Saltar apartados

CONÈIXER ELS NOSTRES AUTORS

La Cívica - Escola Valenciana amb 26 Lletres vol oferir aquest cicle amb l'objectiu de col·laborar dins de les nostres possibilitats, a donar a conèixer i apropar la literatura dels nostres autors/autores al públic general amb la finalitat de facilitar el seu coneixement i lectura.

És per tot això que hem creat aquest cicle amb la col·laboració del Secretariat de Promoció del Valencià de la Universitat d'Alacant per tal de compartir tota mena de propostes engrescadores de les diferents editorials que treballen a l'abast del món de les lletres i amb autors nostres. 

«apropa a la visió intensa, apassionada, analítica, sorpresiva i tendra d'aquestes persones que diàriament fan acte de fe i d'empeny a crear un univers propi compartit per mitjà del qual s'evadeix del món real o il·lusió de sinceritat..."

 

Calendari

Dijous 27 gener de 2011

SILVESTRE VILAPLANA. L'estany de foc (Edicions Bromera).

L'estany de foc, el relat d'un dels episodis més sagnants de la Inquisició a les nostres terres. L'últim exemplar d'un llibre prohibit desencadenarà la persecució més gran feta mai contra una obra escrita i els seus posseïdors.

 

Dijous 10 febrer de 2011

ÀNGELA MENAGES I JOAN LLUÍS MONJO. Els Valencians d'Algèria (1830-1962) (Edicions del Bullent).

Els Valencians d'Algèria (1830-1962). Memòria i patrimoni d'una comunitat emigrada és un estudi sobre la presència valenciana dins de l'excolònia francesa d'Algèria. Així mateix reivindica el patrimoni cultural que la comunitat que emigrà a aquell país ha aportat al poble valencià. Està basat principalment en entrevistes realitzades a persones que d'una manera o d'altra han conegut aquella realitat.

 

Dijous 10 març de 2011

CARME MIQUEL. La mel i la fel. (Tàndem Edicions).

La mel i la fel, narra unes històries personals que l'autora situa en la comarca de la Marina Alta, a les acaballes del segle XIX. Les experiències vitals de les protagonistes, mare i filla, constitueixen un cant a la vida i són els eixos centrals d'un relat que ens mostra un món d'emocions, de rivalitats i de lluita per la supervivència expressades des de la quotidianitat dels quefers i els costums d'un poble.

 

Dijous 14 abril de 2011

MANEL RODRÍGUEZ. Lletra per a un àlbum. (Pagès Editors).

Lletra per a un àlbum, guanyador del IV Premi Maria Mercè Marçal de poesia. A través dels 32 poemes que componen aquest nou poemari, l'autor de Música del sentit ens deixa la seua empremta més autobiogràfica, i s´apropa a la seua infantesa, de la qual recupera fragments de cançons, expressions i episodis evocadors.

 

Dijous 12 maig de 2011

JORDI RAÜL VERDÚ. Rondalles de Cresol. (Editorial Marfil).

Rondalles de Cresol, és una col·lecció de llibres dirigits als més menuts, que recullen diferents rondalles populars arreplegades directament de les persones més grans.  Actualment compta amb quatre títols: Peret de poca por, La tia Misèria, La criadeta i finalment, La història de Venturet.

 

Dijous 9 juny de 2011

DAVID REIG. Canta, toca i balla. (Omnes Band).

Canta, toca i balla, és un recull de 108 cançons populars valencianes i d'autor, amb instrumentacions per a primària i secundària. Selecció del repertori, utilització d'instruments, criteris formals, procés d'elaboració de les instrumentacions, com treballar-les en classe, opinions dels alumnes i fonts del repertori.

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h.

 

Coordinador

Ismael Vicedo

 

Més Informació

La Cívica - Escola Valenciana

C/ Perú 16, bloc 2 local esquerra. 03008. Alacant

Tel. 607 930 565 // 965 923 145.

A/e: lacivica@lacivica.cat  / www.lacivica.cat

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464