Butlletí quinzenal del 5 al 17 d'octubre de 2020

 

Dilluns 5

EXPOSICIÓ VIRTUAL
Exposició del Taller de Pintura a l'aire lliure PINTURA RUPESTRE I ART IBÈRIC. Amb motiu del Dia Europeu de l'Art Rupestre Prehistòric que es commemora el 9 d'octubre, el Taller de Pintura a l'aire lliure impartit per la professora Mª Dolores Mul·là ret homenatge a una de les manifestacions artístiques més antigues, que posa de manifest com l'ésser humà, des de la prehistòria, va organitzar un sistema de representació artística. Coordina: Mª Dolores Mul·là. Les imatges es publicaran el 5 d'octubre.20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “Una vesprada amb Billy Wilder: 70 anys del crepuscle dels déus i 60 de l'apartament” a càrrec de Pascual Gozálvez, divulgador cinematogràfic i escriptor. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 14, 16, 21, 23 de setembre, 5 i 7 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
20:15 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES V que, de nou, ens descobrirà la figura de personatges de la nostra província que van aconseguir una gran fama en diverses facetes i avui dia el seu record és a penes percebut per la societat. El primer d'ells serà Manuel Antón Ferrándiz, Pare de l'Antropologia a Espanya. Coordinador i docent: Joaquín Santo Matas. Entrada lliure fins a completar l'aforament (18 persones). Calendari: 5 d'octubre, 9 de novembre de 2020; 18 de gener, 8 de febrer, 8 de març, 26 d'abril i 10 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


20:15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista amb el títol LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL. Sessió sobre el llibre "El puter espanyol" a càrrec de Joan Pons. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Calendari: 7 setembre, 5 octubre, 9 novembre, 14 desembre de 2020; 11 gener, 1 febrer, 1 març, 19 abril, 3 maig, 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista. Inscripció per a assistir  presencialment: https://forms.gle/U4HZV7fRmY9PUbeQ8.
Enllaç de la sessió online: https://us04web.zoom.us/j/74337301940?pwd=ajj2unnjvlf2nxnhzulldeltmzl6ut09

Dimarts 6

TALLER DE SALUT ONLINE
Continua el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Alimentació i memòria. La importància d'evitar hàbits tòxics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).


19.00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital de música a càrrec d'Andreu Valor. Inscripció prèvia: 690617547 (dilluns a divendres de 10.00 a 13.00) o al correu alacant@acpv.cat. Organitza: ACPV Alacant.

 

 

Dimecres 7

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec de Conchita. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitzen les XARRADES DIVULGATIVES DE CINEMA SETEMBRE - OCTUBRE 2020, amb la sessió “Les dones impulsen noves històries en les sèries de televisió” a càrrec de Flavia Bernárdez, gestora cultural. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


Dijous 8

TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza el taller CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA amb la sessió “Activitat física i memòria. Brain Gym (gimnàstica cerebral). Meditació, respiració i risoterapia. Exercicis pràctics”. Docent: Julia Segura Martínez, Infermera Comunitària. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 29 setembre; 1, 6 i 8 octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).


CICLE ONLINE
Comença el cicle online ELS POETES LI CANTEN A la MAR, amb la sessió “La mar en la poesia espanyola i hispanoamericana”. En aquesta primera sessió es farà un recorregut per la història literària espanyola des de l'Edat mitjana fins al segle XX, a través dels versos de poetes espanyols i hispanoamericans que versionen la mar des de diverses perspectives. Ponent: Consuelo Jiménez de Cisneros. Els enllaços a les sessions es penjaran els dies que correpondan. Calendari: 8, 16 i 23 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

18.00 h PRESENTACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre-catàleg de l'exposició “Situació Límit” deª M Dolores Mul·là. En aquesta mostra l'artista crea a partir del sofriment, traient d'ell la força per a continuar creant, expulsant mitjançant l'art el dolor. Intervenen: Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Mª Isabel Blanco, Doctora en Filosofia i Lletres; Pilar Santos, Directora Mèdica de l'Hospital de la Vega Baixa; i María Marco, Comissària de l'exposició “Situació Límit”. Coordina: María Marco. Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html.

Dimarts 13

20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió “Nous directors, noves formes en els anys 60” a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 13, 16, 19 i 23 d'octubre; 2, 6, 9 i 13 de novembre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.15 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia “Covid-19. Llums i incerteses. Com afrontar-les” a càrrec de Dr. Sr. Ricardo Sinde, Mèdic epidemiòleg; i conferencia “Covid-19 i autoocupació. Com afrontar la greu crisi que estem travessant i que eixides tenim” a càrrec de Sr. Diego Menor Hernández, Secretari general de la federació d'autònoms de la Comunitat Valenciana FAESCV. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió.

 

20.00 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
TROBADES AMB REALITZADORS ALACANTINS. En aquestes trobades assistiran joves alacantins que actualment estan preparant projectes audiovisuals on comptaran les seues experiències de Rodar a Alacant i futurs projectes. Coordina: Vicente Seva. Més informació: http://www.festivaldealicante.com/. Calendari: 13 i 14 d'octubre. Organitza: Festival de Cinema d'Alacant.


