Butlletí quinzenal del 14 al 23 de desembre de 2020

 

 

Dilluns 14

19.00 h ANIVERSARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
XIV ANIVERSARI DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA. Continguts de l'acte: valoració de l'aplicació de la llei; anàlisi de la situació actual a nivell estatal i autonòmic; presentació del llibre “Cuidadores Intradependientes. Entre l'amor i el conflicte” de Rosario Vives; i lectura del comunicat de les plataformes sobre la valoració de l'aplicació de la Llei de la Dependència. Coordina: Miquel Martorell Organitza: Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència.

 

20.15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL, amb la sessió “Quarta ona: Reflexió i anàlisi de les violències masclistes” per part dels col·lectius Emergència Feminista d'Alacant i Femme Força de Pedreguer. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Calendari: 7 setembre, 5 octubre, 2 novembre, 14 desembre de 2020; 11 gener, 1 febrer, 1 març, 19 abril, 3 maig, 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

20.15 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència “¿És bonic per Nadal i és bo tot el que passa? Com fer-los front i gaudir-la sense caure en tòpics. Desmuntant mites del Nadal”. Intervenen: Cristina González Belmar, Psicòloga Clínica. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

Dijous 17

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert CAP A LA NOVA VIDA. Música i reflexions. És un recital de piano en el qual Naira Perdu ofereix un programa de peces que tenen en comú la lluita contra la malaltia i la cerca de la inspiració i del consol a través de la música en moments de crisis i foscor. Intèrpret: Naira Perdu (piano), Coordina: María Marco. Inscripció per a assistir presencialment: completa El concert es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dilluns 21

19.00 h AULA DE GRÈCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitzen les activitats del primer quadrimestre de l'Aula de Grècia, amb el títol GRANS GREGUES, i la conferència “La Poetessa Kikí Dimulá”. Membres del grup “pémpli stis pente”. Coordinadors: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Calendari: 21 setembre, 19 octubre i 21 desembre de 2020. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 

20.15 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de música i poesia nadalenc “I el meu desig per a aquest Nadal és…”. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza Associació Crisálida.

 

Dimarts 22

19.00 h CONCERT ONLINE
Enllaç de la sessió en directe: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.
Concert online CANÇONS QUE VAIG ESCRIURE QUAN ES VA PARAR EL MUNDO. Al març es va parar el món de manera obligada pel COVID. Dins del drama que estem vivint, també hi ha hagut buit perquè els sentiments afloraren des del més profund. Cançons que naixen per a abraçar a la gent, encara que siga des de la distància. Des del més íntim d'una guitarra i una veu. Intèrpret: Marvin Labara, veu i guitarra. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

EXPOSICIÓ FÚNGICA DE LES XV JORNADES MICOLÒGIQUES. Exposició realitzada amb finalitats didàctics i de divulgació científica sobre el regne dels fongs, mitjançant la visualització dels principals gèneres. Coordinador Segon Ríos Ruiz. Calendari: 9 al 21 de desembre.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESPÈCIES. L'UNIVERS DEL SABOR. USE CULINARI, PODER COSMÈTIC I REMEI MEDICINAL. A simple vista, per la seua aparença insignificant i la seua escassa grandària, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l'hora d'influir en la nostra història. A més d'aportar sabor i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials. Comissariat: Ángeles Ruiz i Josep Bernabeu. Calendari: Del 16 d'octubre de 2020 al 14 de gener de 2021.

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.