Butlletí quinzenal del 19 al 30 d'abril de 2021

 

Dilluns 19

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE
Conferència online “El Quixot com a joc” a càrrec de José Luis Ferris, escriptor. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/masterclass-el-quijote-como-juego/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

20.00 h AULA DE DEBAT FEMINISTA – SESSIÓ ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e8d8ae27a01c92b748299d0aae0228d3a
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL, amb la xarrada a càrrec de Rosa Cobo sobre la pornografia i presentació de la seua última obra. Presenta: Mar Esquembre. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Pròximes sessions: 3 maig i 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

Dimarts 20

19.00 h AULA DE LA CIUTAT – SESSIÓ ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/syw-twei-nqd
Taula redona online “Fems i canvi climàtic”. Intervenen: Manuel Villar, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alacant; Carlos Arribas, Ecologistes en Acció del País Valencià; Vicente Gozálvez, Enginyer de Camins, expert en gestió de residus; i Jorge Olcina, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica de la UA. Modera: José Ramón Navarro. Coordinen: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle TERTÚLIES DE CINEMA 2021, amb la sessió “Entorn dels Oscar”. Ponents: Gonzalo Eulogio; Augusto González Braña; Luis López Belda i Daniel Gallego. Coordina: Antonio Sempere. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 22 febrer i 20 abril de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres, 21

20.00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de conferències PAISATGES DE GUERRA I CULTURA DE DEFENSA, amb la conferència “La defensa d'Alacant durant la guerra de la Independència” a càrrec de Javier Wagener Cuenca, Comandant del Comandament d'Operacions Especials i Miguel Alfonso García Monllor, Capità reservista. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 2 març, 22 març, 21 abril i 29 abril de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Grup investigació Paisatges de Guerra Universitat d'Alacant.

 

Dijous 22

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=eb16509ce0c4a88ba22d09b3b185bf877
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió “La magna hispalensis i Murillo”. Ponent: Dr. Jesús Rojas-Marcos González, Universitat de Sevilla. Coordina: Alejandro Cañestro. Pròximes sessions: 20 maig i 17 juny de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Amb motiu del seu 120 aniversari la Real Liga Naval Española organitza la conferència “Bussegem amb l'Armada, UME, Guàrdia Civil, Bombers i Professional Esportiu”. Intervenen: Sr. Antonio Badias Alonso, Tinent de Navili (RV) amb destinació en el CBA (Centre de Busseig de l'Armada); Sr. Jorge Aurensanz Lamarca, Capità de l'III Batalló d'Intervenció en Emergències de la UME; Sr. Antonio García Sánchez, Brigada del Grup Especialitat d'Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil; Sr. Francisco García Martínez, Cap d'Equip de Busseig del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant; Sr. Antonio Busto Fernández, bus professional, instructor de busseig i Cap de Departament Didàctic d'Activitats Subaqüàtiques de l'Institut Politècnic Marítim Pesquer del Mediterrani; i Sr. Juan Carlos Esteve Sala, bussejador recreatiu i vocal de la Secció d'Activitats Subaqüàtiques del Real Club de Regates d'Alacant. Coordina: Pascual Rosser Limiñana. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Organitza: Delegació de la Real Liga Naval Española de Alicante.

 

19.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE - ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e3e902c1ccfd3d618bc1ecc9cc3890c73
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Presentació online del llibre “La cuestión Vasca, dos miradas: Joseba Azkarraga y Javier Sádaba” de María del Olmo Ibáñez. Intervenen: Joseba Azkárraga Rodero, polític basc; Javier Sádaba Garay, Catedràtic d'Ètica en la Universitat Autònoma de Madrid; i María del Olmo Ibáñez, autora del llibre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


20.00 h POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua la III Edició de POETRY ESLAM – Alacant, un torneig de poetes que es va crear perquè la poesia no acabara en el paper. Són molts els poetes que decideixen usar la veu per a arribar a una audiència àvida d'emocions. Aquesta trobada mensual fa que el públic puga viure la poesia des dels seus seients. Coordina: Ágora Reix. Més informació: https://poetryslamalicante.com. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 22 d'abril, 13 de maig i 10 de juny. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'alicante. Organitza: Poetry Eslam Alacant.

 

Divendres 23

10.00 – 14.00 h DIA DEL LLIBRE ALACANT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Activitats Plaça del Llibre d'Alacant dirigides a centres educatius: Contacontes infantil i primer cicle primària a càrrec d'Eva Andújar, Fundació Sambori; Conferència “Dons que escriuen: la cara oculta de la literatura” (secundària i batxillerat) a càrrec d'Irene Mira-Navarro professora de la Universitat d'Alacant; Contacontes segon i tercer cicle de primària a càrrec d'Eva Andújar, Fundació Sambori. L'acte és podrà seguir en STREAMING entrant en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html. Organitza: Fundació Sambori i Plataforma Alacant pel Valencià.

