Saltar apartados

SARSUELA A LA SEU

 

Data
Divendres 9 de març de 2018, a les 20:00 h.

 

Lloc
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

 

Intèrprets
Helena Villalta, soprano
Luis Enrique Jimeno, tenor
Ania Chakhalyan, piano

 

Programa       

- DICITENCELLO VUIE……………………………………………………RODOLFO FALVO.

- TORNA A SURRIENTO……………………………………………..ERNESTO DE CURTIS.

- EL BARBERILLO DE LAVAPIÉS………………….........FRANCISCO ASENJO BARBIERI.

- TURANDOT “Signore escolta”………………………………..……...GIACOMO PUCCINI.

- RIGOLETTO “La donna è mobile”………………………………………GIUSEPPE VERDI.

- LA CHULAPONA “Duo”………………………………....FEDERICO MORENO TORROBA.

- LA RONDINE  “Canzone di Doretta”…………………….…………… GIACOMO PUCCINI.

- TURANDOT “Nessum Dorma”………………………………………...GIACOMO PUCCINI.

- LUISA FERNANDA  “Duo”………………….………......FEDERICO MORENO TORROBA.

- CHATEAU-MARGAUX “Vals de Angelita”……....… MANUEL FERNÁNDEZ CABALLERO.

- LA TABERNERA DEL PUERTO "No puede ser"………....……….…PABLO SOROZÁBAL.

- LA TAVIATA “Duo”……………………………………..……………..….... GIUSEPPE VERDI.

 

Helena Villata

Soprano. Llicenciada en Canto i Pedagogia del Cant en el Real Conservatori Superior de Música de Múrcia. Perfecciona els seus estudis en l'Escola Superior de Cant de Madrid i a través de Classes Magistrals per diferents països amb mestres com Miguel Zanetti, Juliette Bisé, Helmut Lips, Isabel Penagos, etc.

Després d'una llarga temporada dedicada a la interpretació escènica. Les seues capacitats artístiques la deriven cap a l'Adreça d'Escena, La  Regiduría i la Docència que compagina amb les seues intervencions líriques brillant en la interpretació d'oratorios i cançó de concert destacant el seu gira per EUA representant la música espanyola per ciutats com Atlanta, Filadèlfia, Washington D. de C., Nova York i  Boston.

Entre els teatres més importants d'Espanya en els quals ha actuat, cal esmentar l'Auditori Nacional, Teatre Monumental i Teatre de La Zarzuela de Madrid, Arriaga de Bilbao, Palacio de l'Òpera de la Corunya, Villamarta de Jerez, Arriaga de Bilbao, Campoamor d'Oviedo, Palacio de Festivals de Santander, Lope De Vega de Madrid, etc.

Ha cantat sota l'adreça d'Enrique García Asensio, Miguel Groba, Manuel Moreno Buendía, Víctor Pablo Pérez, Antonio Palau, etc.

 

Luis Enrique Jimeno

Tenor. Naix a Madrid. Estudia cant amb D. Julio Catania i amb Dª Mª Dolores Travesedo en l'Escola Superior de Cant de Madrid on es llicencia.

Ha cantat com a tenor protagonista les sarsueles "Els Esparvers", "La Tavernera del Port", "Luisa Fernanda", "La Dolorosa", "Els Clavells", "Katiuska", “El Sant de la Isidra”. "Gegants i Cabezudos" i "La del Manojo de Roses". Ha interpretat els rols de Paulino de "El Matrimoni Secret" de Cimarosa, Ernesto de "Don Pasquale" de Donizetti, el Comte d'Almaviva de "El Barber de Sevilla" de Rossini i Agenore de "Il Re Pastore" de Mozart. També canta el Camillo Rosillon de l'opereta de Lehar "La Vídua Alegre". Com a solista ha interpretat les "Set Paraules" d'Haydn, el "Et Deum" de Charpentier, el "Stabat Mater" de Dvorak i el "Requiem" de Mozart, aquest últim en la Catedral de l'Almudena de Madrid.

Realitza nombrosos concerts d'òpera i sarsuela per tota Espanya i en països com Filipines (Manila), Mèxic (Mèxic D. F. i Aguascalientes), EUA (Miami), Itàlia (Roma, Bolonya, Milà, Torí i Verona), Portugal (Lisboa i Porto), Països Baixos (Ámsterdam, Brussel·les i Luxemburg), el Marroc (Marraquech), Turquia (Istanbul), França (Hosegor) i Alemanya (Berlín, Stuttgart i Munich).

Actualment compagina la seua carrera de tenor amb l'adreça i la pedagogia.

 

Ania Chakhalyan

15 Anys d'experiència en l'ensenyament en diverses escoles de música a Madrid, llicenciada en piano en el Real Conservatori de Madrid, classes magistrals amb catedràtics com Ralph Murray Shaffer, Imre Rohman, Anatoli Povzun, Diego Cayuelas. Pianista en piano-bar Les Cuevas de Sèsam (Madrid).

Com a cantant en Carmina Burana en l'auditori de Madrid, obres musicals en Antológika, muntatge teatral en el musical Chicago, membre en l'Associació Tanguera. Actualment professora de piano i vocal coach en l'acadèmia Estels d'Alacant.

 

Coordina

María Marco

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

L'accés és lliure i gratuït fins a completar la capacitat de l'espai. Es prega puntualitat.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464