Saltar apartados

POBRESES I DESIGUALTATS

 

Un dels fenòmens que més preocupen en els últims anys és el de la desigualtat, no solament per experimentar un creixement tan imparable com acusat, sinó pels efectes devastadors que genera en les societats i les pertorbacions que alimenta sobre el futur.

Espanya és el país de l'OCDE on més ha avançat la desigualtat, però també on més s'ha ampliat la pobresa, una combinació altament perillosa, com vénen destacant estudiosos i centres de recerca unànimement, generant importants distorsions en la societat, en ampliar la fractura social i trencar elements essencials de cohesió, els efectes de la qual són visibles.

Ens proposem conèixer i emmarcar els processos de desigualtat i les seues conseqüències més destacables, en termes de pobresa i exclusió social, de la mà de rellevants investigadors i responsables institucionals en diferents escales, que vénen desenvolupant un treball molt important en aquest camp.

 

Calendari

Dimarts 13 de febrer de 2018
INSUPORTABLE DESIGUALTAT A ESPANYA: ¿FINS A QUAN? Carlos Pereda, Sociòleg del Col·lectiu IOE, equip que elabora el Baròmetre Social d'Espanya.

Galeria

Dimarts 13 de març de 2018
LA PARADOXA DE LES DESIGUALTATS EN MORTALITAT A EUROPA. Ana Rico, Científica titular, Escola Nacional de Sanitat, Institut de Salut Carlos III de Madrid.

Galeria

Dimarts 17 d'abril de 2018
EL ROSTRE DE LA DESIGUALTAT: LA POBRESA INFANTIL. Conrado Moya, codirector del postgrau sobre “Infància i joventut en risc social” de la UA, Tècnic de la Sindicatura de Greuges de la Comunitat Valenciana especialitzat en menors.

Galeria

 

Dimarts 15 de maig de 2018
ALTERNATIVES INSTITUCIONALS I SOCIALS A LA COMUNITAT VALENCIANA. Ángel Lluna González, Síndic de Greuges adjunt de la Comunitat Valenciana, i Xavi Uceda i Maça, Delegat del Consell per al model social valencià.

Galeria

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:00h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordina

Carlos Gómez Gil, professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA.

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464