Saltar apartados

CONCERT DE VIOLONCEL I GUITARRA

 

Data

Divendres 24 de maig de 2019, a les 20:00 h.

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Intèrprets

Svetlana Tovstukha, violoncel
Eduard V. Agulló, guitarra

 

Programa

I

Sonata para cello y bajo continuo., Op. 5 nº 1 - F. Geminiani (1687–1762)
Andante
Allegro
Andante
Allegro

Ständchen (serenata) - F. Schubert (1797–1828)

Musiques pour Claudel (para guitarra) - Henri Sauguet (1901–1989)

Suite exótica (violonchelo solo) - Melani Mestre (1976-)
Introducción y rumba

II

Kono Hana (violonchelo solo) - Camille Pépin (1990-)

Zarabanda y giga para guitarra, Op. 84 - Eric Feldbusch (1922–2007)

3 Nocturnos para violonchelo y guitarra - F. Burgmüller (1806–1874)

Peer Gynt - Edvard Grieg (1843–1907)
La mañana
En la gruta del rey de la montaña

 

SVETLANA TOVSTUKHA

Nascuda en la ciutat de Kazán (Rússia), Llicenciada en cello pel Conservatori Superior de Música de Kazán amb el professor Hairutdinov. Posteriorment estudia amb el gran mestre Daniel Shafran durant cinc anys, al mateix temps que desenvolupa una brillant activitat concertista per tota Europa actuant en prestigiosos festivals de música com els de: Tolyati, Ekaterinburg, Londres, París i Viena on rep una clamorosa ovació del públic i de la crítica que li auguren un futur ple d'èxits. És guanyadora de Primers Premis nacionals i internacionals de gran prestigi com l'All-Russian Cello Competition (Rússia), el Liezen International Cello Competition (Àustria), el Lasmo Staffa Award, el Bromley Festival Contest (Regne Unit), el Lille International Cello Competition (França). En el 2000 li va ser concedit el Premi El Primer Palau (Barcelona) per la seua interpretació de les Variacions sobre un tema Rococó de P.l. Tchaikovsky en el Palau de la Música, acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Vallés. L'any 1996 es trasllada a Londres on obté un Master en el Trinity College of Music sota l'adreça de la reconeguda violoncel·lista Karine Georgian. Posteriorment formalitza els seus estudis en l'Escola Superior de Música Regna Sofia de Madrid, becada per la Fundació Isaac Albéniz i l'AECI, on treballa amb els professors Frans Helmerson i Natalia Schakovskaya. Svetlana ha rebut valuosos consells d'il·lustres intèrprets com a M. Rostropovich, B. Greenhouse, B. Pergamentchikow, I. Menuhin, N. Gutman, A. Noras o R. Filippini, i ha treballat sota l'adreça de reconeguts directors d'orquestra, tals com Lorin Maazel, Víctor Pablo Pérez, Leopold Hager, Aldo Ceccato, García Asensio, Zubin Mehta o James Judd. Ha actuat com a solista amb formacions tan prestigioses com l'Orquestra Filharmònica Nacional de Romania, l'Orquestra Simfònica Estatal Russa, l'Orquestra Filharmònica de Kazán, l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l'Orquestra del Festival de Bromley, l'Orquestra Simfònica del Vallés, la Barcelona Simfonieta i l'Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre unes altres.

 

EDUARD V. AGULLÓ

Va nàixer a Elx. Realitza en els conservatoris d'Elx i  Alacant els seus estudis musicals, estudiant cinc anys amb el gran guitarrista José Tomás (deixeble directe d'Andrés Segòvia i el seu successor en els Cursos Internacionals de Santiago de Compostel·la). Rep el títol de Professor Superior de Guitarra en 1988.  Ha rebut classes i consells de personalitats com Leo Brouwer o Raphaella Smits.

Ha col·laborat amb compositors d'Europa, Àsia i Àfrica, revisant i digitando obres noves per a la seua publicació; ha estrenat en el nostre país unes quantes d'aquestes obres. Recentment ha fet les estrenes absolutes de la Sonata dedicada a ell pel compositor Tomislav Uhlik, les Tres Peces de Til·ler Medek, El tríptic de la lluna de Jan Freidlin i Helike dedicada a ell per Alla Penkina.

També ha assistit a cursets de guitarra barroca i llaüt amb Rolf Lislevand i Philippe Malfeyt. Ha investigat i recuperat repertori per a guitarra i llaüt de diverses biblioteques d'Europa i Amèrica del Nord. Realitza el baix continu segons tractats dels segles XVII i XVIII, acompanyant amb el continu a cantants, oboístas, violinistes i flautistes. Ha rebut el Premi Fruits del temps al millor intèrpret amb repertori inhabitual.

Recentment ha realitzat una minigira de concerts a Corea del Sud.
A més, els seus enregistraments han sigut escoltades per públic de Portugal, Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Luxemburg, Països Baixos, Regne Unit, Suïssa, Alemanya, Noruega, Finlàndia, Rússia, Polònia, Àustria, Hongria, Sèrbia, Romania, Bulgària, Israel, Aràbia Saudita, Corea del Sud, Japó, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Estats Units, Mèxic, Perú, Brasil i Argentina.

 

Galeria de fotos

Coordina

María Marco Such

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant

L'accés és lliure i gratuït fins a completar la capacitat de l'espai. Es demana puntualitat.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464