Butlletí quinzenal del 7 al 16 de gener de 2021

 

 

Dilluns 11

20.15 h AULA DE DEBAT FEMINISTA – SESSIÓ ONLINE
Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/85816278431.
Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL, amb la xarrada online a càrrec d'Amelia Tiganus sobre “La prostitució en el cor de la quarta ona”. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Pròximes sessions: 1 febrer, 1 març, 19 abril, 3 maig, 7 juny de 2021. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.


 

Dimarts 12

9.00 h EXPOSICIÓ
Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.
Obertura de l'exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 22 de febrer de 2021.

 

19.30 h CINEMA - MÚSICA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença el cicle LES CANÇONS GUANYADORES DELS OSCARS amb la sessió “Màgia més enllà del "arco iris". Cançons més clàssiques entre les quals s'inclou la mítica “Somewhere over the rainbow” de “El mago de Oz”. Presenta: Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Calendari: 12 gener; 11, 16, 18 i 23 de març; 20 de maig de 2021. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Dijous 14

20.15 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Trobada i recital de l'associació de mestresses de casa i consumidors d'Alacant Lucentum. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 20.00 h POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comença la III Edició de POETRY SLAM – Alacant, un torneig de poetes que es va crear perquè la poesia no acabara en el paper. Són molts els poetes que decideixen usar la veu per a arribar a una audiència àvida d'emocions. Aquesta trobada mensual fa que el públic puga viure la poesia des dels seus seients. Poeta convidat: Nelo Curti. Coordina: Ágora Reix. Més informació: https://poetryslamalicante.com. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 14 gener, 11 febrer i 11 març de 2021. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'alicante. Organitza: Poetry Eslam Alacant.

 

Divendres 15

20.15 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Recital de Numen. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

 

Dissabte 16

18.00 h TALLER ONLINE
Comença el TALLER DE CREACIÓ PERIODÍSTICA. Intervenen: Sergio del Molino, escriptor i columnista; Estrella Alonso, Doctorada en Periodisme i professora de la Universitat de Valladolid; Antonio García Encinas, periodista de El Norte de Castilla; i Carlos Fidalgo, escriptor i periodista del Diario de León i director del taller. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://escuela.espacio17musas.com/course/taller-de-creacion-periodistica-como-contar-la-realidad-con-los-recursos-de-la-literatura/. Calendari: 16, 17, 19 i 20 de gener de 2021 Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: 17 Muses i Agència Mankell.

 

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició EL COMPROMÍS ARTÍSTIC DE JOAN COMMELERAN. Barcelona 1902-1992. La mostra ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Comissari: José Miguel Santacreu. Calendari: Del 12 de gener al 22 de febrer de 2021.

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESPÈCIES. L'UNIVERS DEL SABOR. USE CULINARI, PODER COSMÈTIC I REMEI MEDICINAL. A simple vista, per la seua aparença insignificant i la seua escassa grandària, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l'hora d'influir en la nostra història. A més d'aportar sabor i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials. Comissariat: Ángeles Ruiz i Josep Bernabeu. Calendari: Del 16 d'octubre de 2020 al 14 de gener de 2021.

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/1/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.