Butlletí quinzenal del 24 de maig al 5 de juny de 2021

 

Dimarts 25

18.00 h CURS – ONLINE
Finalitza el curs online COM COMUNICAR LES NOSTRES ACCIONS SOSTENIBLES. Aquesta formació pràctica se centrarà en els aspectes pràctics del màrqueting verd. Posa l'accent en la importància de transmetre i comunicar bé les accions sostenibles, en eines i mètodes associats per a dirigir-nos al públic objectiu i educar a través del màrqueting digital. Coordina: Mayra Lacruz, Directora General SEN innova. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt. Calendari: 18 i 25 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert de Guitarra JOHANN PACHELBEL, UN PRECURSOR DE LA MÚSICA ACTUAL. Intèrpret:  Eduard Agulló. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.30 h CINEMA - ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=eb573acd37b51effef160812c46478f1f
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Continua el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online "Pel·lícules de culte: cinema contemporani". Convidat: David Fuentes, divulgador cinematogràfic i col·laborador de "+Que cinema". Coordina i modera: Luis López Belda. Pròxima sessió: 27 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dimecres, 26

16.30 - 21.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Comença el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "El trans del feminisme. Disputes polítiques i filosòfiques al feminisme il·lustrat" i "Lògiques d'inclusió i exclusió en el feminisme negre". Coordina: Elena Nájera i Antoni de Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dijous 27

19.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "Tabula rasa" a càrrec de Massimo Pisani, artista multidisciplinari. Presenta: María Marco. La conferència és una reflexió, des del punt de vista d'un artista, sobre tres moviments fonamentals de l'art contemporani que van nàixer al principi del segle XX: Futurisme, Constructivisme i Donada. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.30 h CINEMA - ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e48e7b66afee288b50a35f42d6510992a
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Finalitza el cicle XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA GENER-MAIG 2021, amb la sessió online "Emprenedors i emprenedores al cinema". Convidada: Flavia Bernárdez, Dissenyadora web i divulgadora cinematogràfica. Coordina i modera: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Divendres, 28

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua II VÍDEO-TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE amb la temàtica "Incorporar els llegums a la nostra alimentació", i amb la sessió "Aprendre a preparar Caldereta de cigrons". Coordina: Ángeles Ruiz García, Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. Docent col·laboradora: Cristina Jaime Gallart. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 21, 28 de maig, i 4, 11 de juny. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, i Càtedra d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

16.30 h CICLE ONLINE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Continua el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "Feminisme, litaratura i cultura visual" i "L'amant de Rilke i la cerca d'una nova masculinitat". Coordina: Elena Nájera i Antoni de Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

18.30 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Taller poètic, recital i debat poètic. Colofó dels recitals celebrats durant aquest semestre. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

 

19.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Concert DEL BARROC ESPAÑOL AL SIGLO XXI a càrrec de Joe Ott, que ens proposa un viatge a través de la història de la guitarra clàssica i especialment d'alguns dels seus compositors espanyols més representatius. Coordina: Pascual Rosser Limiñana. Es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Cercle Monàrquic d'Alacant.

 

 

Dilluns 31

19:00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle INFOTOGRAFOS XI, amb la conferència "La veu del silenci" a càrrec de José Manuel Navia. Coordina: Javier Serrano. Inscripció per a assistir presencialment disponible en l'enllaç adjunt. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 31 de maig, 1 i 8 de juny. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

20.15 h SEMINARI-TALLER ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/egy-rfiv-ieh
Finalitza el Seminari-taller TAULA BRASER. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns. Reunió per a avaluar com ha anat la Taula braser d'aquest curs i per a planificar la del pròxim. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Inscripcions al següent correu electrònic: joanapavia@gmail.com. Organitza: Grup Infàncies.

 

Dimarts 1

16.30 h ENTREVISTA - ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e92809bcead2ef427ff5f4c4c4bbda4ef8c
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Des de l'espai obert de divulgació EL RACÓ DE LES GEÒGRAFES, tindrà lloc l'entrevista a la geògrafa Carolina del Valle Ramos, Professora de la Universitat de Sevilla, sobre "Les primeres geògrafes de la Universitat Espanyola". Coordinen: María Ascensión Padilla Blanco i Ana Espinosa Seguí. Organitza: El Racó de les Geògrafes, Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19:00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle INFOTOGRAFOS XI, amb la conferència "El fenomen del PHOTOBOOK" a càrrec de Gabriel Díaz. Coordina: Javier Serrano. Inscripció per a assistir presencialment disponible en l'enllaç adjunt. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 31 de maig, 1 i 8 de juny. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dimecres, 2

19.00 h CINEFÓRUM
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Visionat documental i posterior col·loqui CINEFÓRUM HERE MENGES THE SUN. Intervenen: Óscar Bernàcer, Director del documental; Raquel Huete, Professora de Sociologia del Turisme Universitat d'Alacant. Presenta: Alejandro Mantecón, Professor de sociologia Universitat d'Alacant. Organitza: Grup d'Investigació en Planificació i Gestió sostenible del Turisme. Institut Universitari d'Investigacions turístiques.

