Butlletí quinzenal del 21 de setembre al 3 d'octubre de 2020

 

Dilluns 21

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller VIURE UN FORMAT DE VIDA O VIURE LA VIDA? EL “COVIDVIT” UNA EXPERIÈNCIA MESTRA amb la sessió “Submergir-se en la realitat”. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant). Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 16, 21, 23 i 28 de setembre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).


19.00 h AULA DE GRÈCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4. - ACTE TANCAT Al PÚBLICO
Comença el cicle de l'AULA DE GRÈCIA amb la conferència “La Callas i jo. Assage sobre la poètica d'un mite” a càrrec de Marcelo Buscaino, director d'òpera. La seua proposta és convidar-nos a participar en la seua pròpia aventura personal amb el propòsit d'entendre les emocions i els processos que el mite de María Callas suscita en ell. Comptant amb l'assistència de l'Ambaixador de Grècia a Espanya. Coordina: Juan Francisco Mesa, María Paz López Martínez i Comunitat Grega d'Alacant. Calendari: 21 setembre, 19 octubre i 21 desembre de 2020. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html.


20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “Kirk Duglas, etern. Un repàs a la seua carrera” a càrrec de David Fuentes Coso, Col·laborador del programa “Més que cinema” d'Informació TV. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 14, 16, 21, 23 de setembre, 5 i 7 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
Dimarts 22

20:15 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència “Cuida el teu cor” a càrrec de la Dra. Mercedes Núñez del Castell, ex professora de ciències de la salut de la UA. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió.
 

Dimecres, 23


TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller VIURE UN FORMAT DE VIDA O VIURE LA VIDA? EL “COVIDVIT” UNA EXPERIÈNCIA MESTRA amb la sessió “Lliures i responsables de triar”. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant). Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 16, 21, 23 i 28 de setembre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

19:00 h CICLE ONLINE
Comença el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec d'Andrés Suárez. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

20:00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA V, amb el concert, “Clarinet Òpera”. Intèrprets: Carlos Casanova, clarinet, i Valencia String Quartet. Directors artístics del cicle: Daniel Curichagua i Victoria Marco. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment - Completa. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “El fracàs de la “porta del cel” o el final del New Hollywood” a càrrec d'Israel Gil, Aula de cinema de la UA. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 14, 16, 21, 23 de setembre, 5 i 7 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dijous 24

19.00 h ACTE D'INICI -  LA CÍVICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte d'inici de curs de la CÍVICA – ESCOLA VALENCIANA DE L'Alacantí amb el títol “Els tres estats dels llengües. Sòlides, líquides i gasoses. Situació actual de l'ensenyament i llengua”. Intervenen: Ferran Oltra Llin, Maestro i exasesor de formació i llengües de la Conselleria i exprofesor de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant; Ignasi Carbonell, mestre de llengües i membre de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant. Per a assistir a l'acte s'ha de fer reserva per motius de protocol COVID-19 a Escola Valenciana mitjançant: e-mail, lacivica.cat@gmail.com, Tel. 607930565. Organitza: La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html.

Divendres 25

10.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
ContinuaContinua el taller ENTRENA'T PER A CALMAR LA TEUA MENT. ACTIVITATS D'ATENCIÓ PLENA: LÚDIQUES, ARTTERÀPIA I RESPIRACIÓ CONSCIENT. Docent: María José Ribera Caballer, Llicenciada en psicopedagogia especialitzada en Artteràpia. Calendari: 18 i 25 setembre; 2 i 16 octubre de 2020. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
17.00 – 21.30 h UNICÓMIC Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
UNICÓMIC XXII. Les jornades del còmic de la Universitat d'Alacant compleixen la seua edició XXII, adaptada a les circumstàncies actuals. Com és habitual, enguany també combinant presentació d'obres, taules redones, seminari d'investigació i trobada amb autores i autors, hi haurà una taula redona especial en homenatge a Antonio Escolano. Coordina: Joan Miquel Rovira. Calendari: 25 i 26 de setembre de 2020. Organitza: UNICÓMIC.
Dilluns 28

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/uqz-rmqc-mhe.
Finalitza el taller VIURE UN FORMAT DE VIDA O VIURE LA VIDA? HO “COVIDVIDO” UNA EXPERIÈNCIA MESTRA amb la sessió en directe “L'evolució cap a l'essencial ¿un nou paradigma?”. Docents: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica amb l'especialitat de Literatura per la Facultat de Filologia de la Uni¬veure¬sidad Complutense de Madrid. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

Dimarts 29

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Com funciona la nostra memòria? Pensem que tenim bona o mala memòria? Exercicis pràctics per a millorar-la”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).Dimecres 30

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec del cantant i compositor Funambulista. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
Dijous 1

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Estrès i memòria. Els oblits benignes. Gimnàstica neuróbica. Exercicis pràctics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).Divendres 2


SEMINARI ONLINE

SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "Dones ¿Apoderades? de la reforma protestant" a càrrec de Lidia Rodríguez, Universitat de Deusto – Associació de Teòlogues d'Espanya. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 18 setembre, 2, 16 i 30 octubre, 13 i 27 novembre i 4 desembre de 2020. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO.10.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Continua el taller ENTRENA'T PER A CALMAR LA TEUA MENT. ACTIVITATS D'ATENCIÓ PLENA: LÚDIQUES, ARTTERÀPIA I RESPIRACIÓ CONSCIENT. Docent: María José Ribera Caballer, Llicenciada en psicopedagogia especialitzada en Artteràpia. Inscripció completa. Calendari: divendres 18 i 25 de setembre; 2 i 16 d'octubre de 2020 Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
Dissabte 3

11.00 h LECTURA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
V LECTURA DEL TIRANT LO BLANC amb motiu del 9 d'octubre. La Comissió Foguera La Ceràmica ha triat l'obra de Joanot Martorell per a presentar la cultura valenciana.
Organitza: Associació Cultural Foguera La Ceràmica.


Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició MODERNISME & INVENCIÓ, en la qual s'exhibeixen algunes peces representatives del Modernisme, màquines i instruments d'aquell coneixement que, contemporàniament a l'Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament. Coordina: Fundació Mútua Llevant. Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició PACÍFIC, ELS DUES ROSTRES D'UN OCEÀ. FOTOGRAFIES DE PABLO BERNABEU. El fotògraf Pablo Bernabeu ofereix aquesta magnífica col·lecció de fotografies després de diversos viatges a dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda, i el Perú per l'altre. Una exposició que se centra en les persones de tots dos pobles, en els seus rostres, en les mirades oposades, però complementàries, que descobreixen a l'espectador, les dues cares d'un mateix oceà. Coordina: Fundació Mútua Llevant.
Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

Cursos

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/va/tallers/2020-21/1/llista-de-tallers-culturals.html. Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).  

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia (cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència) es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web: https://web.ua.es/va/sedealicante
Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, 03001 Alacant.