup de Sistemes Intel·ligents. Modera: Manuel Palomar, Rector Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. Paradoxes de la intel·ligència artificial. Senén Barro Ameneiro – 17/01/2019.

 

 

 

Concert LUCY & POL. ENTRE AQUELLA GENTADA amb temes de coneguts musicals i pel·lícules: Crepuscle, Glee, Tiana i el Gripau, Anastasia, El Fantasma de l'Òpera, El príncep d'Egipte, Titanic, La La Land, Star Wars i Cabatet. Intèrprets: Lucía Candela, soprano, i Shlomo Rodríguez, piano. Coordina: María Marco Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “Lucy i Pol. Entre aquella gentada” – 09/12/2019.
Divendres 8

Cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència "El flamenc, un recorregut per la seua història" a càrrec de la Penya Flamenca Pedro Bacán d'Alacant. Coordina: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

Món i Formes del Flamenc. El Flamenc, un recorregut per la seua història. Penya flamenca Pedro Bacán – 21/10/2014.

 

 

Conferència "La vida a través dels teus ulls" a càrrec deª M Concepción Lillo Delgado, Professora Titular del Departament de Biologia Cel·lular i Patologia de la Universitat de Salamanca i investigadora en l'Àrea de Neurobiologia de la Visió en l'Institut de Neurociències de Castella i Lleó. Modera: José Martín Nieto, Catedràtic de Genètica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. La vida a través dels teus ulls. María Concepción Lillo Delgado – 12/12/2019.

 

Sábado 9

CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'ALACANT IMPARTIDES PER ALEJANDRO CAÑESTRO. La segona sessió amb el títol "L'Edat mitjana" tindrà lloc el dissabte 9 de maig a les 20.00 h. en el següent enllaç:

http://us04web.zoom.us/j/72863384076

Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020.

Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXPOSICIONS

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

CLASSES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464