JORNADES MENTRE DORMÍEM: VISUALITATS EXTREMES ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I EL FEMINICIDI

Fotògrafa: Regina José Galindo

Les jornades Mentre dormíem: visualitats extremes enfront de la violència de gènere i el feminicidi pretenem mostrar, a través de diferents xarrades, com artistes  llatinonamericanes i españoles han desafiat totes les formes de mirar el cos femení, subvertint-ne la invisibilitat, generant vincles de sensibilització en l'opinió pública i brindant una oportunitat única per a desarticular els rols i els estereotips de gènere en les seues creacions artístiques de videoart . L'art contemporani pot servir com a altaveu per a denunciar qüestions socials i possibilitar aproximacions innovadores al tema de la igualtat.

 

Calendari (cartell PDF)

Dimarts 24 de novembre de 2015

Ponència impartida per Irene Ballester Buigues, amb una durada de tres hores, acompanyada per la visualització de diferents vídeos d'artistes com Valeria Andrade, Esther Achaerrandio, Lorena Amorós, Empar Cubells, entre d’altres.

Artista convidada: Pepa Espasa “Un cant a l´esperança”

 

Dimecres 25 de novembre de 2015

Ponència impartida per Irene Ballester Buigues, amb una duració de tres hores, acompanyada per la visualització de diferents vídeos d'artistes com Regina José Galindo, Teresa Serrano o Lorena Wolffer, entre d’altres.

 

Horari

Les sessions tindran lloc de 17 a 20 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordinació

Irene Ballester Buigues

 

Organitza

Museu de la Universitat d’Alacant (MUA).