Saltar apartados

GASTRONOMIA, VI I CINEMA

 

El cicle “Gastronomia, vi i cinema” és un espai de trobada en el qual una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l'agricultura, la pesca, la viticultura i l'àmbit acadèmic elije, d'entre una llista tancada o a petició pròpia, una pel·lícula, que es projectarà davant el públic. A continuació, aquesta personalitat dialogarà amb el públic assistent sobre les raons que li van portar a triar el film i per què considera que reflecteix adequadament la seua professió.

 

Calendari

Dijous 23 gener de 2020
Projecció del documental "ALICANTE HERENCIA MEDITERRÁNEA. PAISAJES INFINITOS EN EL PLATO" produït per la Diputació Provincial d'Alacant.
José Pérez Ramírez, Director del documental i realitzador del Departament d'Imatge i Promoció Institucional de la Diputació d'Alacant. Ángeles Ruiz García, periodista i escriptora gastronòmica, autora del va guiar.

Galería de fotos

Dijous 30 de gener de 2020
Projecció de la pel·lícula “ENTRE COPAS”.
Rafael Poveda. Enòleg. President de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana.

Galería de fotos

Dijous 6 febrer de 2020
Conferència audiovisual “CINE Y GASTRONOMÍA: EL PANORAMA GASTRONÓMICO ¡SECUENCIA A SECUENCIA!”.
Pepe Barrena. Productor i crític gastronòmic, expert i estudiós de la relació entre aquestes dues arts i autor del llibre “Comer de Cine” i de Festivals temàtics com Cinegourland. En aquesta conferència audiovisual, Pepe Barrena analitza la història del considerat cinema gastronòmic al mateix temps que reflexiona sobre el que ha esdevingut en el món de la gastronomia. Una xarrada amena i impactant amb la projecció d'alguns dels millors fragments de pel·lícules mítiques, cartelleria i documentalismo incloent un particular “receptari” de plats de llegenda.

Galería de fotos

Dimecres 12 febrer de 2020
Conferència audiovisual “MÚSICA PARA IMAGEN Y PALADAR”.
Luis Ivars. Compositor de música per a imatge (cinema, televisió, museus i documentals). Autor de la banda sonora de pel·lícules com: El Capitán Trueno, La dama Boba, Tiempos de Azúcar, 22 Ángeles, Tabarca, Sagitario i El dios de madera.  Responsable SGAE internacional. Nominat als premis Goya per Matar el Tiempo, Haz de tu vida una obra de arte i Bollywood made Spain. Vicepresident de l'Aliança Europea de Compositors de Cinema.

Galería de fotos

Dijous 20 febrer de 2020
Projecció de la pel·lícula “LA COCINERA DEL PRESIDENTE”.
María José San Roman. Xef Restaurant Monastrell d'Alacant (Una estrela Michelin).

Galería de fotos

Dijous 27 febrer de 2020
Projecció del documental “Y EN CADA LENTEJA UN DIOS”.
Kiko Moya. Xef Restaurant L'Escaleta (Dues estreles Michelin).

Galería de fotos

 

Horari i lloc

Totes les sessions tindran lloc a les 19.00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Ferran 40. Alacant), excepte la sessió del 12 de febrer que tindrà lloc en la (C/ Ramón y Cajal, 4).

 

Coordinen

Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángela Ruiz García.

 

Col·labora

Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant.

 

Organitzen

Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Gasterra - Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia

Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic

 

 

L'assistència és lliure fins a completar l'aforament de la sala.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464