Butlletí quinzenal del 15 al 27 de març de 2021

 

 

Dilluns 15

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online VAIG O VINC ¿QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERAZGO. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autoliderazgo personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant), Responsable Departamental de SIA Abucasis Departament Alacant Hospital General Universitari, i Col·laborador Docent de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut en temes de desenvolupament professional i personal. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 8 de març a les 9.30 h. Calendari: 24 febrer, 1, 3, 8 i 15 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Dimarts 16

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online SOBRE MALALTIES RESPIRATÒRIES: ASMA I EPOC EN ATENCIÓ PRIMÀRIA, amb la “TAULA REDONA”. Intervenen: Belén Colás Martínez, Lidia Iglesias Vecino, i Alejandro Álvarez Sevillano i amb la participació d'algun pacient. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 9 de març a les 9.30 h. Calendari: 23 febrer, 4, 10 i 16 de març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

20.15 h CINEMA - MÚSICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LES CANÇONS GUANYADORES DELS OSCARS amb la sessió “Gotes de pluja abans de l'últim ball directe a la Fama”. La modernitat inclou el “Gotes de pluja cauen sobre el meu cap” de Dos “homes i una destinació”, l'auge de la música disco i el fenomen de Fama. Presenta: Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 12 gener; 11, 16, 18 i 23 de març; 20 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres 17

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online ESCOLA DE TONIFICACIÓ I ENFORTIMENT. La pràctica regular d'exercici físic ens reporta múltiples beneficis a nivell físic i emocional, que repercutiran de manera positiva en la salut en general. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 17, 22, 24, 29 i 30 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CONCERT - GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen els recitals “Març de Guitarra en la Seu” a càrrec d'Hon Ho-Nam, alumne del Màster. Coordina: Malena Durán. El concert també es retransmetrà en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 3, 17 i 24 març de 2021. Organitza: Màster Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant.

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e321d4a9671f0cacdc6a9c8926b65a053
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Conferència online "Modelització matemàtica de la informació climàtica per a una transició energètica justa i eficient: del byte a la COP". Ponent: Francisco Doblas-Reis, director del Departament de Ciències de la Terra del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputación (BSC-CNS). Modera: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.15 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=ef2446f14591f47b319434cf39d07a753
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Finalitza el cicle online PER A NO DEIXAR A NINGÚ ARRERE.VIURE, CONVIURE I SOBREVIURE, JUNTS, EN LA PANDÈMIA, amb la Conferència “Altres formes d'ocupació per a no quedar-se arrere ¿T'atreveixes?” Intervenen: Antonio Tay, inspector de treball; Sofía García, graduada en direcció d'empreses i màrqueting; Manuel Copé, sindicalista, militant de l'HOAC. Modera: José Miguel Pareja, orientador educatiu i professional. Coordina: Ginés Pardo. Organitza: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant.


 

Dijous 18

16.00 h ENTREVISTA
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e6daef7ca7aaa69bb134c9069b978f4e3
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Des de l'espai obert de divulgació EL RACÓ DE LES GEÒGRAFES, tindrà lloc l'entrevista “La Geografia i l'alerta sanitària COVID-19” a la geògrafa María Zuñiga Antón, Professora contractada doctora de la Universitat de Saragossa. Coordinen: María Ascensión Padilla Blanco i Ana Espinosa Seguí. Organitza: El Racó de les Geògrafes, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online VOLENT-ME MÉS I MILLOR ¿QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA? Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant – Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 10 de març a les 9.30 h. Calendari: 25 febrer, 2, 9, 11 i 18 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

18.00 h HOMENATGE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Homenatge a Lluís Avellà. Intervenen: Antonio Sánchez Pérez, membre de Nanos d'En Romeu i creador del contingut de la web; i Marià Sánchez Soler, escriptor. Presenta: Marinela Garcia, Alacant pel Valencià i directora del Departament de filologia catalana de la Universitat d'Alacant. Per a assistir a l'acte cal fer una reserva per motius de protocol COVID19 a Alacant pel Valencià: a/e lacivica.cat@hotmail.com Tel. 607930565. L'acte es podrà seguir en STREAMING entrant en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html. Organitza: Plataforma Alacant pel valencià.

