Butlletí quinzenal del 23 de novembre al 5 de desembre de 2020

 

Dilluns 23

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/bcu-xdkv-pbm.
Conferencia “Covid-19: Estratègies entre la salut i l'economia”. Ponent: Beatriz González López-Valcárcel, Catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió, Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Presenta: Paloma Taltavull de la Paz, Catedràtica d'Anàlisi Econòmica Aplicada, Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimarts 24

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/kmb-whrq-dkb
Continua el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió "Reconèixer les emocions per a viure amablement amb elles" i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

19:00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Finalitza CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL. KIRK DOUGLAS ETERNO, amb la projecció “There was a crooked man” (El día de los tramposos, Joseph L. Mankiewicz, 1970). Coordina: Israel Gil, Aula de Cinema de la UA. Calendari: 27 octubre, 3, 17 i 24 novembre de 2020. Organitza: Aula de Cinema de la UA.
19:30 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre “Fogueres de la República 1931-1936”. Un recorregut escrit i visual d'un dels períodes més interessants de la història de la nostra Festa. Autor: David Girona, foguerer de Sèneca –Autobusos. Intervenen: Manuel Palomar, Rector de la Universitat d'Alacant; Antonia Martín-Zarco, Presidenta dels Fogueres de Sant Joan; i Josep Amand Tomàs, President de la Foguera Sèneca Autobusos. L'acte es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Foguera Sèneca Autobusos.

 

Dimecres 25

19.00 h TAULA REDONA ONLINE – AULA DE LA CIUTAT
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/eoc-imgk-fmv.
Taula redona online “La ciutat de la COVID-19: L'exclusió social”. Intervenen: Enrique Romá contra la pobresa, l'Exclusió i la Desigualtat Social a Alacant; Victor Mellado, Director de Càritas Diocesana Oriola-Alacant; Mercedes Martínez, Treballadora Social Sanitària; María José Solbes, Treballadora Social “Rebost solidari”. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 26

19:30 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre “Como un pulso” d'Isabel Alonso Dávila. Inspirada en fets reals, la novel·la explora amb delicadesa els territoris de les relacions familiars durant una època en què les noves maneres de vida xocaven amb els vells models de la dictadura franquista. Intervenen: Elena Simón Rodríguez, escriptora i formadora feminista; i Juan Antonio Ríos Carratalá, Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d'Alacant. Lectura de textos: Llum Quiñonero Hernández, escriptora. Coordina: Isabel Alonso Dávila. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
L'acte es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

Divendres 27

SEMINARI ONLINE
SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "Dona i divinitat" a càrrec d'Ana Mª Ronda, Fundació Universitària d'Investigació Arqueològica l'Alcudia. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Calendari: 18 setembre, 2, 16 i 30 octubre, 13 i 27 novembre i 4 desembre de 2020. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO. Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.
Enllaç per a visualitzar les ponències: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/edicion-2020/ponencias/

 

18:00 h MESA REDONA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Taula redona “Polítiques de participació infantil: Des de la Llei a l'Estratègia Valenciana”. Ponents: Rosa Molero, Directora General d'Infància i Adolescència; Elena Filella, Responsable de polítiques locals d'infància UNICEF C. Valenciana; Ruth Guillem, Representant del Consell d'Infància i Adolescència d'Alcoi; Oussama Houmani, participant en l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència. Moderador: Manuel Desantes, Universitat d'Alacant. Organitza: Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
Formulari d'Inscripció: https://forms.gle/6ViJj6GaQecpopBW6.
L'acte també es podrà veure en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

18.30 h DOCUMENTAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
FESTIVAL DOCUMENTALS - ENSO. Projecció de "Geometría del esplendor" de José Ramón da Cruz i posterior col·loqui. Modera: Juan Carlos Cembreros, Realitzador i Director ENSO. Més informació: https://ensolab.es. Col·labora: Aula de Cinema de la UA. Organitza: ENSO.

