Saltar apartados

Butlletí del 8 al 12 de juny de 2020

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb l'ànim de contribuir a fer més suportable l'estada en el domicili, bàsica per a superar l'actual crisi sanitària provocada pel “coronavirus COVID-19”, ha dissenyat un programa d'activitats on-line per als pròxims dies i setmanes, oferint una sèrie de vídeos de diferents actes celebrats en les seues instal·lacions, a més de classes virtuals i xarrades inèdites.

Desitgem que aquesta programació especial siga del vostre grat i interès. I esperem que prompte puguem tornar a trobar-nos amb noves activitats a la vostra casa, la Seu.
 

Dilluns 8

Conferència "Europa enfront dels nous reptes de l'Astronomia". Ponent: Xavier Barcons Jáuregui, Director General de l'Organització Europea per a la Investigació Astronòmica en l'Hemisferi Austral (ESO). Modera: Guillermo Bernabéu Pastor, Catedràtic de Física Aplicada en la UA. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. Europa davant els nous reptes de l'Astronomia. Xavier Barcons Jáuregui – 04/04/2019.
TALLERS DE SALUT ONLINE

Continuen els VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE, amb la sessió "Aprendre a preparar bons caldos. Vídeo fons de carn" i “Arròs del Señoret”. En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Docent col·laboradora: Cristina Juan, Directora del Restaurant Dàrsena d'Alacant. Coordinadora: Ángeles Ruiz García, Coordinadora Tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor Gastronòmic i de Gasterra. Calendari: 3, 8, 10, 15 i 17 de juny de 2020. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Centre Majors Salut, Gasterra i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

 

 

Dimarts 9

HOMENATGE A NEMESIO MARTÍN SANTAMARÍA, escriptor i poeta. Presenta l'acte: Mª José Martín Atance, filla de Nemesio Martín Santamaría. Intervenen: Luis Bonmatí, Director de l'Editorial Aguaclara; Antonio Díez Mediavilla, Acadèmic de les Arts Escèniques i Catedràtic de Didàctica de Llengua i Literatura de la UA; Jesucristo Riquelme, Catedràtic d'Institut i Doctor en Filologia i expert en Miguel Hernández; i Rodolfo Montero, guionista i productor de la pel·lícula "Lope Enamorado" el guió de la qual va ser obra de Nemesio Martín Santamaría. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Homenatge a Nemesio Martín Santamaría - 10/04/2019.

 

19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència "El Panets de Bruixa a la Vila Joiosa", a càrrec de Jacinto Vaello López, Professor d'ensenyament secundari jubilat. Organitza: Seu Universitària de la Vila Joiosa.

 

 


19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència "La resposta de la ciutadania davant la COVID-19: cap a una responsabilitat social compartida", a càrrec d'Irene Bajo García, Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària d'Elda.

 


Dimecres, 10

Conferència "Veure és creure. La revolució estructural en Biologia i Biomedicina". Ponent: Vicente Rubio Zamora, Doctor en Medicina i Cirurgia, Professor d'Investigació del consell Superior d'Investigadors Científiques en l'Institut de Biomedicina de València. Modera: María José Bonete Pérez, Catedràtica de Bioquímica Molecular de la UA. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Aula de Ciència i Tecnologia. Veure és creure. La revolució estructural en Biologia i Biomedicina. Vicente Rubio Zamora – 11/04/2019.
TALLERS DE SALUT ONLINE

Continuen els VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE, amb la sessió "Arròs de magre i verdures" i "Arròs a banda". En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Docent col·laboradora: Cristina Juan, Directora del Restaurant Dàrsena d'Alacant. Coordinadora: Ángeles Ruiz García, Coordinadora Tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor Gastronòmic i de Gasterra. Calendari: 3, 8, 10, 15 i 17 de juny de 2020. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Centre Majors Salut, Gasterra i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 
19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE EN DIRECTE

Conferència “Miguel Hernández, mites i veritats d'un poeta” a càrrec de José Luis Ferris, biògraf de Miguel Hernández. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció gratuïta en: https://bit.ly/2Y80b0r.

 

 


19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència "Com interpretar el xoc turístic provocat per la Covid-19?". Ponents: Ana B. Ramón, Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada, Universitat d'Alacant; Noemí Mira, CEO de Bookaris.com; i Josep Ivars, Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Calp.

 


Dijous 11

Cicle LA MÚSICA QUE ET SONA III, amb la sessió "Suzanne Bradbury & Friends". Intèrprets: Suzanne Bradbury, piano; Isabel Gualda, Flauta; Victoria Marco, piano. Direcció del cicle: Victoria Marco i Daniel Curichagua (Associació de Música de Cambra d'Alacant, AMCA). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

La Música que et sona III. Sussane Bradbury & Friends - 12/04/2019.
 

18.00 h CURS ONLINE EN DIRECTE

Curs LA COCATEDRAL DE SANT NICOLÁS D'ALACANT, amb la segona sessió “L'Arquitectura” a càrrec d'Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Calendari: 4, 11, 18 i 25 de juny de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/87884561718 .


19.00 h PRESENTACIÓ WEB

Presentació de la web “L'exili republicà al Nord d'Àfrica”. Intervenen: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; Mercedes Guijarro, Directora de l'Arxiu General de la Universitat d'Alacant;Juan Martínez Leal, historiador i membre del Consell Assessor de l'AD; i Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües. Organitza: Arxiu de la Democràcia.

Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/wxv-wyvr-ogz.

19.00 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia "Processament del Llenguatge Natural en historials mèdics i pronòstic d'evolució clínica de pacients amb COVID-19". Ponents: Yoan Gutiérrez, Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, Universitat d'Alacant; i Alejandro Piaf, Universitat de l'Havana. Organitza: Seu Universitària de Torrevella.

 


Divendres 12

Concert  LUCY & POL. JOURNEY TO THE CINEMA. Intèrprets: Lucía Candela, soprano alacantina, Llicenciada en Filologia Anglesa i en Traducció i Interpretació per la UA; Shlomo Rodríguez, pianista alacantí, professor en el Conservatori Superior de Dansa d'Alacant, director de la coral de la UA. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Concert “Lucy & Pol. Journey to the cinema” – 15/04/2019.20.30 h Conferència online en directe

DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferència "Altres mons habitables a més de la Terra? De debò?", a càrrec de José Joaquín Rodes Roca, Observatori Busot- Grup d'Astronomia i astrofísica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Petrer.
EXPOSICIONS

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.


EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

Exposició virtual de les fotos premiades del Concurs Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

EXPOSICIÓ PINTURES DE MANDALAS DES DEL CONFINAMENT

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mulá. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 

CLASSES I CONFERÈNCIES ONLINE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'equip humà de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües

Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464