Saltar apartados

#ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ

 

Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre a la sala Miguel Hernández de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. A través de les seues imatges hem viatjat, recorregut ciutats, paisatges, deambulant per avingudes o carrerons o simplement alçant la mirada al cel. Històries i poemes escrits amb llum, amb la intel·ligència i la sensibilitat d'una mirada perspicaç que escodrinya atentament la vida.

Aquest març passat començàvem un moment històric que serà analitzat en tots els seus vessants. El món ha quedat paralitzat per l'efecte d'un virus poc conegut però molt maligne. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. Sense persones, els carrers buits transmeten una àmplia sensació de soledat. Alguns transeünts, amb màscares en els seus rostres, augmenten la impressió de raresa.  Tancats a les cases, enyorem l'espai exterior que s'obri als nostres ulls a través del marc d'una finestra, de les portes d'un balcó. La realitat queda reduïda a xicotets espais: la llar, la família, els objectes que l'habiten. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum.

La casa, els seus objectes i els seus habitants són font d'inspiració. Anècdotes quotidianes, improvisades naturaleses mortes o estades buides són bons motius per a la cambra. Imatges literals o metafòriques transmeten allò que l'ull desitja comptar. De la mateixa manera, la visió a través de la finestra provoca una sensació de llibertat, abans no valorada. Cadascun, des del seu marc, escriu paisatges, carrers estrets, parc o avingudes. Edificis que s'obrin al cel amb infinitat de balcons, aplaudiments, cançons i música. La imaginació i creativitat al servei dels veïns abans ignorats i ara reconeguts.

Sobre l'any 20 del segle XXI s'escriuran multitud de novel·les, estudis històrics i assajos científics; es rodaran, per descomptat, documentals, pel·lícules i sèries per a televisió. Cadascun de nosaltres recordarà per sempre aquesta experiència, tan diferent, tan amarga; una situació sense precedent que ha trastocat completament la nostra vida habitual. Tornarem a rememorar aquests moments tristos, però també solidaris i humans. Aquesta exposició vol ser un testimoniatge de moment encara vigent. Un testimoniatge de llum, d'un grup d'escriptors i escriptores que utilitzen com a eines l'ull i la càmera fotogràfica per a mostrar-nos les seues imatges d'esperança.

 

Exposa

Associació Escriptors de Llums.

 

Exposició Virtual

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464