Saltar apartados

EL TEMPS GRAVITA. PEDRO P. GIMENO

“En les obres de Pedro P. Gimeno encara no sé si vull “veure alguna cosa” o si em limite a gaudir del color. Sent que el color m'absorbeix i que he de formar part de les noves formes, del que va ser i ja no és, absència i presència: matèria, color i… poesia. Al final, la poesia i la pintura seran una mateixa cosa”.

P. Arranz, crítica i pintora artística

www.pedropgimeno.com

 

Calendari

Del 2 de novembre a l'1 de desembre de 2016

Obertura: 2 de novembre a les 20:15 h.

Sala Miguel Hernández.

 

Galeria de fotos

 

Entrevista a Pedro P. Gimeno, autor de "El Temps Gravita"

La sala d'exposicions Miguel Hernández de la Seu Universitària, Ciutat d'Alacant inaugura el mes de novembre la mostra de Pedro P. Gimeno. Pintor biarense amb quasi quaranta anys de trajectòria artística, format en l'Escola de l'Hort de Xocolater d'Elx al costat de pintors de reconegut prestigi com Sixto Marco i Albert Agulló. En la seua línia informalista de tall poètic, Pedro proposa una exposició on el color és el  màxim protagonista de l'obra.

Seu Universitària. Ciutat d'Alacant (SUCA): ¿Per què l'elecció del  títol “El temps gravita”?
Pedro P. Gimeno (PPG):
El títol d'aquesta exposició, “El temps gravita”, naix arran de quan vaig començar, i seguisc fent, una sèrie d'aquarel·les amb forats, collage i tinta xinesa. Ve donat aquest nom d'una frase de l'escriptor Julio Llamazares, del que sóc fidel lector pel seu lirisme, la seua visió del temps que ens delimita i pel tracte dels records perduts, que amb l'edat ens van afectant més. Per aquest motiu alguns dels títols de les meues obres siguen també trossos de frases d'alguna de les seues novel·les.

SUCA: La teua creació artística es fonamenta en l'expressionisme abstracte de caràcter poètic, més proper, per exemple, a Zóbel. ¿Què t'aporta l'abstracció a l'hora d'enfrontar-te al procés artístic?
PPG:
Jugar amb les textures i el color; conjuminar el foc i l'aigua; compaginar la poesia i la matèria en un puzle que al final tot encaixa en les meues abstraccions, en la llibertat creativa de les meues obres sense referència externa. Aqueixa és la gran aportació poètica i colorista que em produeix el procés artístic.

SUCA: Parla'ns una mica dels teus començaments. ¿Com va ser la teua experiència en l'Escola de l'Hort del Xocolater i les teues relacions amb el Grup d'Elx?
PPG:
Per la meua professió, vaig estar vivint a Elx durant uns 25 anys. Allí vaig arribar a mitjan anys 70, i aqueixa va anar just l'etapa inicial del meu pas per la pintura. Vaig tenir la sort de conèixer i contactar amb diversos pintors del Grup d'Elx, com Sixto Marco i Alberto Agulló, amb els qui vaig mantenir una bona amistat, visitant els seus estudis i coneixent els seus treballs.                                                                                     

En aquest temps també vaig tenir l'oportunitat de passar per l'Escola de l'Hort del Xocolater, en la qual va anar el meu professor  el pintor Ramón Díaz Padilla, del que guarde grats records i sincera amistat. Així mateix, en aqueixos anys a Elx, vaig mantenir relació artística amb altres pintors coneguts, com Juan Llorens, Ulisses Blanco, Carmelo Trenado,… i uns altres provinents de l'Escola  del  Xocolater, com aª M Dolores Mulá, Antonia Soler,… amb els qui vaig compartir “escenari artístic”.

A la fi dels anys 70 i en els 80, a Elx es va viure una època rellevant en l'art i la cultura, i de la qual vaig tenir el privilegi de viure i participar.

SUCA: Com a pintor, i davant la utilització de les noves tecnologies en la creació artística contemporània, ¿com veus el paper de la pintura en l'actualitat i el seu futur?
PPG:
No podem obviar que avui dia es copia molt del fet. L'art, i en aquest cas la pintura, no ha d'acomodar-se a èpoques passades. La creació artística avui i sempre ha de basar-se en la imaginació, en la cerca de noves tècniques i a aprofitar les noves tecnologies. Crec que per açò l'art perviu i sobreviu a  totes les crisis en més o menys mesura. Però hem d'acceptar que en aquests últims anys s'ha produït molt art contemporani; s'han construït molts museus i centres d'exposicions; s'ha escrit i parlat molt d'art; s'ha acostat l'art al públic per a fer-ho partícip; cada vegada hi ha més escoles i tallers de pintura a nivell popular i gent pintant, creant. L'ajuda oficial i el suport popular ha de ser el futur de l'art.

SUCA: Per a acabar, ¿quins són els teus objectius en el terreny artístic i que t'agradaria aconseguir?
PPG:
Qui visite el meu web veurà que he discorregut per diversos corrents artístics (avui em situe en l'abstracció quasi poètica per sentiment, per color i per   independitzar la meua obra de qualsevol referència externa). He treballat amb moltes tècniques, investigant, des de l'oli inicial passant per l'acrílic fins al pastís, la fusta, l'argila, el metacrilat, la fotografia, el collage, la tinta, l'aquarel·la, etc. Mai m'he acomodat.

Volguera seguir gaudint molts anys amb la creació, amb la recerca i amb la poesia, a més m'agradaria poder contagiar aquesta creativitat a altres persones, arribar a més gent.  Açò significaria que seguiria estant “viu”.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464