Saltar apartados

AULA DE LA CIUTAT. PRIMER TRIMESTRE CURSE ACADÈMIC 2019/2020

 

“Utilizar nuevas formas de pensar para solucionar los problemas creados por las viejas formas de pensar”. Paisaje Transversal.

L'Aula de la Ciutat del Seu de la UA a Alacant durant el primer trimestre del curs 2019-20 va a exposar una sèrie de reflexions teòriques i experiències que arriben des d'altres ciutats i territoris que puguen inspirar noves idees a una ciutat com la nostra tan necessitades d'elles.

Els tres actes programats es dirigeixen en tres línies. En primer lloc, mostrar com la participació pública s'ha convertit en un instrument imprescindible per a aconseguir els objectius previstos en les polítiques urbanes des de la planificació a la construcció de la ciutat; en segon lloc, s'exposaran com es conceben i desenvolupen les polítiques de rehabilitació urbana a Barcelona i Catalunya, i finalment abordar les qüestions relacionades amb el planejament urbà i territorial.

Els tres temes remeten a alguns dels reptes prioritaris que tenen plantejats la nostra ciutat: Participació, Rehabilitació de Barris, i Planejament, per als quals seria necessari establir objectius i estratègies que facen possible que aquesta ciutat avance cap a un futur compartit.

 

Calendari

Dimarts 8 d'octubre de 2019
ESCOLTAR I TRANSFORMAR LA CIUTAT. Urbanisme Col·laboratiu i Participació Ciutadana. Pilar Díaz, Arquitecta i Iñaki Romero, Arquitecte. Membres de l'equipe Paisatge Transversal. Madrid.

Galeria de fotos

Dimecres 6 de novembre de 2019
SEGREGACIÓ RESIDENCIAL I DRET A la CIUTAT. Les polítiques de rehabilitació urbana a Barcelona i Catalunya. Oriol Nel-el, Professor de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Galería de fotos

Divendres 15 de novembre de 2019
PROJECTAR EL TERRITORI EN TEMPS D'INCERTESA. Joaquín Sabaté, Catedràtic d'Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Galería de fotos

 

Horari

Totes les sessions començaran a les 19:00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordina

José Ramón Navarro i Jorge Olcina

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464