Saltar apartados

XIV CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA

 

 

Calendari

 

Divendres 20 març de 2020 - AJORNAT

1984 del director Michael Radford (1984). Presenta: Margarita Moreno, Psicoanalista, Membre d'Anàlisi Freudiana Sevilla.

El futur, any 1984. Winston Smith (John Hurt) suporta una abjecta existència sota la contínua vigilància de les autoritats de l'Oceania totalitària. Però la seua vida es convertirà en un malson quan prove l'amor prohibit i cometa el crim de pensar lliurement. Enviat al sinistre “Ministeri de l'Amor”, es troba a la mercè d'O'Brien (Richard Burton), un cruel oficial decidit a destruir la seua llibertat de pensament i a infringir la seua voluntat. (FILMAFFINITY).

Divendres 21 febrer de 2020
LA PROFESORA DE HISTORIA (2014) de la directora Marie-Castille Mention-Schaar. Presenta: Isabel Cerdán, Psicoanalista, Membre d'Anàlisi Freudiana i de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant.

Anne Gueguen és una professora d'Història d'institut que a més es preocupa pels problemes dels seus alumnes. Enguany, com sempre, Anne té un grup difícil. Frustrada pel seu materialisme i falta d'ambició, Anne desafia als seus alumnes a participar en un concurs nacional sobre el que significa ser adolescent en un camp de concentració nazi. Anne usa tota la seua energia i creativitat per a captar l'atenció dels seus alumnes i motivar-los. A mesura que el termini s'acosta, els joves comencen a obrir-se als altres i a creure en si mateixos. Un projecte que canviarà les seues vides. (FILMAFFINITY).

Divendres 10 gener de 2020
EL CARTERO DE NERUDA (1994) del director Michael Radford. Presenta: Oscar Strada, Psicoanalista, Alacant, Doctor en  Psicologia, Soci de l'ELP de Madrid.

Mario (Massimo Troisi) és un home senzill que accepta un ús de carter. El seu treball consisteix a portar el correu a un únic destinatari, el poeta xilè Pablo Neruda (Philippe Noiret), que viu exiliat en un xicotet poble italià. Mario se sent fascinat per la figura de Neruda, i entre els dos homes anirà creixent una gran amistat. (FILMAFFINITY).

Divendres 20 desembre de 2019
EL INSULTO (2017) del director Ziad Doueiri. Presenta: Esperanza Giménez, psicoanalista i psicòloga C.O. "El Molinet"; i Ascensión Andreu Martínez, professora de l'Àrea de Dret Eclesiàstic de l'Estat de la Universitat de Múrcia.

Toni, cristià libanès, rega les plantes del seu balcó. Una mica d'aigua es vessa accidentalment al cap de Yasser, palestí i capatàs d'una obra. Llavors esclata una baralla. Yasser, furiós, insulta a Toni. Ell, ferit en el seu orgull, decideix portar l'assumpte davant la justícia. Comença així un llarg procés en el qual el conflicte prendrà una dimensió nacional, enfrontant a palestins i cristians libanesos. (FILMAFFINITY).

Divendres 29 novembre de 2019
NORA (2000) del director Pat Murphy. Presenta: Aurora Morilla, Psicòloga Clínica, Psicoanalista, membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniana. Alacant; Benito García Valero, Professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada en el Departament de Filologia Espanyola de la Universitat d'Alacant. Coordina: Aurora Morilla, Psicòloga clínica, psicoanalista, Membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniano, Alacant.

Narra la història d'amor de James Joyce i Nora Barnacle (FILMAFFINITY).

Divendres 11 octubre de 2019
NACIDAS PARA SUFRIR (2009) del director Miguel Albaladejo. Presenta: Mª Elena Tarapow, psicoanalista, Membre de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina: Aurora Morilla, Psicòloga clínica, psicoanalista, Membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniano, Alacant

La tia Flora, de 72 anys, és una solterona que viu en un poble xicotet i que sempre ha cuidat dels seus familiars. La seua única germana va morir molt jove i va deixar tres òrfenes de les quals també va haver d'ocupar-se. Però les xiquetes van créixer i es van anar del poble. Flora sap que prompte arribarà el moment en què hagen de cuidar d'ella i tem que la porten a la residència on treballa una d'elles. La seua única salvació és Purita, una xica que l'ha ajudat a cuidar dels seus ancians parents, i que és l'única amb la qual se sent en família. (FILMAFFINITY).

Pròximes sessions
3 d'abril, 29 de maig, 5 de juny de 2020.


Horari

Les sessions tindran lloc a les 19:00 h.


Lloc
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

Coordina
Roque Hernández. Psicoanalista. Director del Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet”. Mancomunitat del Vinalopó.


Equip d'organització: Esperanza Giménez, Isabel Cerdán, Aurora Morilla, Mª Elena Tarapow, Aurora Morilla, Oscar Strada, Roque Hernández.

Col·labora
Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Aula de Cinema de la UA.

Organitza
Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.


Més informació
https://cinepsicoanalisisycultura.wordpress.com/


Entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464