Butlletí quinzenal del 12 al 24 de juliol de 2021

 

Dilluns 12

19.00 h CICLE - ONLINE
Contínua el cicle LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "Las uvas de la ira" (J. Steinbeck). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/los-clasicos-son-hoy-las-uvas-de-la-ira/. Pròximes sessions: 19, 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 15

10.00 - 14.00 h y 18.00 - 20.00 h JORNADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Jornada acadèmica de la XVII TROBADA DE LA XARXA FEMINISTA DE DRET CONSTITUCIONAL amb el títol "El sexe com a categoria d'anàlisi constitucional per a la igualtat efectiva de dones i homes: debats actuals". Coordina: María de la Mar Esquembre, professora titular de Dret Constitucional. Organitza: Xarxa Feminista de Dret Constitucional.
Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html

 

 

Dilluns 19

16.00 h - 21.00 CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
BabeliaComença el curs MEDIACIÓ INTERCULTURAL. PAUTES PRÀCTIQUES D'INTERVENCIÓ I EXPERIÈNCIES, amb la sessió "El fenomen migratori: dels processos històrics a la realitat social de la immigració a Espanya". La inscripció a aquest curs és gratuïta i els qui participen íntegrament obtindran un certificat d'assistència. Inscripcions: enviar currículum a empathy@asociacionbabelia.org . Places limitades. Més informació del projecte EMPATHY en: https://www.empathy-project.net/ Calendari: 19, 20, 21, 22 i 23 de juliol. Organitza: Associació Babelia Alacant.

 

19.00 h CICLE - ONLINE
BoiraContinua el cicle LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "Niebla" (Miguel de Unamuno). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/los-clasicos-son-hoy-niebla/ . Pròximes sessions: 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dimarts 20

16.00 - 21.00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
BabeliaContinua el curs MEDIACIÓ INTERCULTURAL. PAUTES PRÀCTIQUES D'INTERVENCIÓ I EXPERIÈNCIES, amb la sessió "Legislació espanyola en estrangeria i immigració". La inscripció a aquest curs és gratuïta i els qui participen íntegrament obtindran un certificat d'assistència. Inscripcions: enviar currículum a empathy@asociacionbabelia.org . Places limitades. Més informació del projecte EMPATHY en: https://www.empathy-project.net/ Calendari: 19, 20, 21, 22 i 23 de juliol. Organitza: Associació Babelia Alacant.

 

 

 

Dimecres, 21

16.00 - 21.00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
BabeliaContinua el curs MEDIACIÓ INTERCULTURAL. PAUTES PRÀCTIQUES D'INTERVENCIÓ I EXPERIÈNCIES, amb la sessió "Realitat soci-laboral de la població immigrant a la Comunitat Valenciana. Disseny d'activitats per a la inserció". La inscripció a aquest curs és gratuïta i els qui participen íntegrament obtindran un certificat d'assistència. Inscripcions: enviar currículum a empathy@asociacionbabelia.org . Places limitades. Més informació del projecte EMPATHY en: https://www.empathy-project.net/ Calendari: 19, 20, 21, 22 i 23 de juliol. Organitza: Associació Babelia Alacant.

 

 

Dijous 22

CONFERÈNCIA - ONLINE
Fogueres a TabarcaConferència online "Fogueres a Tabarca: Una foguera, un remake i una bella utopia". Posa en coneixement el moment de l'arribada dels Fogueres a Nova Tabarca, la qual cosa va esdevenir per primera (i única vegada de manera oficial) en 1965. Coordina i imparteix: Armando Parodi. L'enllaç a la sessió es publicarà el dia 22 de juliol. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

16.00 - 21.00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
BabeliaContinua el curs MEDIACIÓ INTERCULTURAL. PAUTES PRÀCTIQUES D'INTERVENCIÓ I EXPERIÈNCIES, amb la sessió "Estratègies d'intervenció des de la mediació intercultural amb població immigrant a nivell local: noves realitats, noves solucions". La inscripció a aquest curs és gratuïta i els qui participen íntegrament obtindran un certificat d'assistència. Inscripcions: enviar currículum a empathy@asociacionbabelia.org . Places limitades. Més informació del projecte EMPATHY en: https://www.empathy-project.net/ Calendari: 19, 20, 21, 22 i 23 de juliol. Organitza: Associació Babelia Alacant.

 

 

Divendres 23

16.00 - 21.00 h CURS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
BabeliaFinalitza el curs MEDIACIÓ INTERCULTURAL. PAUTES PRÀCTIQUES D'INTERVENCIÓ I EXPERIÈNCIES, amb la sessió "Comunicació intercultural: igual de tracte i no discriminació i delictes d'odi". La inscripció a aquest curs és gratuïta i els qui participen íntegrament obtindran un certificat d'assistència. Inscripcions: enviar currículum a empathy@asociacionbabelia.org . Places limitades. Més informació del projecte EMPATHY en: https://www.empathy-project.net/ Calendari: 19, 20, 21, 22 i 23 de juliol. Organitza: Associació Babelia Alacant.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició col·lectiva FOTÒGRAFS EN LA PANDÈMIA de l'Associació Fotoexcursiones Alacant. Està composta per 26 fotografies de 19 autors, que reflecteixen d'altres visions particulars de la realitat que ens ha tocat viure amb aquesta pandèmia, sempre sota el punt de vista particular dels seus autors. Comissari: Fernando Martínez Ruíz. Organitza: Fotoexcursiones Alacant (FEA). Calendari: del 29 de juny al 28 de juliol.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ALQUÍMIA VEGETAL. PILAR SALA. Es tracta d'un treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys, amb les plantes del seu entorn. Si està interessat en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon: 651 016 174. Nombre màxim de persones per visita 10. Calendari: del 7 de maig al 26 de juliol.

 

 

 

Exposicions virtuals

GEONIGHT 2021. WOMEN GEOGRAPHERS AND SCIENCE. GEÒGRAFES I CIÈNCIA. Exposició virtual vinculada amb el 9 d'abril-Geonight 2021 o Geonuit 2021, "La nit de la Geografia". Els cartells d'aquesta exposició van ser elaborats per a la Trobada científica de joves geògrafes celebrat el 9 de febrer de 2021, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Durant aquest segle, són diverses les dones viatgeres que van realitzar descripcions dels llocs que visitaven i, fins i tot, elaboraven la cartografia. Obres amb tal rigor científic que van arribar a ser presentades en congressos de Geografia. Més informació: https://www.geonight.net.

 

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.