Butlletí quinzenal del 17 al 29 de maig de 2021

 

Dilluns 17

TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online AVANÇANT EN LA CURA DE LA TEUA MEMÒRIA. Ponent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 11 i 17 de maig. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre “El valor de les dades turístiques”. Coordinadors del llibre: Moisés Simancas i María Pilar Peñarrubia. Intervenen: Moisés Simancas, coordinador del Grup d'Investigació REinvenTUR. Universitat de la Llacuna; María Pilar Peñarrubia, membre del Grup d'Investigació REinvenTUR. Universitat de la Llacuna; Mario Villar García, Director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana. Invat·tur. Generalitat Valenciana. Presenta: Jorge Olcina, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional.  Organitza: Grup d'Investigació en Planificació i Gestió Sostenible del turisme. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

 


20.00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de música i poesia DE COLORS, amb la participació de diversos músics i poetes. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza: Associació Crisálida.

  

20.15 h SEMINARI-TALLER ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/egy-rfiv-ieh
Continua el Seminari-taller MESA CAMILLA. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns, amb la sessió online dedicada al “tema de les normes i els seus límits”. Ponents: Joana Pavia Molina, mestra especialista en Educació Preescolar i Cristina Torres Penalva, diplomada en Puericultura. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Inscripcions al següent correu electrònic: joanapavia@gmail.com. Pròxima sessió: 31 de maig de 2021. Organitza: Grup Infàncies.

 

Dimarts 18

18.00 h CICLE – ONLINE
Comença el cicle HOLOGRAFIA: 50 ANIVERSARI DEL PREMI NOBEL DE DENNIS GABOR, amb la conferència online “On està el tren?: una aproximació als orígens de l'holografia” a càrrec d'Augusto Beléndez Vázquez, Catedràtic de Física Aplicada i investigador de l'I.O. de Física Aplicada de les Ciències i les Tecnologies de la UA. Presenta: Mª Inmaculada Pascual Villalobos, Catedràtica d'Òptica de la UA i Presidenta del Comitè de Tècniques de la Imatge (SEDOPTICA). Calendari: 18 i 20 de maig de 2021. Col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i I.O. de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la UA. Organitza: Comitè de Ciències de la Imatge de la Societat Espanyola d'Òptica.

 

18.00 h CURS – ONLINE
Comença el curs online COM COMUNICAR LES NOSTRES ACCIONS SOSTENIBLES. Aquesta formació pràctica se centrarà en els aspectes pràctics del màrqueting verd. Posa l'accent en la importància de transmetre i comunicar bé les accions sostenibles, en eines i mètodes associats per a dirigir-nos al públic objectiu i educar a través del màrqueting digital. Coordina: Mayra Lacruz, Directora General SEN innova. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt. Calendari: 18 i 25 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.30 h CINEMA – ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e7415b97cdd1498bca9bdf818530c109b
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online “Pel·lícules de culte: cinema modern”. Convidat: David Fuentes, divulgador cinematogràfic i col·laborador de +Que cinema. Coordina i modera: Luis López Belda. Pròximes sessions: 25 i 27 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres, 19

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL II, amb la sessió "Viure entrenant la compassió", i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 10 de maig a les 9.30 h. Calendari: 22 febrer, 23 març i 19 maig de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades didàctiques entre cantautors dirigit i presentat per Vicky Gastelo. En aquesta tercera sessió comptarem amb Georgina. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/lucha-de-gigantes-georgina-vicky-gastelo/. Calendari: 3, 12, 19 de maig i 2 de juny de 2021. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 20

CONFERÈNCIA – ONLINE
Conferència online “Fogueres 1939. La Festa renaix de les seues cendres”. Per segona vegada en la seua quasi centenària història, Els Fogueres de Sant Joan s'enfronten a un renaixement després de dos anys d'interrupció forçosa que, si bé la primera vegada serà després d'una guerra civil (1937 i 1938), aquesta segona vegada serà després d'una guerra contra el virus que ens ha portat a patir aquesta pandèmia (2020 i 2021). Coordina i imparteix: Armant Parodi. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

18.00 h CICLE – ONLINE
Finalitza el cicle HOLOGRAFIA: 50 ANIVERSARI DEL PREMI NOBEL DE DENNIS GABOR, amb la conferència online “Holography and Engineering the Future” (en anglès) a càrrec de John T. Sheridan, Professor of Optical Engineering en la School of Electrical and Electronic Engineering de la University College Dublin (Irlanda). Presenta: Mª Inmaculada Pascual Villalobos, catedràtica d'Òptica de la UA i Presidenta del Comitè de Tècniques de la Imatge de la Societat Espanyola d'Òptica (SEDOPTICA). Organitza: Comitè de Tècniques de la Imatge (SEDOPTICA). Col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i I.O. de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la UA. Organitza: Comitè de Ciències de la Imatge de la Societat Espanyola d'Òptica.

