Saltar apartados

ANHELS I HOMENATGE. PINTURES D'ANTONIO MARCILLA

Aquesta mostra representa l'humil homenatge d'un amateur cap als seus admirats i inassolibles mestres i un exemple dels gratificants moments que ha passat component aquestes imatges, que a voltes corresponen a lliures interpretacions i barreges d'estils i distorsions, sense un altre ànim que intentar un resultat plàstic agradable i gaudir fent-ho.

 

Exposa

Antonio Marcilla

 

Calendari

Del 5 al 29 de setembre 2016

Inauguració: Dilluns 5 de setembre a les 20:00 h.

Sala Miguel Hernández

 

Galería de fotos

 

Entrevista a Antonio Marcilla autor de "Anhels i homenatges"

La Seu Ciutat d'Alacant inaugura el Curs Acadèmic 2016-17 amb un nou programa d'exposicions on es combinen l'art, la ciència i la història. La Sala Miguel Hernández comença la seua activitat amb la mostra “Anhels i homenatges” d'Antonio Marcilla, enginyer químic i professor de la Universitat d'Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant (SUCA): En quin moment un professor d'enginyeria química es veu impulsat a pintar?, Des de quan assegues aquesta necessitat?
Antonio Marcilla (A. m.): Molt abans de conèixer la química i l'enginyeria, vaig sentir l'impuls de pintar. Vaig començar, com tothom, en l'escola. Quan era xicotet, la meua germana, alguna cosa major, pintava a casa a l'oli, i veure el que es podia fer barrejant colors em fascinava. Des de llavors, amb alts i baixos, he anat garabateando i pintant tota la meua vida.

(SUCA): Per què el títol d'aquesta exposició? Quins són els teus anhels i els qui són els teus referents en art?
(A. m.): M'encantaria poder dibuixar i pintar com els grans pintors (i com a molts dels no tan coneguts), aqueixos són els meus anhels. Quan admire les seues obres i veig que cada pinzellada té el seu sentit, em quede maravillado. He passat per moltes etapes. Vaig començar amb els clàssics (de xicotet), em vaig passar als surrealistes de jove. Els vaig combinar amb els impressionistes, costumistes, realistes, hiperrealistas, em vaig trobar més tard amb els cubistes. Però si haguera de quedar-me solament amb un pintor seria amb Van Gogh.

(SUCA): L'obra que presentes és figurativa. Què és el que et porta a aquesta elecció enfront de la pintura abstracta?
(A. m.): El més que m'he acostat a ella és amb el cubisme, que m'està atraient molt últimament, però em segueix agradant molt pintar coses senzilles i quotidianes, amb un estil impressionista o realista. Tinc imatges d'aquest tipus gravades en la ment i m'interessa plasmar-les. Des del meu punt de vista, el món quotidià i el figuratiu tenen una plasticitat inacabable.

(SUCA): Després de les Primeres Avantguardes artístiques, el bodegón ha quedat una miqueta oblidat. A quin crees que es deu aquest canvi de gust? Quina fascinació et produeix aquest gènere per a emprar-ho en la teua obra?
(A. m.): Com et deia, trobe una gran satisfacció pintant coses, objectes i costums antics. No sé molt bé perquè, però em quede sempre impactat enfront d'una tinaja, un cànter, un càntir, un morter o un porró, una frasca, una azada, unes espardenyes i coses així. Em recorden la meua infància i la meua joventut i em segueix agradant trobar-me entre elles, potser per açò les pinte.

(SUCA): Què és per a tu l'art i la pintura? Quin són els teus projectes en aquest camp en un futur?
(A. m.): Per a mi l'art és una forma de satisfer la necessitat de comunicació que tots tenim. Suposa un plaure per al qual ho crea, però no tindria sentit sense els quals ho apreciem. M'agradaria poder dedicar-li més temps i confie que prompte puga ser així. Desitjaria experimentar amb noves tècniques, estils i materials, encara que el que em segueix motivant és intentar plasmar les composicions que cree imaginar.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464