 

20.15 h CINEMA - MÚSICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LES CANÇONS GUANYADORES DELS OSCARS amb la sessió “Hits ochenteros abans de l'hegemonia Disney”. En aquesta xarrada es repassarà la divertidíssima música dels 80 i les primeres cançons de la nova etapa de Disney. Presenta: Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 12 gener; 11, 16, 18 i 23 de març; 20 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dilluns 22

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online ESCOLA DE TONIFICACIÓ I ENFORTIMENT. La pràctica regular d'exercici físic ens reporta múltiples beneficis a nivell físic i emocional, que repercutiran de manera positiva en la salut en general. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 17, 22, 24, 29 i 30 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

12.00 h CICLE
Lloc: Caserna del Comandament d'Operacions Especials, Sant Vicent del Raspeig
Continua el cicle de conferències PAISATGES DE GUERRA I CULTURA DE DEFENSA, amb la conferència “La memòria de la guerra de la Independència en els camps de batalla” a càrrec de Rafael Zurita Aldeguer, Catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant. Calendari: 2 març, 22 març, 21 abril i 29 abril de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Grup investigació Paisatges de Guerra Universitat d'Alacant.

 

Dimarts 23

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL II, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 15 de març a les 9.30 h. Calendari: 22 febrer, 23 març i 19 maig de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

20.15 h CINEMA - MÚSICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LES CANÇONS GUANYADORES DELS OSCARS amb la sessió “Del Titanic a la Tierra Media”. El canvi de segle ens porta a una volta a les cançons i el cinema èpics… Presenta: Pascual Gozalvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 12 gener; 11, 16, 18 i 23 de març; 20 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 

Dimecres 24

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online ESCOLA DE TONIFICACIÓ I ENFORTIMENT. La pràctica regular d'exercici físic ens reporta múltiples beneficis a nivell físic i emocional, que repercutiran de manera positiva en la salut en general. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 17, 22, 24, 29 i 30 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CONCERT - GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen els recitals “Març de Guitarra en la Seu” a càrrec d'Alfredo Amezcua, alumne del Màster. Coordina: Malena Durán. El concert també es retransmetrà en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 3, 17 i 24 març de 2021. Organitza: Màster Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant.

 


Dijous 25

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e03bdc9140037752c75f0e4fe1136da9f
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió “La Catedral de Múrcia. Els seus més brillants moments artístics”. Ponent: Sr. Germán Ramallo Asensio, Catedràtic emèrit de la Universitat de Múrcia. Coordina: Alejandro Cañestro. Pròximes sessions: 22 abril, 20 maig i 17 juny de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.30 h CINEMA – ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=ed7d605e0b3b54447d649df49096b7379
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online “Hollywood (1977 – 1985): Entre Star Wars i els Goonies: primera part, rareses de la indústria”. Convidat: Iván Escoda, escriptor i divulgador cinematogràfic. Coordina i modera: Luis López Belda. Pròximes sessions: 30 de març; 11, 13, 18, 25 i 27 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Divendres 26

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA V amb el concert a càrrec de Stoyan Paskov, guanyador del Certamen Internacional “Intercentres Melòman” 2019. Directors artístics del cicle: Daniel Belloni i Victoria Marco. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment disponible a partir del 15 de març a les 9.30 h. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 29 de març de 2021.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ENRIQUE CERDÁN TATO, MEMÒRIA DEL COMPROMÍS. Aquesta exposició pretén reunir un panorama general de l'escriptor, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Calendari: Del 20 de gener al 29 de març de 2021.

 

 

Exposició virtual

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.