Saltar apartados

EL LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VI: LA VIDA QUOTIDIANA EN L'EGIPTE DE FA 4000 ANYS

Fotògraf: Pedro García Barbudo

El curs pretén acostar-nos als aspectes més quotidians de la vida en l'antic Egipte a través del recorregut per les seues ciutats, el mobiliari i els objectes presents en les seues llars, l'alimentació i els costums culinàries, o l'estètica i la moda a través de la indumentària , per a finalitzar amb una mostra de les peces més singulars presents en les principals col·leccions museístiques del món.

 

Calendari

Dijous 9 maig de 2013

L'URBANISME EN L'ANTIC EGIPTE: CIUTATS I PALACIOS. Recorregut històric pels principals jaciments i monuments urbanístics dels habitants del Valle del Nil, on es destacaran aquells aspectes i característiques que ens permeten acostar-nos a la realitat de les ciutats de l'època dels faraons.

 

Dijous 16 maig de 2013

EL MOBILIARI EN L'EGIPTE FARAÒNIC: MOBLES DEL MÉS ENLLÀ PER Al MÉS ENÇÀ. A través dels aixovars conservats en extraordinàries condicions en les tombes egípcies, podem fer-nos una idea de tots aquells elements de mobiliari i efectes personals que componien l'òrbita quotidiana en la llar egípcia. 

 

Dilluns 20 maig de 2013

EL MENJAR EN L'ANTIC EGIPTE: ALIMENTS I CUINA. Gràcies a la multitud de textos i representacions, així com elements conservats de la cultura de l'Antic Egipte, és possible conèixer i fins i tot reconstruir la dieta i els seus mil·lenaris costums culinàries.

 

Dijous 30 maig de 2013

LA INDUMENTÀRIA EN L'ANTIC EGIPTE. El clima egipci es caracteritza per una calor i sequedat extrems, però també pel frio del desert. Els egipcis van saber adaptar-se perfectament a aqueixes condicions, sense oblidar en cap moment l'estètica i la moda al llarg dels segles. 

 

Dijous 6 juny de 2013

ELS TRESORS DE L'ANTIC EGIPTE  I LES PRINCIPALS COL·LECCIONS EGIPTOLÒGIQUES. Els tresors de l'Antic Egipte es troben repartits per tot el món, però també multitud d'altres objectes i testimoniatges que per la seua singularitat o importància mereixen ser destacats. Mitjançant un recorregut per les principals col·leccions museístiques es donaran a conèixer algunes de les peces més significatives d'aquesta cultura mil·lenària. 

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h.

 

Certificació

Certificat de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE). Per a l'obtenció del Certificat de l'ICE es precisarà una assistència mínima del 80 % i l'abonament d'unes taxes.

 

Inscripcions

 

Docència

Zulema Barahona Mendieta

 

Coordinadora

Carolina Doménech Belda

 

Organitza

Seu Ciutat d'Alacant

 

Els teus comentaris

Pots incloure els teus comentaris sobre aquesta activitat en Xarxa social Facebook Segueix-nos.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464