 

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller de salut online COMUNICACIÓ ASSERTIVA: UNA EINA PER A MILLORAR LES NOSTRES RELACIONS I EL NOSTRE BENESTAR PERSONAL. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant – Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció per a rebre l'enllaç de la sessió disponible a partir del 10 de maig a les 9.30 h. Calendari: 26 i 29 d'abril; 6, 13 i 20 de maig. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e67efaca21aefdde455d34439fcf4bb11
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió “La Catedral d'Astorga”. Ponent: Sr. Manuel Arias Martínez, conservador cap i subdirector del Museu Nacional d'Escultura. Coordina: Alejandro Cañestro. Pròxima sessió: 17 juny de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre “Los camilleros del Ritz” de Francisco Escudero Galante. Intervenen: Antonio Gutiérrez, Doctor en Economia i Ex Secretari General de CCOO; i Francisco Escudero Galante, periodista, escriptor i autor del llibre. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


 

20.15 h CINEMA - MÚSICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza el cicle LES CANÇONS GUANYADORES DELS OSCARS amb la sessió "2007-2021: Passió pels duetos". El segle XXI ens mostra un canvi radical en la música comercial que també es veu reflectit en les cançons guanyadores dels Oscars. Presenta: Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 12 gener; 11, 16, 18 i 23 de març; 20 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Divendres 21

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua II VÍDEO-TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE amb la temàtica “Incorporar els llegums a la nostra alimentació”, i amb la sessió “Aprendre a preparar Arròs amb fresols i naps”. Coordina: Ángeles Ruiz García, Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. Docent col·laboradora: Cristina Jaime Gallart. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 21, 28 de maig, i 4, 11 de juny. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, i Càtedra d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

20.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència “Destil·ladors d'anís espanyols a Algèria durant el període francès” a càrrec de la professora Margot Garcin. Coordina: Carlos Galiana. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: La Maison de France d'Alacant.


Dimarts 25

18.00 h CURS – ONLINE
Finalitza el curs online COM COMUNICAR LES NOSTRES ACCIONS SOSTENIBLES. Aquesta formació pràctica se centrarà en els aspectes pràctics del màrqueting verd. Posa l'accent en la importància de transmetre i comunicar bé les accions sostenibles, en eines i mètodes associats per a dirigir-nos al públic objectiu i educar a través del màrqueting digital. Coordina: Mayra Lacruz, Directora General SEN innova. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt. Calendari: 18 i 25 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert de Guitarra JOHANN PACHELBEL, UN PRECURSOR DE LA MÚSICA ACTUAL. Intèrpret:  Eduard Agulló. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.30 h CINEMA - ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=eb573acd37b51effef160812c46478f1f
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Continua el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online "Pel·lícules de culte: cinema contemporani". Convidat: David Fuentes, divulgador cinematogràfic i col·laborador de "+Que cinema". Coordina i modera: Luis López Belda. Pròxima sessió: 27 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dimecres, 26

16.30 - 21.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Comença el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "El trans del feminisme. Disputes polítiques i filosòfiques al feminisme il·lustrat" i "Lògiques d'inclusió i exclusió en el feminisme negre". Coordina: Elena Nájera i Antoni de Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dijous 27

19.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "Tabula rasa" a càrrec de Massimo Pisani, artista multidisciplinari. Presenta: María Marco. La conferència és una reflexió, des del punt de vista d'un artista, sobre tres moviments fonamentals de l'art contemporani que van nàixer al principi del segle XX: Futurisme, Constructivisme i Donada. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.30 h CINEMA - ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e48e7b66afee288b50a35f42d6510992a
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Finalitza el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online "Emprenedors i emprenedores al cinema". Convidada: Flavia Bernárdez, Dissenyadora web i divulgadora cinematogràfica. Coordina i modera: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Divendres, 28

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua II VÍDEO-TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE amb la temàtica "Incorporar els llegums a la nostra alimentació", i amb la sessió "Aprendre a preparar Caldereta de cigrons". Coordina: Ángeles Ruiz García, Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. Docent col·laboradora: Cristina Jaime Gallart. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 21, 28 de maig, i 4, 11 de juny. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, i Càtedra d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

16.30 h CICLE ONLINE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Continua el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "Feminisme, litaratura i cultura visual" i "L'amant de Rilke i la cerca d'una nova masculinitat". Coordina: Elena Nájera i Antoni de Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

18.30 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Taller poètic, recital i debat poètic. Colofó dels recitals celebrats durant aquest semestre. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

 

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert DEL BARROC ESPAÑOL AL SIGLO XXI a càrrec de Joe Ott, que ens proposa un viatge a través de la història de la guitarra clàssica i especialment d'alguns dels seus compositors espanyols més representatius. Coordina: Pascual Rosser Limiñana. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Cercle Monàrquic d'Alacant.

 

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESCRIPTORS DE LLUMS EN LA SEU XII. Després de l'aturada del 2020, els Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant tornen de nou en aquest any atípic a exposar els seus treballs fotogràfics en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Comissari: Javier Serrano, president d'ELUA. Calendari: del 10 de maig al 28 de juny.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ALQUÍMIA VEGETAL. PILAR SALA. Es tracta d'un treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys, amb les plantes del seu entorn. Si està interessat en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon: 651 016 174. Nombre màxim de persones per visita 10. Calendari: del 7 de maig al 26 de juliol.

 

 

 

Exposicions virtuals

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.