Saltar apartados

ÁNGEL PASCUAL DEVESA. REFLEXIONES Y RECUERDOS

 
 


Presentació del llibre "Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y recuerdos". Editors: Mercedes Pascual Artiaga, Francisco Moreno Sáez i Josep Bernabeu Mestre.

Més informació sobre el llibre.

  • Data: Dilluns 27 de gener de 2020, a les 19.30 h.
  • Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.


Intervenen

Carles Cortés Orts, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües.

Josep María Perea Soro, coordinador del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia.

Editors: Mercedes Pascual Artiaga, Francisco Moreno Sáez i Josep Bernabeu Mestre

 

Organitza

Publicacions UA.


Sinopsi

Ángel Pascual Devesa (Finestrat, 1888 - Alacant, 1950) va ser mèdic, pediatre, polític, periodista, foguerer, escriptor en castellà i valencià… La primera part del llibre estudia les seues facetes familiars, culturals, mèdiques i polítiques, a partir d'una àmplia documentació que la família ha llegat a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant.

La segona part del volum ofereix una versió resumida d'una sèrie de quadernets que Ángel Pascual Devesa va escriure a partir de 1936 on relata, amb una prosa característica, les seues vivències, records i reflexions. Descriu llocs d'Alacant, personatges, costums, la seua vivència de la Guerra Civil, el seu empresonament en el Reformatori d'Adults i la vida allí; el seu alliberament i la seua fugida a València; el seu segon ingrés a la presó… També rememora la seua època d'estudiant en la Facultat de Medicina, les seues incursions en el camp de l'espiritisme…

Ángel Pascual Devesa va ser un més de tants alacantins, molts d'ells burgesos i maçons, afiliats a partits republicans que, durant el primer terç del segle xx, van participar en multitud d'activitats culturals i socials encaminades a impulsar un projecte modernitzador de la societat de la seua època i que, lamentablement, la Guerra Civil i la repressió posterior van impedir.

 

Galería de fotos

 

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464