Butlletí quinzenal del 15 al 27 de febrer de 2021

 

Dijous 18

18.30 h PREMI - POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.
Lliurament de premis de poesia Julia. Promociona la família Va burlar/Giner. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Associació Espejo Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA - ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e4c37a97af4e4afd7c6d77a80109c7ea9
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]

Conferència online “Covid-19: Vacunes de sprint o de marató?” a càrrec d'Alfredo Corell Almuzara, Catedràtic d'Immunologia de la Universitat de Valladolid. Presenta: José Miguel Sempere, Catedràtic d'Immunologia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.
Comença l'II CICLE GASTRONOMIA VI I CINEMA “Dels grans banquets del Rei Sol a les revoltes del pa”. En la primera sessió tindrà lloc la Conferència/Cinefórum “Escenes gastronòmiques per a degustar mos a mos. Un recorregut sobre cinema i gastronomia”. Intervé: Israel Gil, coordinador de l'Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant. Coordinen: Antonio Romero, Joaquín Juan Penalva, Ángeles Ruiz. i Luis Mira. Calendari: 18 i 25 de febrer; 4 i 11 de març de 2021. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Centre de Gastronomia del Mediterrani UA – Dénia GASTERRA. Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 

19.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia “Voluntariats per a joves europeus”. Ponent: Rubén Hernández Romero, Biòleg emprenedor. L'acte també es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Divendres 19

18.30 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia "Epidèmies històriques". Fa un segle que no teníem una epidèmia d'aquestes característiques, però ¿com han sigut unes altres? ¿Com eixir d'elles? Conferenciant: José Luis García Martínez, psicòleg, escriptor i pintor. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Associació Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 


19.00 h CONCERT - ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.
Concert online PER AMOR A MANZANERO. AMB TU VAIG APRENDRE. Concert íntim on es rendeix tribut al llegat del mestre Armando Manzanero. El cantant i autor Marvin Labara i el músic Omar García ens ofereixen un concert ple de sentiment on s'interpretaran cançons del mestre Manzanero. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


Dilluns 22

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/ser-mfbb-bcn
Comença el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL II, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Calendari: 22 febrer, 23 març i 19 maig de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle TERTÚLIES DE CINEMA 2021, amb la sessió “Entorn dels Goya”. Ponents: Gonzalo Eulogio; Augusto González Braña; Raúl Cornejo i Daniel Gallego. Coordina: Antonio Sempere. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 22 febrer i 20 abril de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.15 h SEMINARI-TALLER ONLINE
Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/81175357320?pwd=SFB1NFpEZ3JoWTJDV2E5L0ZsbFczUT09
ID de reunió: 811 7535 7320. Codi d'accés: 155202
Continua el Seminari-taller MESA CAMILLA. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns, amb la sessió online dedicada a l'adolescència “en aquests moments difícils”. Ponent: Félix Crespo Ramos, Metge de família, Psiquiatra, Psicoterapeuta. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Pròximes sessions: 20 de març i 31 de maig de 2021. Organitza: Grup Infàncies.

 

Dimarts 23

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online SOBRE MALALTIES RESPIRATÒRIES: ASMA I EPOC EN ATENCIÓ PRIMÀRIA, amb la sessió “Malalties respiratòries Asma i Epoc, diagnòstic i tractament” a càrrec de Belén Colás Martínez, Especialista en Medicina de Família i Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 23 febrer, 4, 10 i 16 de març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h MASTERCLASS – ONLINE
Màster Class online “Escriptors de l'experiència. Dostoievski com a ritu del trauma”. Professor: Víctor del Árbol. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions punxant l'enllaç adjunt. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: 17 Muses i Agència Mankell.

