Saltar apartados

PARLEM D'ÀFRICA

Cicle monogràfic que pretén acostar la realitat del continent africà a la població alacantina a través de l'experiència i els coneixements de sis personalitats referents en diferents àmbits, sempre sota el marc geogràfic africà i des de la perspectiva de la informació/comunicació que es duu a terme sobre aquest continent en la societat espanyola.

 

Calendari

Dilluns 3 de febrer de 2014

PARLEM D'IMMIGRACIÓ. Nicolás Castellano, periodista de Cadena Ser especialitzat en processos migratoris i països del Sud amb una llarga experiència en la cobertura de catàstrofes naturals, crisis alimentàries i periodisme social. Ha rebut nombrosos premis i és coautor de l'àudio-lliure El meu nom és ningú.

Galeria de fotos.

 

Dilluns 10 de febrer de 2014

PARLEM DE PERIODISME. Xavier Aldekoa, periodista freelance resident a Sud-àfrica i corresponsal per al continent africà, entre altres mitjans, de La Vanguardia i TeleSur. Autor de nombrosos reportatges i informacions al llarg de tot el continent.

Més informació

Galeria de fotos (1, 2).

 

Dilluns 17 de febrer de 2014

PARLEM DE CINEMA. Beatriz Leal, professora de cinema a Estats Units, col·laboradora habitual de la secció de Cultura del portal web especialitzat a Àfrica Guinguinbali, entre uns altres, i experta en cinema africà.

Galeria de fotos (12.).

 

Dilluns 24 de febrer de 2014

PARLEM DE LES REVOLUCIONS ÀRABS. Beatriz Mesa, periodista freelance, corresponsal de Cadena Cope i d'El Periódico de Catalunya en el Magrib. Resident a Rabat, en els últims anys ha seguit molt d'a prop les revolucions àrabs i el creixement de l'islamisme tant en el seu vessant més moderat com en la seua expressió més radical en forma de terrorisme yihadista del que és experta.

Retransmissió en directe | Galeria de fotos.

 

Dilluns 3 de març de 2014

PARLEM DE CONFLICTES. Chema Caballero, exmisionero Javeriano. Va ser  director del programa de rehabilitació de xiquets soldat a Sierra Leone, país en el qual ha viscut durant diversos anys. Ha publicat multitud d'estudis i monografies sobre la matèria. En l'actualitat realitza treballs de consultor per a diferents institucions en països en conflicte i és coautor del blog Àfrica no és un país del periòdic El País.

Retransmissió en directe | Galeria de fotos.

 

Dilluns 10 de març de 2014

PARLEM DE DONA. Remei Sipi, nascuda en Rebola (Guinea Equatorial) és escriptora, diplomada en Educació Infantil i Dret i especialista en dona i gènere. És editora i autora de diversos llibres, com Les dones africanes, incansables creadores d'estratègies (1997); Contes africans, immigració i gènere. El cas de Guinea Equatorial (2004), Contes bubis de Guinea Equatorial (2005), El secret del bosc (2009).

Retransmissió en directe | Galeria de fotos.

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h. a la Seu Ciutat d'Alacant.

 

Certificació

Certificat de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE). Per a l'obtenció del certificat es precisarà una assistència mínima del 80% i l'abonament de les seues taxes.

 

Inscripció

Formulari

 

Coordinen

José Naranjo, periodista especialitzat a Àfrica i Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant.

 

Col·labora

Departament de Filologies Integrades de la UA.

 

Organitza

Seu Ciutat d'Alacant

 

Més informació

La Seu Ciutat d'Alacant acosta la realitat d'Àfrica als alacantins - Actualitat Universitària - 30/01/2014.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464