 

18.30 h TERTÚLIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Tertúlia “Similituds i diferències entre les 3 grans religions monoteistes: judaisme, cristianisme, islam i diferències que expliquen la situació actual i valoració del viatge del Papa Francesc a l'Iraq”. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

20.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència “Juan Vidal Ramos, una arquitectura emblemàtica”. Coordina i imparteix: Carlos Galiana Ramos, vicepresident i secretari de l'Associació Cultural La Maison de France d´Alacant, La Casa de França d'Alacant, des de 2014. Organitza: La Maison de France d'Alacant. Se podrá seguir en directo en el siguiente enlace: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

 


Dilluns 26

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online COMUNICACIÓ ASSERTIVA: UNA EINA PER A MILLORAR LES NOSTRES RELACIONS I EL NOSTRE BENESTAR PERSONAL. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant – Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 26 i 29 d'abril; 6, 13 y 20 de maig. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 – 20.30 h CURS ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e5b8ef00e7347bb33c48d46afb69f0ac9
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Comença el curs EL BILINGÜISME I L'EDUCACIÓ BILINGÜE dirigit a professionals de l'educació, pares i adults en general que estiguen interessats a conèixer el tema del bilingüisme i l'educació bilingüe. Ponent: Lorena Muñoz Izarra, professora titular de la facultat de traducció i interpretació. Universitat de Viena. Coordina Elena Serrano Bertos. Inscripció disponible per a les persones que vulguen justificant d'assistència. Calendari: 26 i 29 d'abril. Organitza: Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat de Viena i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES V amb la sessió dedicada a Félix Berenguer de Marquina Fitz-Gerald (Alacant 1733-1826). Marí, governador de Filipines i virrei de Nova Espanya. Coordinador i docent: Joaquín Santo Matas. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Pròxima sessió: 10 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.00 h POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de música i poesia GRÀCIES PER ESTAR. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza: Associació Crisálida.

 
Dimarts 27

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online DIABETIS EN ATENCIÓ PRMARIA, amb la sessió “Diabetis Tipus I i II, diagnòstic i tractament” a càrrec de Cristina Gisbert Sellés, Especialista en Medicina de Família i Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 27 abril, 4, 10 i 12 maig de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Dimecres 28

CONFERÈNCIA ONLINE
Conferència online “L'Almadrava de Tabarca: Un mitjà de vida entre la història i la llegenda” a càrrec d'Armando Parodi, autor del llibre “Cròniques de Nova Tabarca”. Si hi ha un factor que ha marcat l'ocupació, la vida i l'evolució dels tabarquinos des del mateix moment de la seua arribada a Nova Tabarca és sens dubte la pesca, especialment de la tonyina, i en concret fent ús d'arts de pesca massiva com és l'almadrava. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 29

19.00 – 20.30 h CURS ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=ea5ac4be43b8329527684890e915dae77
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
Finalitza el curs EL BILINGÜISME I L'EDUCACIÓ BILINGÜE dirigit a professionals de l'educació, pares i adults en general que estiguen interessats a conèixer el tema del bilingüisme i l'educació bilingüe. Ponent: Lorena Muñoz Izarra, professora titular de la facultat de traducció i interpretació. Universitat de Viena. Coordina Elena Serrano Bertos. Inscripció disponible per a les persones que vulguen justificant d'assistència. Calendari: 26 i 29 d'abril. Organitza: Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat de Viena i Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

19.00 h CURS ONLINE
Curs online “La novel·la d'espionatge” a càrrec de Francisco Veiga, historiador espanyol. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/5397/. Calendari: 29 i 30 abril de 2021. Organitza: Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 20.00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza el cicle de conferències PAISATGES DE GUERRA I CULTURA DE DEFENSA, amb la conferència “Paisatges i patrimoni de la guerra de 1808-1814” a càrrec de Juan Antonio Mira Rico, Professor de la Universitat Oberta de Catalunya. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 2 març, 22 març, 21 abril i 29 abril de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Grup investigació Paisatges de Guerra Universitat d'Alacant.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 7 de maig de 2021.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ENRIQUE CERDÁN TATO, MEMÒRIA DEL COMPROMÍS. Aquesta exposició pretén reunir un panorama general de l'escriptor, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Calendari: Del 20 de gener al 29 de març de 2021.

 

 

Exposicions virtuals

GEONIGHT 2021. WOMEN GEOGRAPHERS AND SCIENCE. GEÒGRAFES I CIÈNCIA. Exposició virtual vinculada amb el 9 d'abril-Geonight 2021 o Geonuit 2021, "La nit de la Geografia". Els cartells d'aquesta exposició van ser elaborats per a la Trobada científica de joves geògrafes celebrat el 9 de febrer de 2021, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Durant aquest segle, són diverses les dones viatgeres que van realitzar descripcions dels llocs que visitaven i, fins i tot, elaboraven la cartografia. Obres amb tal rigor científic que van arribar a ser presentades en congressos de Geografia. Més informació: https://www.geonight.net

 


EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.