 19.30 h CONCERT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.
Concert online UN VIATGE PEL TEMPS. Intèrprets: Agatha Martínez Soria (soprano); Shlomo Rodríguez (piano). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

Dimecres 24

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERATGE. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autoliderazgo personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant), Responsable Departamental de SIA Abucasis Departament Alacant Hospital General Universitari, i Col·laborador Docent de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut en temes de desenvolupament professional i personal. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 24 febrer, 1, 3, 8 i 15 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

17.30 h JORNADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Enlace para alumnos y público que quiera interactuar planteando cuestiones y preguntas:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?MTID=e8e12e570ef38515064144b60da5be0b5
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
II JORNADA DE DIDÀCTICA DE LA GEOGRAFIA “Nous desafiaments i recursos en la docència de la Geografia en l'era del canvi global”. Intervenen: Xosé Manuel Soto; Isabel María Gómez; Emilia María Tonda i Rafael Sebastiá; Jorge Olcina i Álvaro-Francisco Morote. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Col·laboren: Universitat d'Alacant i Universitat de València. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Associació Espanyola de Geografia, Grup de recerca i d'innivació en Educació Geogràfica i Històrica.

 

19.15 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/hum-fari-zcz.
Continua el cicle PER A NO DEIXAR A NINGÚ ARRERE.VIURE, CONVIURE I SOBREVIURE, JUNTS, EN LA PANDÈMIA, amb la Conferència “Altres formes d'ocupació per a no quedar-se arrere. T'atreveixes?” Intervenen: Antonio Tay, inspector de treball; Sofía García, graduada en direcció d'empreses i màrqueting; Manuel Copé, sindicalista, militant de l'HOAC. Modera: José Miguel Pareja, orientador educatiu i professional. Coordina: Ginés Pardo. Calendari: 10 i 24 de febrer i 1 de març de 2021. Organitza: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant.

 

 

Dijous 25

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online VOLENT-ME MÉS I MILLOR. QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA? Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant – Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 25 febrer, 2, 9, 11 i 18 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CICLE ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/4693108302. (ID. 469 310 8302) Codi d'accés: 6eVwaV.
Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió “En la cruïlla d'ultramar. Arquitectura i patrimoni de la catedral de Las Palmas de Gran Canaria”. Ponent: Dr. Juan Alejandro Lorenzo Lima, Institut d'Estudis Canaris. Coordina: Alejandro Cañestro. Pròximes sessions: 25 març, 22 abril, 20 maig i 17 juny de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.
Continua l'II CICLE GASTRONOMIA VI I CINEMA “Dels grans banquets del Rei Sol a les revoltes del pa”, amb la Projecció/Cinefórum “Les millors bambolles i el raïm de la sort”. Saps com és el procés d'elaboració del cava i d'on procedeixen el raïm que consumim la nit de cap d'any? Intervenen: Pablo Ossorio. Cellers Hispà Suïssa. Elaboradors del Tantum Ergo Rosé, premi millor Cava d'Espanya de l'Associació Espanyola de Periodistes i escriptors del Vi; José Bernabeu, President Consell Regulador de la Denominació d'Origen Raïm embossat del Vinalopó; i Beatriz Rocamora, Directora del CRDO Raïm Embossat del Vinalopó. Coordinen: Antonio Romero, Joaquín Juan Penalva i Ángeles Ruiz. Calendari: 18 i 25 de febrer; 4 i 11 de març de 2021. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Centre de Gastronomia del Mediterrani UA – Dénia GASTERRA. Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 

Divendres 26

10.00 – 12.30 h SEMINARI
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el Seminari Permanent Interdepartamental MEDITERRANI: DIÀLEGS ENTRE ORIENT I OCCIDENT, amb la conferència “El viatge dels llibres grecs d'Orient a Occident” a càrrec d'Inmaculada Pérez Martín, Consell Superior d'Investigacions Científiques. Coordina: Mari Paz López, Àrea de Filologia Grega Facultat de Filosofia i Lletres, i Alberto Rodríguez-Lifante, Àrea de Lingüística General Facultat de Filosofia i Lletres. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 12 i 26 de febrer i 12 de març de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres.

 

20.00 h CINEMA – JORNADES
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les VI JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la sessió a càrrec de Roberto Romeo, productor cinematogràfic (El fill perdut, La vaca, La roda gira….). Coordina: John Douglas Sanderson. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Pròxima sessió: 12 de març de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 29 de març de 2021.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ENRIQUE CERDÁN TATO, MEMÒRIA DEL COMPROMÍS. Aquesta exposició pretén reunir un panorama general de l'escriptor, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Calendari: Del 20 de gener al 29 de març de 2021.

 

 

Exposició virtual

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.