 

 

Dilluns 30

20:15 h SEMINARI - TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el Seminari-taller TAULA BRASER. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns, amb la sessió dedicada a Reflexionant “sobre els canvis que ens ha portat el Covid”. Ponents: Montse Angulo, Matrona; M. José Hernández, Mestra; Amanda Sabogal, Psicòloga; Natalia Santana, Treballadora Social. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Avís previ d'assistència: (Aforament limitat) joanapavia@gmail.com. Pròximes sessions: 25 de gener, 22 de febrer, 20 de març i 31 de maig. Organitza: Grup Infàncies. El acto se retransmitirá online en el siguiente enlace: https://meet.google.com/iyo-iiuq-ofz.

 

Dimarts 1

19.00 h CONFERÈNCIA – DIA DE LA CONSTITUCIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte commemoratiu del dia de la Constitució amb la conferència “Canvis en la percepció social de la Constitució Espanyola” a càrrec de Manuel Alcaraz Ramos, Professor de Dret Constitucional en la UA. Mesa presencial: Manuel Palomar Sanz, Rector de la Universitat d'Alacant; Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; i José María Perea, Coordinador de l'Arxiu de la Democràcia. A continuació es llegiran articles de la Constitució per part dels integrants de la taula presencial. També es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Concerte TRIO DE CAMBRA CONCORDE, compost per guitarra clàssica espanyola i dos violins. Intèrprets: José Vicente Leal Clavel, guitarra; Gerardo Estrada Martínez, violí; Stanislav Tkach, violí. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment disponible a partir del 23 de novembre a les 9.30 h. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dimecres 2

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/vxq-ttwx-uhd
Continua el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió "La respiració el vehicle per a la consciència" i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Calendari: 15 octubre i 2 desembre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

Dijous 3

19:00 h DIA DELS DRETS LINGÜÍTICS
Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Amb motiu del Dia dels Drets Lingüístics, tindrá lloc la taula redona “Drets lingüístics: consum i activisme cultural”. Intervenen: Vicenta Tasa, Professora de Dret Constitucional de la Universitat de València; Aitana Ferrer, Cantant, mestra i valentuber; Artur Martínez Marzo, Cantant del grup La Fúmiga. L’acte es podrá seguir en STREAMING entrant al següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html. Col·labora: Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Aforament limitat. Reserves: lacivica.cat@gmail.com tel. 607930565. Organitza: La Civica – Escola Valenciana, Universitat d’Alacant i la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València.

 

Divendres 4

19.00 h SEMINARI ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/pfx-jiwo-fjk
SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES. Finalitza el Seminari amb el Debat de Clausura. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO.
Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.

 

17.30 – 19.00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://us04web.zoom.us/.j/798418966172?pwd=YjRaeXMvYVVOYzJqZE01cGRVZnN2Zz09.
Comença el cicle online ASSOCIACIONS I VOLUNTARIATS amb la conferència “Finançament Europeu per a Associacions”. Ponent: Rubén Hernández Romero, Biòleg emprenedor. Calendari: 4 i 11 de desembre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20:15 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia “Violència Intrafamiliar”. S'acosten el nadal una època de l'any que trau el millor i el pitjor de tots i si a això li afegim els efectes de l'epidèmia, el resultat pot ser terrible augmentant els caos de violència familiar i abandó. ¿Com detectar-los? ¿Com actuar? ¿Es poden evitar? Intervenen: Cristina Castells Picazo i Faridah Santirso Abuelbar, advocades del Bufette d'advocats Castells i Santirso. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.Exposicions

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESPÈCIES. L'UNIVERS DEL SABOR. USE CULINARI, PODER COSMÈTIC I REMEI MEDICINAL. A simple vista, per la seua aparença insignificant i la seua escassa grandària, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l'hora d'influir en la nostra història. A més d'aportar sabor i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials. Comissariat: Ángeles Ruiz i Josep Bernabeu. Calendari: Del 16 d'octubre de 2020 al 14 de gener de 2021.

 

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL SEGLE DE MARCELINO CAMACHO. EL SEGLE DEL TREBALL I ELS DRETS. La mostra pretén reconèixer la figura de qui fóra fundador i primer secretari general de CCOO i la lluita per les llibertats democràtiques. Comissariat: Ana Abelaira, Susana Alba i José Babiano. Adaptació al País Valencià – Comissariat: Alberto Gómez Roda i Ferran V. Garcia Ferrer. Calendari: Del 14 d'octubre al 25 de novembre de 2020.

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.