Butlletí quinzenal del 28 de setembre al 8 d'octubre de 2020

 

Dilluns 28

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/uqz-rmqc-mhe.
Finalitza el taller VIURE UN FORMAT DE VIDA O VIURE LA VIDA? EL “COVIDVIT” UNA EXPERIÈNCIA MESTRA amb la sessió en directe “L'evolució cap a l'essencial ¿un nou paradigma?”. Docents: Inés Montiel Higuero, Mèdic Atenció Primària Centre de Salut de Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica amb l'especialitat de Literatura per la Facultat de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

Dimarts 29

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “¿Com funciona la nostra memòria? ¿Pensem que tenim bona o mala memòria? Exercicis pràctics per a millorar-la”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

Dimecres 30

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec del cantant i compositor Funambulista. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 1

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Estrès i memòria. Els oblits benignes. Gimnàstica neuróbica. Exercicis pràctics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

Divendres 2

SEMINARI ONLINE
SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "Dones ¿Apoderades? de la reforma protestant" a càrrec de Lidia Rodríguez, Universitat de Deusto – Associació de Teòlogues d'Espanya. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 18 setembre, 2, 16 i 30 octubre, 13 i 27 novembre i 4 desembre de 2020. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO.

10.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Continua el taller ENTRENA'T PER A CALMAR LA TEUA MENT. ACTIVITATS D'ATENCIÓ PLENA: LÚDIQUES, ARTTERÀPIA I RESPIRACIÓ CONSCIENT. Docent: María José Ribera Caballer, Llicenciada en psicopedagogia especialitzada en Artteràpia. Inscripció completa. Calendari: divendres 18 i 25 de setembre; 2 i 16 d'octubre de 2020 Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.10.30 – 12.30 h ACTE D'OBERTURA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Acte d'obertura del curs acadèmic de la Universitat Permanent. Es retransmetrà online en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html Organitza: Universitat Permanent.

20.00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
X Festival anual mundial 100.000 poetes pel canvi “Per un món nou de riures i coloms”. Amb la participació de diversos músics i poetes. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza: Associació Crisálida.

 Dissabte 3

11.00 h LECTURA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
V LECTURA DEL TIRANT LO BLANC amb motiu del 9 d'octubre. La Comissió Foguera La Ceràmica ha triat l'obra de Joanot Martorell per a presentar la cultura valenciana. Organitza: Associació Cultural Foguera La Ceràmica.

 

Dilluns 5

EXPOSICIÓ VIRTUAL
Exposició del Taller de Pintura a l'aire lliure PINTURA RUPESTRE I ART IBÈRIC. Amb motiu del Dia Europeu de l'Art Rupestre Prehistòric que es commemora el 9 d'octubre, el Taller de Pintura a l'aire lliure impartit per la professora Mª Dolores Mulá ret homenatge a una de les manifestacions artístiques més antigues, que posa de manifest com l'ésser humà, des de la prehistòria, va organitzar un sistema de representació artística. Coordina: Mª Dolores Mulá. Les imatges es publicaran el 5 d'octubre.


20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “Una vesprada amb Billy Wilder: 70 anys del crepuscle dels déus i 60 de l'apartament” a càrrec de Pascual Gozálvez, divulgador cinematogràfic i escriptor. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 14, 16, 21, 23 de setembre, 5 i 7 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.20.15 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES V que, de nou, ens descobrirà la figura de personatges de la nostra província que van aconseguir una gran fama en diverses facetes i avui dia el seu record és a penes percebut per la societat. El primer d'ells serà Manuel Antón Ferrándiz, Pare de l'Antropologia a Espanya. Coordinador i docent: Joaquín Santo Matas. Entrada lliure fins a completar l'aforament (18 persones). Calendari: 5 d'octubre, 9 de novembre de 2020; 18 de gener, 8 de febrer, 8 de març, 26 d'abril i 10 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


20.15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista amb el títol LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL. Sessió sobre el llibre "El putero español" a càrrec de Joan Pons. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Calendari: 7 setembre, 5 octubre, 9 novembre, 14 desembre de 2020; 11 gener, 1 febrer, 1 març, 19 abril, 3 maig, 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista. Inscripció per a assistir presencialment: https://forms.gle/U4HZV7fRmY9PUbeQ8.
Enllaç de la sessió online: https://us04web.zoom.us/j/74337301940?pwd=ajJ2UnNjVlF2NXNhZUlLdElTMzl6UT09


Dimarts 6

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Alimentació i memòria. La importància d'evitar hàbits tòxics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).


19.00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital de música a càrrec d'Andreu Valor. Inscripció prèvia: 690617547 (dilluns a divendres de 10.00 a 13.00) o al correu alacant@acpv.cat. Organitza: ACPV Alacant.

 


Dimecres 7

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec de Conchita. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitzen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “Les dones impulsen noves històries en les sèries de televisió” a càrrec de Flavia Bernárdez, gestora cultural. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


Dijous 8

TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Activitat física i memòria. Brain Gym (gimnàstica cerebral). Meditació, respiració i risoterapia. Exercicis pràctics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).


CICLE ONLINE
Comença el cicle online ELS POETES LI CANTEN A la MAR, amb la sessió “La mar en la poesia espanyola i hispanoamericana”. En aquesta primera sessió es farà un recorregut per la història literària espanyola des de l'Edat mitjana fins al segle XX, a través dels versos de poetes espanyols i hispanoamericans que versionen la mar des de diverses perspectives. Ponent: Consuelo Jiménez de Cisneros.Els enllaços a les sessions es penjaran els dies que corresponguen. Calendari: 8, 16 i 23 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

18.00 h PRESENTACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre-catàleg de l'exposició “Situació Límit” deª M Dolores Mulá. En aquesta mostra l'artista crea a partir del sofriment, traient d'ell la força per a continuar creant, expulsant mitjançant l'art el dolor. Intervenen: Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Mª Isabel Blanco, Doctora en Filosofia i Lletres; Pilar Santos, Directora Mèdica de l'Hospital de la Vega Baixa; i María Marco, Comissària de l'exposició “Situació Límit”. Coordina: María Marco


Exposicions

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.
Exposició PACÍFIC, ELS DUES ROSTRES D'UN OCEÀ. FOTOGRAFIES DE PABLO BERNABEU. El fotògraf Pablo Bernabeu ofereix aquesta magnífica col·lecció de fotografies després de diversos viatges a dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda, i el Perú per l'altre. Una exposició que se centra en les persones de tots dos pobles, en els seus rostres, en les mirades oposades, però complementàries, que descobreixen a l'espectador, les dues cares d'un mateix oceà. Coordina: Fundació Mútua Llevant. Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Exposició MODERNISME & INVENCIÓ, en la qual s'exhibeixen algunes peces representatives del Modernisme, màquines i instruments d'aquell coneixement que, contemporàniament a l'Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament. Coordina: Fundació Mútua Llevant. Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.