Saltar apartados

CONFERÈNCIES SOBRE EL CONCILI VATICÀ II

Concili Vaticà II 

He pensat que iniciar l'Any de la fe coincidint amb el cincuentenario de l'obertura del Concili Vaticà II pot ser una ocasió propícia per a comprendre que els textos deixats en herència pels Pares conciliessis, segons les paraules del beat Juan Pablo II, “no perden el seu valor ni la seua esplendor". És necessari llegir-los de manera apropiada i que siguen coneguts i assimilats com a textos qualificats i normatius del Magisteri, dins de la tradició de l'Església. [...]

 

Assec més que mai el deure indicar el Concili com la gran gràcia de la qual l'Església s'ha beneficiat en el segle XX. Amb el Concili se'ns ha oferit una brúixola segura per a orientar-nos en el camí del segle que comença”. Jo també desitge reafirmar amb força el que vaig dir a propòsit del Concili pocs mesos després de la meua elecció com a Successor de Pedro: “Si ho llegim i acollim guiats per una hermenèutica correcta, pot ser i arribar a ser cada vegada més una gran força per a la renovació sempre necessària de l'Església”.

 

Benedicto XVI

Porta fidei, 5

 

Calendari

Dijous 8 novembre de 2012

Als 50 ANYS DEL CONCILI. TEOLOGIA I HERMENÈUTICA DEL VATICÀ II. Vicente Botella Cubells, Vicedegà i professor de la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer” (València).

Galeria de fotos.

 

Dijous 15 novembre de 2012

LA DOCTRINA DEL CONCILI SOBRE LA REVELACIÓ. Francisco Conesa Ferrer, Professor del Seminari Teologado (Alacant) i Vicari General de la Diòcesi Oriola-Alacant.

 

Dijous 22 novembre de 2012

LA VISIÓ SOBRE L'ESGLÉSIA EN EL CONCILI. Santiago Madrigal Terrazas, Professor de Teologia de la Universitat Pontifícia de Comillas (Madrid).

 

Dijous 29 novembre de 2012

LA VISIÓ SOBRE EL MISTERI DE MARÍA EN EL CONCILI. Pedro Luis Vives Pérez, Rector i Professor del Seminari Teologado (Alacant).

 

Dijous 13 desembre de 2012

LA VISIÓ SOBRE L'HOME EN EL CONCILI. Martín Gelabert Ballester, Professor de la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer” (València).

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h.

 

Lloc

Seu Ciutat d'Alacant

 

Organitza

Institut Superior de Ciències Religioses Càtedra Loaces.

 

Els teus comentaris

Pots incloure els teus comentaris sobre aquesta activitat en Xarxa social Facebook Segueix-nos.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464