Saltar apartados

CICLE CINEMA IRANIÀ. CINEMA DE TEMÀTICA IRANIÀ REALITZAT PER DIRECTORS NO IRANIANS

Calendari

Dimecres 14 maig de 2014

NASSEREDIN SHAH AND HIS 84 WIVES (2011, 58 min.) Versió en anglès original. Una pel·lícula de Beate Petersen.

En 1842, l'hereu al tron d'Iran quan tenia 11 anys va rebre una càmera de la reina Victoria d'Anglaterra. En les dècades següents es va documentar la seua vida, deixant al descobert als ulls del públic el que mai s'haguera vist d'una altra forma. "Nasseredin Shah i els seus 84 esposes" es basa en les fotografies preses pel propi Shah amb la incorporació magistral de diverses seqüències d'animació. Explica la història de la rivalitat i les intrigues dins del palau, dels assassinats, la corrupció, la lluita pel poder polític i com es vivien les relacions d'Iran amb Europa. La pel·lícula és una anàlisi subtil de com després d'una època, considerada de gran desenvolupament a Iran durant els segle XVI i XVII, les coses van arribar a ser com són després d'un convuls segle XVIII i XIX a Iran, tot açò sense perdre la perspectiva històrica que amb massa freqüència es passa per alt i posant en relleu l'el influent paper exercit per les dones en els orígens de l'Iran modern.

 

Dimarts 20 maig de 2014

BAB'AZIZ. EL SABIO SUFÍ (2005, 96 min.) Versió en castellà. Una pel·lícula de Nàixer Khemir.

Bab'Aziz – El príncep que contemplava la seua ànima és la història d'un derviche cec anomenat Bab'Aziz i la seua néta, Ishtar. Junts vaguen pel desert a la recerca d'una gran reunió de derviches que té lloc una vegada cada trenta anys. Amb la fe com la seua única guia van transcorrent els dos dies de viatge a través del desert. Per a mantenir entretinguda a Ishtar, Bab'Aziz recrea l'antiga història d'un príncep que va renunciar al seu regne amb la finalitat de romandre al costat d'una tolla en el desert contemplant la seua ànima. El conte es desenvolupa entreteixint històries que s'entrecreuen a l'estil dels contes de les Mil i una nits on dins de cada conte sorgeix un altre, com el conte d'Osman, que anhela a la bella dona que va conèixer en el fons d'un pou o Zaid que cerca a la dona jove i encantadora que va fugir d'ell després d'haver sigut seduïda per les seues cançons. Una història en la línia de la més pura tradició màgica de la cuentística oriental. Filmada Tunísia i Iran.

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h.

 

Coordina

José Francisco Cutillas Ferrer

 

Organitza

Seu Ciutat d'Alacant

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464