Butlletí quinzenal del 22 de febrer al 6 de març de 2021

 

Dilluns 22

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/ser-mfbb-bcn
Comença el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL II, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Calendari: 22 febrer, 23 març i 19 maig de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle TERTÚLIES DE CINEMA 2021, amb la sessió “Entorn dels Goya”. Ponents: Gonzalo Eulogio; Augusto González Braña; Raúl Cornejo i Daniel Gallego. Coordina: Antonio Sempere. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 22 febrer i 20 abril de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.15 h SEMINARI-TALLER ONLINE
Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/81175357320?pwd=SFB1NFpEZ3JoWTJDV2E5L0ZsbFczUT09
ID de reunió: 811 7535 7320. Codi d'accés: 155202
Continua el Seminari-taller MESA CAMILLA. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns, amb la sessió online dedicada a l'adolescència “en aquests moments difícils”. Ponent: Félix Crespo Ramos, Metge de família, Psiquiatra, Psicoterapeuta. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Pròximes sessions: 20 de març i 31 de maig de 2021. Organitza: Grup Infàncies.

 

Dimarts 23

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online SOBRE MALALTIES RESPIRATÒRIES: ASMA I EPOC EN ATENCIÓ PRIMÀRIA, amb la sessió “Malalties respiratòries Asma i Epoc, diagnòstic i tractament” a càrrec de Belén Colás Martínez, Especialista en Medicina de Família i Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 23 febrer, 4, 10 i 16 de març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h MASTERCLASS – ONLINE
Màster Class online “Escriptors de l'experiència. Dostoievski com a ritu del trauma”. Professor: Víctor del Árbol. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions punxant l'enllaç adjunt. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: 17 Muses i Agència Mankell.

 19.30 h CONCERT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.
Concert online UN VIATGE PEL TEMPS. Intèrprets: Agatha Martínez Soria (soprano); Shlomo Rodríguez (piano). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

Dimecres 24

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERATGE. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autoliderazgo personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant), Responsable Departamental de SIA Abucasis Departament Alacant Hospital General Universitari, i Col·laborador Docent de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut en temes de desenvolupament professional i personal. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 24 febrer, 1, 3, 8 i 15 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

17.30 h JORNADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Enlace para alumnos y público que quiera interactuar planteando cuestiones y preguntas:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?MTID=e8e12e570ef38515064144b60da5be0b5
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA]
II JORNADA DE DIDÀCTICA DE LA GEOGRAFIA “Nous desafiaments i recursos en la docència de la Geografia en l'era del canvi global”. Intervenen: Xosé Manuel Soto; Isabel María Gómez; Emilia María Tonda i Rafael Sebastiá; Jorge Olcina i Álvaro-Francisco Morote. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Col·laboren: Universitat d'Alacant i Universitat de València. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Associació Espanyola de Geografia, Grup de recerca i d'innivació en Educació Geogràfica i Històrica.

 

19.15 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/hum-fari-zcz.
Continua el cicle PER A NO DEIXAR A NINGÚ ARRERE.VIURE, CONVIURE I SOBREVIURE, JUNTS, EN LA PANDÈMIA, amb la Conferència “Altres formes d'ocupació per a no quedar-se arrere. T'atreveixes?” Intervenen: Antonio Tay, inspector de treball; Sofía García, graduada en direcció d'empreses i màrqueting; Manuel Copé, sindicalista, militant de l'HOAC. Modera: José Miguel Pareja, orientador educatiu i professional. Coordina: Ginés Pardo. Calendari: 10 i 24 de febrer i 1 de març de 2021. Organitza: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant.

 

 

Dijous 25

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online VOLENT-ME MÉS I MILLOR. QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA? Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant – Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 25 febrer, 2, 9, 11 i 18 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CICLE ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/4693108302. (ID. 469 310 8302) Codi d'accés: 6eVwaV.
Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió “En la cruïlla d'ultramar. Arquitectura i patrimoni de la catedral de Las Palmas de Gran Canaria”. Ponent: Dr. Juan Alejandro Lorenzo Lima, Institut d'Estudis Canaris. Coordina: Alejandro Cañestro. Pròximes sessions: 25 març, 22 abril, 20 maig i 17 juny de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.
Continua l'II CICLE GASTRONOMIA VI I CINEMA “Dels grans banquets del Rei Sol a les revoltes del pa”, amb la Projecció/Cinefórum “Les millors bambolles i el raïm de la sort”. Saps com és el procés d'elaboració del cava i d'on procedeixen el raïm que consumim la nit de cap d'any? Intervenen: Pablo Ossorio. Cellers Hispà Suïssa. Elaboradors del Tantum Ergo Rosé, premi millor Cava d'Espanya de l'Associació Espanyola de Periodistes i escriptors del Vi; José Bernabeu, President Consell Regulador de la Denominació d'Origen Raïm embossat del Vinalopó; i Beatriz Rocamora, Directora del CRDO Raïm Embossat del Vinalopó. Coordinen: Antonio Romero, Joaquín Juan Penalva, Ángeles Ruiz i Luis Mira. Calendari: 18 i 25 de febrer; 4 i 11 de març de 2021. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Centre de Gastronomia del Mediterrani UA – Dénia GASTERRA. Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 

Divendres 26

10.00 – 12.30 h SEMINARI ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?MTID=e848b5eb640d3aca1dc0f3da24cdeb631
[ATENCIÓ: EMPLENEU ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUEU LA CONTRASENYA].  
Continua el Seminari Permanent Interdepartamental MEDITERRANI: DIÀLEGS ENTRE ORIENT I OCCIDENT, amb la conferència “El viatge dels llibres grecs d'Orient a Occident” a càrrec d'Inmaculada Pérez Martín, Consell Superior d'Investigacions Científiques. Coordina: Mari Paz López, Àrea de Filologia Grega Facultat de Filosofia i Lletres, i Alberto Rodríguez-Lifante, Àrea de Lingüística General Facultat de Filosofia i Lletres. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 12 i 26 de febrer i 12 de març de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres.


