Butlletí quinzenal del 7 al 19 de juny de 2021

 

Dilluns 7

19.00 h CICLE - ONLINE
Comença el cicle LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "El Poema de Gilgamesh" (Anònim). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/el-poema-de-gilgamesh/. Pròximes sessions: 14, 21 i 28 de juny; 5, 12, 19, 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

20.00 h AULA DE DEBAT FEMINISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL, amb la sessió dedicada a "Anàlisi i Clausura del Curs 2020-21". Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revuelta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Formulari d'inscripció per a assistir amb alguna proposta: https://forms.gle/avpKq4JCcx8eKsVdA. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 

Dimarts 8

19:00 h CICLE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza el cicle INFOTOGRAFOS XI, amb la conferència "Estenograma" a càrrec d'Ilan Wolf. Coordina: Javier Serrano. Inscripció per a assistir presencialment completa. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 31 de maig, 1 i 8 de juny. Organitza: Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

Dimecres, 9

19.00 h CICLE ONLINE

Finalitza el cicle LLUITA DE GEGANTS, trobades didàctiques entre cantautors dirigit i presentat per Vicky Gastelo. En aquesta sessió comptarem amb Ismael Serrano. Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/ismael-serrano/. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

 

19.00 h DEBAT
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Debat públic "Persones majors durant la pandèmia. Protegides o maltractades?". Introdueix el debat: José Antonio Rabadán, Gerontólogo, Director d'ACP Hàbitat. Presenta: Carmen Sánchez Brufal, Presidenta Associació Controversia. Organitza: Associació Controversia.

 

 

Dijous 10

18.30 h PRESENTACIÓ
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació de l'obra del pintor Manolo Beltrán. Presenten: Loles Guardiola, Presidenta de l'associació artistes alacantins; Belén Estevan, Directora de projectes de la fundació de serveis familiars de la Comunitat valenciana. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

20.00 h POESIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitza la III Edició de POETRY ESLAM - Alacant, un torneig de poetes que es va crear perquè la poesia no acabara en el paper. Són molts els poetes que decideixen usar la veu per a arribar a una audiència àvida d'emocions. Aquesta trobada mensual fa que el públic puga viure la poesia des dels seus seients. Coordina: Àgora Reix. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Calendari: 22 d'abril, 13 de maig i 10 de juny. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'alicante. Organitza: Poetry Eslam Alacant.

 

Divendres, 11

TALLER DE SALUT ONLINE
Finalitza II VÍDEO-TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE amb la temàtica "Incorporar els llegums a la nostra alimentació", i amb la sessió "Aprendre a preparar Ensalada de fesols blancs". Coordina: Ángeles Ruiz García, Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. Docent col·laboradora: Cristina Jaime Gallart. Els enllaços es publicaran els dies que corresponguen. Calendari: 14, 21, 28 de maig, i 4, 11 de juny. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, i Càtedra d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 

18.30 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "La chica del andén 18". Autores: Beatriz Arias Conesa i Penélope Santana Ramos. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 

 

 

20:00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació del llibre "Sub facie saxea. Escrits sobre Alacant". Autor Antoni Biosca, professor del departament de Filologia Catalana. Intervenen: Marinela Garcia Sempere, directora del Departament de Filologia Catalana; i Antoni Mas Miralles, director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html. Organitza: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

 

 

Dilluns 14

18.00 h RECITAL GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Comencen ELS RECITALS DE GUITARRA FI DE MÀSTER. Intervenen: Eleanor Kelly, Anglaterra; Omar Jammoul, Síria; Jonas Egholm, Dinamarca. Coordina: Malena Durán. Calendari: 14, 15, 16 i 17 de juny. Organitza: Màster en Interpretació Guitarra Glásica.

 

 

 

19.00 h CICLE - ONLINE
Continua el cicle LECTURES/MASTERCLASS ELS CLÀSSICS SÓN AVUI a càrrec de Víctor del Árbol, amb la sessió "La Ilíada" (Homero). Coordina: Marina Vicente. Més informació i inscripcions: https://espacio17musas.com/courses/los-clasicos-son-hoy-la-iliada/. Pròximes sessions: 21 i 28 de juny; 5, 12, 19, 26 i 30 de juliol; 6, 13 i 20 de setembre. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

19.00 h AULA DE GRÈCIA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Continuen les activitats de l'AULA DE GRÈCIA, amb l'activitat RUMB A GRÈCIA. UN VIATGE LITERARI i la presentació del llibre "Mil viajes a Ítaca: Una visión personal sobre Grecia" (Edicions Casiopea, 2017) d'Ana Capsir. Coordinadors: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Calendari: 14 i 28 de juny. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 

 

19.00 h RECITAL
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Festival de música  "Jo crec, sí que crec" dedicat a la fantasia. Presenta: Conchi Izquierdo. Organitza: Associació Crisálida.

 
Dimarts 15

18.00 h RECITAL GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen ELS RECITALS DE GUITARRA FI DE MÀSTER. Intervenen: Anne-Frédérique Gagnon, el Canadà; Hugo Enrique López, Mèxic; Juan José Rodríguez, Espanya; Diego Wentao, la Xina-Espanya. Coordina: Malena Durán. Calendari: 14, 15, 16 i 17 de juny. Organitza: Màster interpretació Guitarra Clàssica.

