Butlletí quinzenal del 28 de juny al 10 de juliol de 2021

 

Dilluns 28

19.00 h CICLE - ONLINE
Continua el cicle online LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "El Quijote" (Miguel de Cervantes). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/los-clasicos-hoy-el-quijote/ Pròximes sessions: 5, 12, 19, 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

19.00 h AULA DE GRÈCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitzen les activitats de l'AULA DE GRÈCIA, amb l'activitat RUMB A GRÈCIA. UN VIATGE LITERARI i la presentació del llibre de poemes "Periplos, periploi" (UJA Editorial, 2020) de Salvador García Ramírez. Coordinadors: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 

 

 

Dimarts 29

EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Exposició col·lectiva FOTÒGRAFS EN LA PANDÈMIA de l'Associació Fotoexcursiones Alacant. Està composta per 26 fotografies de 19 autors, que reflecteixen d'altres visions particulars de la realitat que ens ha tocat viure amb aquesta pandèmia, sempre sota el punt de vista particular dels seus autors. Comissari: Fernando Martínez Ruíz. Organitza: Fotoexcursiones Alacant (FEA). Calendari: del 29 de juny al 28 de juliol.

 

 

Dimecres 30

11.00 - 20.00 h JORNADA - ONLINE
Enllaç de la sessió:
https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=edaef0b3bf9805dc40e8565023342daf9
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Jornada ASTEROID DAY amb motiu del DIA DE L'ASTEROIDE (30 de juny) declarat per Nacions Unides. Intervenen: Paula Benavídez Lozano, Toni Santana Ros, Laura M. Parro, Adriano Campo Begatín i Rafael Alemañ Berenguer, doctors Grup d'investigació en Astronomia i Astrofísica de la UA (línia de ciències Planetàries). Coordina: Adriano Campo Bagatín i Laura M. Parro. Organitza: Grup d'investigació en Astronomia i Astrofísica de la UA (línia de ciències Planetàries).

 

 

19.30 h TEATRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
DIA INTERNACIONAL DEL TEATRE amb la celebració d'un homenatge especial al nostre poeta i dramaturg Federico García Lorca. Coordina: Miriam Álvarez Flores. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html Organitza: AMASVE (Associació de Dones per l'Aliança Soci Cultural Veneçuela Espanya).

 

 

Dijous 1

19.30 h HOMENATGE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte d'Homenatge a Emili Rodríguez Bernabeu en el seu 80è aniversari. Intervenen: Antoni Prats, Vida i literatura; Jaume Pérez Montaner, Paraules sobre Emili; Joan Borja, L'edició de la poesia d'Emili. Lectura de poemes a càrrec de Joaquim Espinós, Enric Balaguer, Lliris Picó, Marinela Garcia, Gràcia Jiménez. Aforament limitat. Inscripció prèvia a alacant@acpv.cat o en el telèfon 690617547 (de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h). Col·labora: Servei de Llengües de la UA. Departament de Filologia Catalana de la UA. IEC. Organitza: ACPV Alacant. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html

 

Divendres 2

19.00 h PRESENTACIÓ REVISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació de la Revista Digital de Literatura, Arts, Ciències i Pensament "El Cantarano". Un projecte cultural d'accés lliure i gratuït que inclou edicions i reedicions de llibres, articles d'actualitat, efemèrides, entrevistes, ressenyes, exposicions, experiències de viatges, visites i descobriments, i textos de creació literària. Intervenen: Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; Consuelo Jiménez de Cisneros i Baudin, editora del Cantarano; Juan José Cervetto, Director de la revista cultural LOBLANC. Coordina: Consuelo Jiménez de Cisneros i Baudin. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Casa de Cultura de Crevillent. Organitza: Revista digital "El Cantarano".

 

Dilluns 5

19.00 h CICLE - ONLINE
Continua el cicle LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "El Senyor President" (Miguel Ángel Astúrias). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/los-clasicos-hoy-el-quijote/ Pròximes sessions: 12, 19, 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


19.00 h FESTIVAL POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de poesia “On et vas anar Eva María”. Presenta: Conchi Izquierdo.
Organitza: Associació Crisálida.

 Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESCRIPTORS DE LLUMS EN LA SEU XII. Després de l'aturada del 2020, els Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant tornen de nou en aquest any atípic a exposar els seus treballs fotogràfics en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Comissari: Javier Serrano, president d'ELUA. Calendari: del 10 de maig al 28 de juny.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ALQUÍMIA VEGETAL. PILAR SALA. Es tracta d'un treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys, amb les plantes del seu entorn. Si està interessat en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon: 651 016 174. Nombre màxim de persones per visita 10. Calendari: del 7 de maig al 26 de juliol.

 

 

 

Exposicions virtuals

GEONIGHT 2021. WOMEN GEOGRAPHERS AND SCIENCE. GEÒGRAFES I CIÈNCIA. Exposició virtual vinculada amb el 9 d'abril-Geonight 2021 o Geonuit 2021, "La nit de la Geografia". Els cartells d'aquesta exposició van ser elaborats per a la Trobada científica de joves geògrafes celebrat el 9 de febrer de 2021, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Durant aquest segle, són diverses les dones viatgeres que van realitzar descripcions dels llocs que visitaven i, fins i tot, elaboraven la cartografia. Obres amb tal rigor científic que van arribar a ser presentades en congressos de Geografia. Més informació: https://www.geonight.net.

 

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.