20.00 h CINEMA – JORNADES
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les VI JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la sessió a càrrec de Roberto Romeo, productor cinematogràfic (El fill perdut, La vaca, La roda gira….). Coordina: John Douglas Sanderson. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Pròxima sessió: 12 de març de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dilluns 1

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERATGE. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autolideratge personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant), Responsable Departamental de SIA Abucasis Departament Alacant Hospital General Universitari, i Col·laborador Docent de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut en temes de desenvolupament professional i personal. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 24 febrer, 1, 3, 8 i 15 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

20.00 h AULA DE DEBAT FEMINISTA - SESSIÓ ONLINE
Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/87866390174
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL, amb la taula redona "Les violències invisibles derivades de la pandèmia COVID". Intervenen: Yaissel Sánchez, Maite López, Viki Criat i Elena Reig. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Pròximes sessions: 19 abril, 3 maig, 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

 

Dimarts 2

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online VOLENT-ME MÉS I MILLOR. QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA? Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de la sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 25 febrer, 2, 9, 11 i 18 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Dimecres 3

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online VAIG O VINC. QUÈ FAIG AMB LA MEUA VIDA? HABILITATS D'AUTOLIDERATGE. Es tracta d'adquirir habilitats d'Autolideratge personal que ens permeten triar com ser, estar, sentir i actuar en la nostra vida. Docent: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas (Alacant), Responsable Departamental de SIA Abucasis Departament Alacant Hospital General Universitari, i Col·laborador Docent de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut en temes de desenvolupament professional i personal. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 24 febrer, 1, 3, 8 i 15 març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

19.00 h CONCERT - GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comencen els recitals "Març de Guitarra en la Seu" a càrrec de Juan José Rodríguez, alumne del Màster. Coordina: Malena Durán. El concert també es retransmetrà en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 3, 17 i 24 març de 2021. Organitza: Màster Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant.

 

 

Dijous 4

18.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "Enero y nómada" (Poesia 1980-2013). Autor: José Luis Rico Martí. Presenta: José Luis Ferris. Organitza: Universitat Permanent.

 

 

 

18.30 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "Quina vacuna és millor? És millor vacunar-se o esperar?" Modera i presenta: Ricardo Sinde Ceniza, Metge de família i epidemiòleg. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.
Continua l'II CICLE GASTRONOMIA VI I CINEMA "Dels grans banquets del Rei Sol a les revoltes del pa", amb la conferència/cinefórum A propòsit DE LA PEL·LÍCULA VATEL, ELS BANQUETS DEL REI SOL I LA CIÈNCIA EN LA CUINA. Intervenen: Josep Bernabeu Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA- Dénia i de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic; i María Tormo, professora de la Universitat d'Alacant departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salut Pública i Història de la Ciència. Coordinen: Antonio Romero, Joaquín Juan Penalva, Ángeles Ruiz i Luis Mira. Calendari: 18 i 25 de febrer; 4 i 11 de març de 2021. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Centre de Gastronomia del Mediterrani UA - Dénia GASTERRA. Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller de salut online SOBRE MALALTIES RESPIRATÒRIES: ASMA I EPOC EN ATENCIÓ PRIMÀRIA, amb la sessió "Presa d'inhaladors, cambres, nebulitzadors, vacunació, llavats de mans i rentades nasals" a càrrec de Lidia Iglesias Vecino, Especialista en Infermeria Familiar i Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran el dia que corresponga. Calendari: 23 febrer, 4, 10 i 16 de març de 2021. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

Divendres 5

18.30 h RECITAL POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital de poesia. Moderen i presenten: Consuelo Giner i Belén Estevan. Coordina: Belén Estevan.
Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

19.00 h CONCERT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.
Concerte EL MERAVELLÓS JAZZ. Interprete: Rosa Spiteri, Soprano lírica formada en la prestigiosa Coral Stella Maris. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

SEMINARI - ONLINE
Comença l'IX SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. EMOCIONS QUE VAN DONAR VIDA A les DONES, amb la ponència "Emocions règies. Dues reines i una emperadriu" a càrrec deª M àngels Pérez Samper, Universitat de Barcelona. Es tracta de sessions gravades que estaran disponibles des del dia indicat i durant un mes. Es podran visualitzar a través de la pàgina https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com en l'apartat "ponències". Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Maite Ávila Martínez, Sonia Beltrán Pastor i Yasmín Bernuz Rodríguez. Més informació i inscripcions: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com Calendari: 5 març, 5 abril, 5 maig, 4 juny, 6 setembre, 5 octubre, 5 novembre i 3 desembre de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere i CEFIRE.

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 29 de març de 2021.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ENRIQUE CERDÁN TATO, MEMÒRIA DEL COMPROMÍS. Aquesta exposició pretén reunir un panorama general de l'escriptor, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Calendari: Del 20 de gener al 29 de març de 2021.

 

 

Exposició virtual

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.