Dimecres 14

TALLER DE SALUT ONLINE
Comença el taller de salut online ESCOLA D'ESQUENA. Es tracta d'un programa d'exercici físic, dirigit a la millora de l'esquena. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 16 (en directe), 20, 22 i 27 (en directe) d'octubre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

18.00 h EXPOSICIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Inauguració de l'exposició EL SEGLE DE MARCELINO CAMACHO. EL SEGLE DEL TREBALL I ELS DRETS. La mostra pretén reconèixer la figura de qui fóra fundador i primer secretari general de CCOO i la lluita per les llibertats democràtiques. Comissariat: Ana Abelaira, Susana Alba i José Babiano. Adaptació al País Valencià – Comissariat: Alberto Gómez Roda i Ferran V. Garcia Ferrer. Calendari: Del 14 d'octubre al 25 de novembre de 2020.

 

19.00 h CICLE ONLINE
Continua el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades virtuals i didàctiques entre cantautors, amb la sessió a càrrec de l'artista Rulo. Presenta: Vicky Gastelo. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 15

SEMINARI ONLINE
Comença el seminari CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA, la primera sessió de la qual tindrà els següents continguts: Presentació del Seminari (La Utopia tabarquina; Nova Tabarca, una joia patrimonial); Introducció a l'illa: ¿Què és Nova Tabarca?; Els orígens del periple tabarquino; jurisdicció i població. Coordina i imparteix: Armant Parodi Arróniz. Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen.Calendari: 15, 22 i 29 d'octubre; 5, 12 i 19 de novembre.Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 


18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/aoo-fcry-ffy?authuser=0
Comença el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. El títol d'aquesta sessió és “Què passa en la meua ment?” Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Calendari: 15 octubre, 11 novembre i 2 desembre de 2020. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

20.15 h CONFERÈNCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Conferencia “Ansietat i coronavirus”. Ponent: Germán Ricardo, Dr. en Psicologia, coordinador del telèfon de l'esperança d'Alacant. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Telèfon de l'Esperança. Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis Familiars de la Comunitat Valenciana. Grup SACEX. Espill d'Alacant. Club Lleons Costa Blanca d'Alacant i SOEPA.

 

 

Divendres 16

SEMINARI ONLINE
SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "Entre lectures i oracions. La complexa religiositat dels fesols i converses valencianes" a càrrec de Juan Antonio Barrio, Universitat d'Alacant. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez.Els enllaços de les sessions es publicaran els dies que corresponguen.Calendari: 18 setembre, 2, 16 i 30 octubre, 13 i 27 novembre i 4 desembre de 2020.Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO. Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.

 

CICLE ONLINE
Continua el cicle online ELS POETES LI CANTEN A la MAR, amb la sessió “Els poetes andalusos canten a la mar”. En aquesta segona sessió es farà un recorregut per la història literària de la comunitat autònoma andalusa que compta amb grandíssims poetes –des de Góngora a Alberti, inclosos dos Premi Novell de Literatura: Juan Ramón Jiménez i Vicente Aleixandre- que van cantar a la mar a través dels segles amb diferents temes, estils i intencions. Ponent: Consuelo Jiménez de Cisneros. Els enllaços a les sessions es penjaran els dies que corresponguen. Calendari: 8, 16 i 23 d'octubre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

10.00 h TALLER
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40
Finalitza el taller ENTRENA'T PER A CALMAR LA TEUA MENT. ACTIVITATS D'ATENCIÓ PLENA: LÚDIQUES, ARTTERÀPIA I RESPIRACIÓ CONSCIENT. Docent: María José Ribera Caballer, Llicenciada en psicopedagogia especialitzada en Artteràpia. Inscripció completa. Calendari: divendres 18 i 25 de setembre; 2 i 16 d'octubre de 2020 Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.


 

18.00 h TALLER DE SALUT ONLINE
Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/knh-hqmh-krw?authuser=0
Continua el taller de salut online ESCOLA D'ESQUENA. Es tracta d'un programa d'exercici físic, dirigit a la millora de l'esquena. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Calendari: 14, 16 (en directe), 20, 22 i 27 (en directe) d'octubre de 2020.Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 

20.00 h CONCERT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA V, amb el concert, “Appassionato”. Intèrprets: Laura Ortega, clarinet; Miguel Ángel Ros, violoncello; i Victoria Marco, piano. Directors artístics del cicle: Daniel Belloni i Victoria Marco. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment disponible a partir del 5 d'octubre a les 9.00 h.
Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html.
Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.15 h CINEMA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continua el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió “El nou cinema de Hollywood” a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 13, 16, 19 i 23 d'octubre; 2, 6, 9 i 13 de novembre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Exposicions

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.
Exposició PACÍFIC, ELS DUES ROSTRES D'UN OCEÀ. FOTOGRAFIES DE PABLO BERNABEU. El fotògraf Pablo Bernabeu ofereix aquesta magnífica col·lecció de fotografies després de diversos viatges a dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda, i el Perú per l'altre. Una exposició que se centra en les persones de tots dos pobles, en els seus rostres, en les mirades oposades, però complementàries, que descobreixen a l'espectador, les dues cares d'un mateix oceà. Coordina: Fundació Mútua Llevant. Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Exposició MODERNISME & INVENCIÓ, en la qual s'exhibeixen algunes peces representatives del Modernisme, màquines i instruments d'aquell coneixement que, contemporàniament a l'Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament. Coordina: Fundació Mútua Llevant. Calendari: Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020.

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.