Saltar apartados

XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II

 

 

Calendari

Dilluns 14 gener de 2019, a les 19:00 h.
LES MILLORS I PITJORS PEL·LÍCULES DE 2018. Antonio Dopazo, Informació; Gonzalo Eulogio, Cadena SER; Augusto González, Informació TV; Antonio Sempere, especialista en cinema espanyol; i Ludivine Homo, Making of Blog.

Galeria

 

Dilluns 28 gener de 2019, a les 20:15 h.
50 ANYS DE L'ESTRENA DE GRUP SALVATGE. ELS WESTERN CREPUSCULARES FONAMENTALS. Mariano Sánchez Soler, escriptor, i Israel Gil, Aula de Cinema de la UA.

Galeria

 

Dilluns 25 febrer de 2019, a las 20:15 h.
20 ANYS SENSE KUBRICK. VIATGE PER UNA FILMOGRAFIA INOBLIDABLE. Francisco J. Ortiz, professor i divulgador, i Pascual Gozalvez, escriptor.
La naranja mecánica, 2001, Senderos de gloria, El resplandor, Espartaco, La chaqueta metálica... Difícil triar, veritat? Però ho anem a intentar. Entre tots tractarem de triar la millor pel·lícula d'aquest irrepetible director.


Dilluns 25 març de 2019, a las 20:15 h.
35 ANYS DE "1984". LA DISTOPIA EN EL CINEMA. Ludivine Homo, Cap de projectes audiovisuals i divulgadora, i José Vicedo, guionista i director de cinema.
Les distopies han servit sempre com a espill del nostre propi present i les nostres pors respecte al futur. Les prefereixes més clàssiques com La fuga de Logan, Mad Max o Soylent Green? Eres més de Desafío total, Robocop o 12 monos? O prefereixes les més recents com Distrito 9 o Dredd? Sigues més clàssic o modern, si gaudeixes amb un futur brut no et pots perdre aquesta cita.

Galeria de fotos

 

Dilluns 8 abril de 2019, a les 20:15 h.
28 ANYS DE "EL SILENCIO DE LOS CORDEROS". EL THRILLER MODERN. David Méndez Alcaraz, Cineasta i cinèfil, i David Fuentes Coso, Cinèfil i col·laborador del programa "Más que cine".
La pel·lícula de Jonathan Demme va guanyar els cinc oscars principals en 1991 i va iniciar el thriller modern més visceral. Van seguir obres com Seven, Memento, Fargo, L.A. Confidential, Sospechosos habituales, Pulp Fiction, Perdida, El sexto sentido, Promesas del Este, l'espanyola Tesis, Prisioneros... Quin és la teua favorita?

Galeria de fotos


Dijous 9 maig de 2019, a les 20:15 h.
50 ANYS DE "EASY RIDER, BUSCANDO MI DESTINO". LES ROAD MOVIES o PEL·LÍCULES DE CARRETERA. Augusto Gonzalez, Informació TV, i Rafa Gambín,Podcast Doble Sesión.
L'impacte de les aventures dels cabelluts Peter Fonda i Dennis Hooper va ser tal en presentar-se la pel·lícula a Cannes que el prestigiós festival es va inventar un premi per a ella: Millor òpera primera. Les road movies són un dels gèneres per excel·lència d'Hollywood, al costat del western, un dels quals millor retraten un país i un tipus de narració totalment emparentada amb el viatge iniciàtic de l'Odissea, on l'heroi no solament viatja físicament sinó també espiritualment. Thelma y Louise, A propósito de Schmidt, les espanyoles Carreteras secundarias i Vivir es fácil con los ojos cerrados, Malas tierras, Pierrot el loco, En el curso del tiempo, Una historia verdadera, El ultimo deber, Bajo el peso de la ley, El diablo sobre ruedas, Wanda, Carretera asfaltada en dos direcciones, Paris Texas, Incendies, Hacia rutas salvajes, Luna de papel, Estación Central de Brasil i tantes altres....¡Vaja! Aquest tema dóna per a una mica més que una xarrada.
Dilluns 20 maig de 2019, a les 20:15 h.
TOT EL QUE VA VOLER SABER SOBRE L'EXHIBICIÓ CINEMATOGRÀFICA EN SALES I MAI ES VA ATREVIR A PREGUNTAR. Iñaki Sáez, Odeon Cines, i Javier Caparros, Cines Kinepolis.
En aquesta xarrada no parlarem d'un gènere o un director sinó d'alguna cosa igualment important que és l'exhibició cinematogràfica...ja que per molt bona que siga una pel·lícula si no arriba als cinemes ni es distribueix bé per altres canals, dificilmente serà coneguda pel publique El perquè algunes pel·lícules mai arriben a la nostra ciutat o ho fan una setmana en una passada i molts altres misteris de l'exhibició intentaran ser aclarits per aquesta indústria en difícil equilibri entre negoci i art. Iñaki i Javier contestaran a les nostres preguntes i ens mostraran la seua lluita per a oferir la millor oferta cinematogràfica als alacantins. 

galeria de fotos

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h. excepte el 14 de gener que serà a les 19:00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordina

Luis López Belda

 

Organitza

Imajoven i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464