 

 

 

Dimecres, 16

18.00 h RECITAL GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Continuen ELS RECITALS DE GUITARRA FI DE MÀSTER. Intèrprets: Jara Benítez (Espanya), Marvin López (Mèxic) i Daniel Salceda (Mèxic). Coordina: Malena Durán. Calendari: 14, 15, 16 i 17 de juny. Organitza: Màster interpretació Guitarra Clàssica.

 

 

 

Dijous 17

18.00 h RECITAL GUITARRA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Finalitzen ELS RECITALS DE GUITARRA FI DE MÀSTER. Intérpretes: Hon Ho-Nam (Hong Kong), Walter Fida (Argentina) i Alfredo Amezcua (Mèxic). Coordina: Malena Durán. Coordina: Malena Durán. Calendari: 14, 15, 16 i 17 de juny. Organitza: Màster interpretació Guitarra Clàssica.

 

 

 

18.00 h PRESENTACIÓ LLIBRE
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40
Presentació del llibre "El intelectual plebeyo. Vocación y resistencia del pensar alegre". Intervenen: Antonio de Murcia, Universitat d'Alacant; Nuria Sánchez Madrid, Universitat Complutense de Madrid; Reme Perni, Universitat d'Alacant i Javier López Alós, autor del llibre. Coordina: Elena Nájera. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html. Organitza: Aula de Filosofia. Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

 

19:00 h CICLE ONLINE
Enllaç de la sessió: https://ua1.webex.com/ua1/onstage/g.php?mtid=e17b06a1132531cd0707f3bfc42258d83
[ATENCIÓ: EMPLENE ÚNICAMENT NOM, COGNOMS I CORREU ELECTRÒNIC I NO MODIFIQUE LA CONTRASENYA]
Finalitza el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió "La Catedral de València: principi i fi del Sant Caliz". Ponent: Dr. Jaime Sancho Andreu, Delegat de Patrimoni de la Catedral de València i de l'Arquebisbat de València. Coordina: Alejandro Cañestro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

 

Divendres, 18

19.00 h PRESENTACIÓ REVISTA
Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.
Presentació de la Revista Digital de Literatura, Arts, Ciències i Pensament "El Cantarano". Un projecte cultural d'accés lliure i gratuït que inclou edicions i reedicions de llibres, articles d'actualitat, efemèrides, entrevistes, ressenyes, exposicions, experiències de viatges, visites i descobriments, i textos de creació literària. Intervenen: Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; Consuelo Jiménez de Cisneros y Baudin, editora del Cantarano; Francisco Mas-Magro, assessor i col·laborador del Cantarano; Ana Satorre Pérez, directora de la Casa de Cultura de Crevillent. Coordina: Consuelo Jiménez de Cisneros y Baudin. L'acte es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Casa de Cultura de Crevillent. Organitza: Revista digital "El Cantarano".

 

Exposicions

Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ESCRIPTORS DE LLUMS EN LA SEU XII. Després de l'aturada del 2020, els Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant tornen de nou en aquest any atípic a exposar els seus treballs fotogràfics en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Comissari: Javier Serrano, president d'ELUA. Calendari: del 10 de maig al 28 de juny.

 

 

Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

Exposició ALQUÍMIA VEGETAL. PILAR SALA. Es tracta d'un treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys, amb les plantes del seu entorn. Si està interessat en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon: 651 016 174. Nombre màxim de persones per visita 10. Calendari: del 7 de maig al 26 de juliol.

 

 

 

Exposicions virtuals

GEONIGHT 2021. WOMEN GEOGRAPHERS AND SCIENCE. GEÒGRAFES I CIÈNCIA. Exposició virtual vinculada amb el 9 d'abril-Geonight 2021 o Geonuit 2021, "La nit de la Geografia". Els cartells d'aquesta exposició van ser elaborats per a la Trobada científica de joves geògrafes celebrat el 9 de febrer de 2021, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Durant aquest segle, són diverses les dones viatgeres que van realitzar descripcions dels llocs que visitaven i, fins i tot, elaboraven la cartografia. Obres amb tal rigor científic que van arribar a ser presentades en congressos de Geografia. Més informació: https://www.geonight.net.

 

EL FUTUR S'ESCRIU AMB R. Exposició virtual cedida per la Fundación Mutua de Levante que presenta l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta. La contaminació per l'abús de materials inorgànics és un fet dramàtic. Des que va començar la fabricació del plàstic en 1950 s'han produït més de 8 mil milions de tones. Molts articles fabricats amb aquest material s'usen de manera efímera, però la seua desaparició dura dècades. Coordinació: Fundación Mutua de Levante.

 

 

Cursos / Tallers

Tallers del Servei de Cultura de la UA. https://cultura.ua.es/es/talleres/2020-21/2/lista-de-talleres-culturales.html.
Curs de llengua romanesa dirigida a xiquets romanesos (Associació d'Amics de Romania ARIPI).

L'assistència a les activitats organitzades per la Seu és lliure fins a completar la capacitat de les sales, segons les normes de seguretat respecte al COVID-19. Només per a aquells actes que necessiten inscripció prèvia es donarà prioritat als inscrits sempre que arriben amb puntualitat, en cas contrari perden el seu dret a la plaça.

Els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina web: http://web.ua.es/sedealicante/.