Saltar apartados

CONTEMOS CÓMO PASÓ

 

Un projecte de la Seu Ciutat d’Alacant i l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant

A partir de la publicació del nou llibre de Juan Antonio Ríos Carratalá, catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d’Alacant, Contemos cómo pasó. Imágenes y reflexiones de una cotidianidad (1958-1975), en el qual l’autor planteja una reflexió sobre la memòria vinculada a la quotidianitat dels qui van ser adolescents durant els últims anys del franquisme, sorgeix la necessitat de construir un arxiu de la memòria de la vida quotidiana d’alacantins i alacantines en els últims anys del franquisme, una història que ha sigut freqüentment invisibilitzada davant l’impacte dels grans fets i esdeveniments.

Per aquest motiu la Seu de la Universitat d’Alacant, juntament amb l’Arxiu de la Democràcia, obri un procés de recollida de material gràfic (fotografies, cartells i d’altres) d’escenes de la vida quotidiana a Alacant en els últims anys del franquisme (1960-75), per a construir un arxiu visual.

L’objectiu és recopilar el nombre màxim de fotografies amb la finalitat de fer-ne una selecció per a editar un volum en la col·lecció “Orbit” del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant i, si escau, compondre una exposició fotogràfica a la Seu Ciutat d’Alacant.
Tot el material rebut es dipositarà a l’Arxiu de la Democràcia.

El procés d’elaboració de l’arxiu fotogràfic anirà sent arreplegat mitjançant la pàgina de Facebook “Contemos cómo pasó” a Alacant.

Recollida d’imatges
 • Preferentment
  • Presencialment a la Seu Ciutat d’Alacant, edifici Sant Ferran, a través de la consergeria per a l’equip de la UA que s’encarregue de la digitalització.
  • Per correu postal a l’adreça Seu Ciutat d’Alacant, C/Sant Ferran, 40. A l’atenció de Virginia Carrión (adjuntant el document d’autorització d’imatges signat).

Document d’autorització d’imatges

 • Opcionalment
  • Per correu electrònic a l’adreça contemoscomopaso@ua.es (adjuntant el document d’autorització d’imatges signat i escanejat).
  • Mitjançant el formulari següent:

https://cvnet.cpd.ua.es/uaCuestionarios/preguntas.aspx?idcuestionario=8545&idioma=es

 

Adreces del projecte
 
Característiques de les imatges
 1. Haver sigut preses a la província d’Alacant durant el període 1960-1975.
 2. Que la temàtica es relacione amb qualsevol aspecte de la quotidianitat durant aquest període.
 3. Que siguen de propietat particular.

 

És important que les fotografies continguen les dades personals de la persona donant i una breu descripció de la imatge (data aproximada, lloc, esdeveniment o situació...).

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464