 

 

19:00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Presentació del llibre "De prisiones, putas y pistolas". Presenten: Sr. César Martínez, Magistrat Jutge Degà Alacant; Sr. Javier Latorre, Magistrat Contenciós Administratiu nº 2; Sr. Francisco Pastor, Magistrat Jutge Penal nº 5. Autor: Manuel Avilés. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Dijous 3

16.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Continua el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "Treballs precaris, treball de dones: Del camp a les cures" i "Els subjectes d'un feminisme no esencialista". Coordina: Elena Nájera i Antonio De Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e60aeddd74ca7a3a9105d18026f981582
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Conferència online "Vehicles zero emissions" a càrrec de José María López Martínez, Doctor Enginyer Industrial, Director de l'INSIA i Catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid. Presenta: Enrique Herrero Rodríguez, Doctor en Ciències Químiques, Director de l'Institut Universitari Tipus A Electroquímica i Catedràtic de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.00 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia "Alquímia vegetal. Tècnica i possibilitat és artístiques del reciclatge artesanal de restes de plantes i de paper" a càrrec de Pilar Sala, artista Plàstica. Presenta María Marco. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Divendres 4

TALLER DE SALUT - ONLINE
Continua II VÍDEO-TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE amb la temàtica "Incorporar els llegums a la nostra alimentació", i amb la sessió "Hummus de fesols rojos". Coordina: Ángeles Ruiz García, Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. Docent col·laboradora: Cristina Jaime Gallart. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 21, 28 de maig, i 4, 11 de juny. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, i Càtedra d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

SEMINARI - ONLINE
Enllaç a la sessió: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/edicion-2021/ponencias/
Continua l'IX SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. EMOCIONS QUE VAN DONAR VIDA A les DONES, amb la ponència online "Vergonya versus atreviment: emocions femenines en la prosa de María de Zayas" a càrrec de Christine Orobigt (Universitat d'Aix-Marseille). Es tracta de sessions gravades que estaran disponibles des del dia indicat i durant un mes. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Maite Ávila Martínez, Sonia Beltrán Pastor i Yasmín Bernuz Rodríguez. Més informació i inscripcions: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com Calendari: 5 març, 5 abril, 5 maig, 4 juny, 6 setembre, 5 octubre, 5 novembre i 3 desembre de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere i CEFIRE.

 

16.30 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Finalitza el cicle QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA IV. INCLUSIONS/EXCLUSIONS DINS DEL FEMINISME, amb les sessions "Els sexes en temps del gènere" i "Què ocorre quan diem ?  Sobre el subjecte del feminisme". Coordina: Elena Nájera i Antonio De Murcia. Inscripcions per a assistir presencialment en l'enllaç adjunt. Inscripcions per al professorat a través del CEFIRE d'Alacant. Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 26 i 28 maig, 3 i 4 juny de 2021. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h TROBADA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Trobada amb Raúl Zurita i presentació del llibre "Raúl Zurita, Una altra Antologia". Participen: Amparo Navarro, Rectora de la Universitat d'Alacant; Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; José Carlos Rovira, Catedràtic de Literatura Hispanoamericana; Eva Valero, Directora del CEMAB; Raúl Zurita, Poeta i Premi "Reina Sofia" de Poesia Iberoamericana en 2020. Per a assistir presencialment trucar al telèfon 965 903 788 (9.00 a 14.00 h). Retransmissió en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: CeMaB i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dissabte 5

12.00 - 13.30 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferència "El compositor de cinema - La Fàbrica de la música" a càrrec d'Óscar Navarro, premi Música per a la Imatge del Festival de cinema d'Alacant i nominat al Goya per millor banda sonora original per la pel·lícula "La Mula". Intervé en l'acte: Paco Sáez, dibuixant i director de cinema, i guanyador del Goya 2020 a millor curtmetratge d'animació. Tots dos ens parlaran de "Madrid 2120" projecte en el qual van treballar els dos. Coordina: Pepe Bornay. Organitza: Música per a la Imatge - Festival de Cinema d'Alacant.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESCRIPTORS DE LLUMS EN LA SEU XII. Després de l'aturada del 2020, els Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant tornen de nou en aquest any atípic a exposar els seus treballs fotogràfics en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Comissari: Javier Serrano, president d'ELUA. Calendari: del 10 de maig al 28 de juny.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ALQUÍMIA VEGETAL. PILAR SALA. Es tracta d'un treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys, amb les plantes del seu entorn. Si està interessat en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon: 651 016 174. Nombre màxim de persones per visita 10. Calendari: del 7 de maig al 26 de juliol.

 

 

 

Exposicions virtuals

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.