ASTEROID DAY 2020

 

L'Asteroid Day se celebra anualment el 30 de juny, havent sigut declarat des de 2017 Dia Internacional de l'Asteroide (http://asteroidday.org). En aquesta edició, com en les anteriors (2018 i 2019), el Grup de Ciències Planetàries (Astronomia i Astrofísica) de la UA, celebra l'Asteroid Day en un format que mescla breus presentacions de membres del Grup amb preguntes i debat. L'esdeveniment serà en format no-presencial al qual s'accedeix utilitzant l'enllaç que li indiquem en aquesta pàgina. L'Asteroid Day 2020 Alacant s'emmarca dins de les activitats de divulgació del projecte de la Comissió Europea, NEO-MAPP, del qual el Grup forma part.


Data

Dimarts 30 de juny de 2020.

Reproducir

 


Programa

18.00 h. Presentació de l'Asteroid Day 2020.
18.10 h. Què no sabem de la regió trans-Neptuniana? Ponent: Álvaro Álvarez Candal, Investigador Distingit UA.
18.35 h. La missió espacial Gaia, o com els asteroides van conèixer el Big Data. Ponent: Antonio Santana Ros, Investigador GV-APOSTD, UA.
19.00 h. Preguntes/Debat.
19.30 h. Les missions espacials Hera i DART: proves de desviacion d'asteroides. Ponent: Adriano Campo Bagatin, Equip d'investigació de les missions Hera (ESA) i DART (NASA).
19.55 h. Pedres caidas del cel: el naixement de la ciència dels asteroides i meteorits. Ponent: Rafael Alemañ Berenguer, Col·laborador honorífic, UA.
20.20 h. Taula redona/Preguntes/Debat.
21.00 h. Agraïments i comiat.

Coordina

Adriano Campo Bagatin.

Col·labora

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Organitza

Ciències Planetàries, Grup d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant.