Saltar apartados

MÚSICA ESPANYOLA PELS GRANS COMPOSITORS EUROPEUS

 

A la fi del segle XIX la literatura caballeresca i de viatges, la pintura costumista, la presència de músics espanyols en altres països i la visita dels músics europeus al nostre país, contribueixen a oferir a la resta d'Europa una imatge captivadora d'Espanya. Els grans compositors se sumen a la moda de l'espanyol, integrant en les seues obres l'esperit més autèntic de les nostres danses i cançons.

Els compositors europeus, a més d'obres de gran format, escriuen música espanyola per a piano solista. No solament Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt, Brahms, Moszkowski, Rimski-Kórsakov, Balàkirev, Debussy, Ravel, Saint-Saëns, Shostakovich, Bizet, sinó també molts altres grans autors de la música clàssica, són seduïts per l'influx romàntic de l'espanyolisme més pintoresc.

 

Data

Dilluns 27 de maig de 2019, a les 20:00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Intèrpret

Raquel del Val, piano.Primera Part

Galería de fotos

 

 

Programa

Primera Part

Lolita (Capricho español) - C. Chaminade 

Bolero op.19 (Recuerdos de Andalucía) - F. Chopin

Serenata española - M. Balakirev 

Los encantos de Madrid - H. Herz 

Danza española "El tábano" - D. Shostakovich 

Bolero español - F. Liszt - J. Dessauer 
 

Segona Part

Danza española - M. Moszkowski 

El contrabandista (Romance español) - R. Schumann 

Capricho andaluz - C. M. Rücker 

Romanza sin palabras– R. Rodríguez Albert

Malagueña (de la Rapsodia española) - M. Ravel 

Capricho español - M. Moszkowski 

Viva Navarra, Jota de Concierto – J. Larregla

 

RAQUEL DEL VAL

Concertista alacantina de trajectòria internacional, obté el Títol de Professora de Piano de Grau Mitjà als 13 anys, sent becada als 14 per la Doral Chennings School de Nova York. Alterna els seus estudis de Dret amb els de Grau Superior de Piano sota la direcció del Catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid, Guillermo González. Posteriorment obté el Títol Superior de Música de cambra, en el Conservatori Superior d'Oviedo.

Ha gravat per a Ràdio Nacional d'Espanya, on són habituals les seues intervencions en directe. L'èxit del seu CD, "Paisajes de España", no passa desapercebut per als experts nord-americans sent convidada a impartir una Master Class, sobre música espanyola, en la Manhattan School of Music de Nova York.

Després d'una intensa agenda de concerts amb orquestra i com a solista, al febrer de 2017 és requerida per a tocar a Londres en el Festival Ilams Music Society del Regne Unit amb gran èxit de públic i crítica.

Alterna la seua activitat concertista amb la investigació musicológica, convertint-se en l'única pianista que recupera i estrena obres de tres generacions d'una important saga de compositors: Federico Moreno-Torroba Larregla, el seu pare, Federico Moreno-Torroba Ballesteros i, el seu avi, Joaquín Larregla.

És professora, per oposició, de les especialitats de Piano i Música de cambra en el Conservatori Professional de Música de León i Llicenciada en Dret per la Universitat de León.

 

Coordina

María Marco Such

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

L'accés és lliure i gratuït fins a completar la capacitat de l'espai. Es prega puntualitat.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464