Saltar apartados

MIGUEL HERNÁNDEZ ROMÀNTIC

 

Calendari
Divendres 15 de març a les 20:00 h.

Lloc
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

Intèrpret
Manuel Ramos, piano
Oriana Quintero, soprano

 Galeria de fotos

Programa    

Nanas de la cebolla

Me tiraste un limón

Como el toro

El silbo del dale

Ascensión de la escoba

Pastoril

El sol, la rosa y el niño,

Padre

Tristes guerres

Cerca del agua te quiero llevar

 

MANUEL RAMOS

Emprèn estudis musicals als 6 anys, sent alumne dels Conservatoris d'Alacant, Murcia, València, Granada, Còrdova i Madrid, en les especialitats de piano, òrgan clàssic, percussió, cant i direcció d'orquestra. Cercant explorar noves formes musicals ha treballat en el terreny de la composició en diferents estils, realitzat incursió en el jazz, soul i blues.

Comença la seua marxa de director amb el Cor del Seminari d'Oriola, labor que compagina amb la d'organista en l'església de les Santes Justa i Rufina de la mateixa ciutat, sent en tots dos casos la persona més jove en l'acompliment del càrrec. Dirigeix nombroses agrupacions corals, treballant diferents estils lírics i polifònics, sarsueles, òpera i oratorio.

De 1993 a 2001 exerceix el càrrec de Director Musical del Misteri d'Elx, proclamat Patrimoni de la Humanitat per l'O.N.I.S.C.O. al maig d'aqueix mateix any. Ha realitzat diferents enregistraments discogràfics, destacant: CD del Misteri dÉlx per al segell RTV Música, en 1993.

Per encàrrec de la Universitat de Cometes i el seu Institut de recerca sobre Liberalisme, Krausisme i Maçoneria, recopila les partitures sobre la Música Masónica de Mozart que estrena i dirigeix al juliol de 2014 per primera vegada a Espanya. Com a director convidat ha realitzat diverses actuacions a França, Itàlia, Holanda i Gran Bretanya, a més d'en nombroses sales espanyoles.

L'any 2008 per encàrrec del Dean de la S.I Concatedral d'Alacant, compon la Missa a Sant Nicolás, estrenada el 15 d'agost del mateix any amb motiu de la proclamació de Concatedral.

És director titular de l'Orquestra Barroca Valenciana, amb la qual ve aconseguint grans èxits de públic i crítica.

 

ORIANA QUINTERO

Oriana Quintero González (22 de  Novembre de  1991 en Illa Margarita, Veneçuela). És una cantant  i compositora Veneçolana.  Germana major i filla de pares colombians, va donar els seus primers passos en la música des de molt xicoteta cantant en el cor del seu col·legi a l'edat de 6 anys i presentant-se a concursos de corals folklòriques de l'Estat Nova Esparta.

La seua àvia  dedicava una part del temps a cantar en diferents festivitats a Colòmbia i d'ací també prové el talent del seu pare, un músic frustrat que mai va poder realitzar-se totalment com a cantant.

En 2004 després del divorci dels seus pares, amb 12 anys va arribar a Espanya, on va formar part d'una comunitat Cristiana, participant en el Cor de l'església com a solista i a l'edat de 17 anys ja dirigia l'equip de músics i coristes de la cerimònia dominical. Amb 18 anys va començar a desenvolupar el piano com a instrument d'acompanyament per a la seua veu, en una escola privada (ESMUVI), on li van donar l'oportunitat de participar en diferents actes com a pianista, un d'ells va ser amb la coral adulta de Vinaròs donant un acompanyament per al Cant Gregorià.

En 2012 va començar a actuar en musicals nadalencs com a cantant solista en  la Ciutat de Vinaròs – Castelló.

Va ser l'any 2015 on va conèixer al director de l'Orquestra Barroca Valenciana, compositor i pianista Manuel Ramos Aznar, que li va donar un impuls al seu talent i amb el qual actualment està desenvolupant el seu primer projecte discogràfic.

Els gèneres musicals on millor es desembolica són: música pop, boleros, balades i jazz.

 

Coordina
María Marco

Organitza
Seu Universitària Ciutat d'Alacant

L'accés és lliure i gratuït fins a completar la capacitat de l'espai. Es demana puntualitat.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464